Ali prestavljate z vmesnim plinom?

luciano

Guru
3. okt 2011
1.857
879
113
MB
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
Citat:
Uporabnik bertoncl pravi:
Samo pri prestavljanju navzdol, in izključno zaradi udobja.

zaradi udobja?
ja kaj pa se vam dogaja ko prestavljate navzdol? cuka? trese?

Po moje potnike na šajbo zalima pa ročka mu ostane v roki
hysterical-1.gif

To še jim je ostalo v krvi iz časov 101, jugo.., da je motor bolj zarjovel, ko na dirki
hysterical-1.gif

backo123

Pripravnik
18. dec 2012
49
11
8
Imam benciranja in normalno šaltam gor in dol; šaltam dokaj nahitro ko šaltam navzgor, ker obrati mašine vmes ne padejo in se ujamejo z višjo prestavo. Ko šaltam navzdol pa itak pri manjših obratih, ko zaviram z mašino in ni takšnega sunka ali pa sploh ne in dam v ler preden se ustavim.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.335
9.572
113
EU
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Ok nekaj ne razumem? Vsi imate tablice, telefone, orgazmirate na touchscreene v avtomobilih in ostale pizdarije, ampak menjavate pa z vmesnim plinom?
sprasujem se.gif
Bedaki je preusmiljena beseda.

Pa ne samo to. Si lahko misliš kako to počnejo na DSG menjalniku.
Temu rečejo "Alter Gas"
hysterical-1.gif

Brezveznjaki
10.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Uporabnik backo123 pravi:
Imam benciranja in normalno šaltam gor in dol; šaltam dokaj nahitro ko šaltam navzgor, ker obrati mašine vmes ne padejo in se ujamejo z višjo prestavo. Ko šaltam navzdol pa itak pri manjših obratih, ko zaviram z mašino in ni takšnega sunka ali pa sploh ne in dam v ler preden se ustavim.

Enako! Nikoli nisem zaznal kakšnega cukanja pri šaltanju navzdol. Res pa da nikoli nisem imel dizla

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.117
1.058
113
A govorimo o vmesnem plinu pri spuščeni sklopki (in menjalnik v leru) ali pri pritisnjeni sklopki (in menjalnik v prestavi)?
Ta drugo uporabljam včasih pri prestavljanju navzdol, ta prvo pa sem uporabil enkrat pri jugotu, ko mi je zajla od sklopke počila.

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.808
639
113
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
Citat:
Uporabnik bertoncl pravi:
Samo pri prestavljanju navzdol, in izključno zaradi udobja.

zaradi udobja?
ja kaj pa se vam dogaja ko prestavljate navzdol? cuka? trese?

Pač rad z gasom pomagam ujet obrate pri prestavljanju navzdol. Rezultat je manj nadležnih tresljajev, zvokov, kratkih hitrih pojemkov ipd.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Ok nekaj ne razumem? Vsi imate tablice, telefone, orgazmirate na touchscreene v avtomobilih in ostale pizdarije, ampak menjavate pa z vmesnim plinom?
sprasujem se.gif
467716-post_slo.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
sprasujem se.gif
467716-post_slo.gif

zakaj je potrebno žalit bedake?
aplauz.gif

samo rečite fantje kaj hočete. Tale tema je pa zmagala. Ded je jedralec, pa še z vmesnim gasom šalta zaradi udobja.
Kje ded spi, da ga še ni NASA vkradla.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.506
10.734
113
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
sprasujem se.gif

cheer.gif

9G..

kaj je to sklopka in međugas? Za reveže.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.576
4.497
113
49
Na sončni strani ALP
Pismo... Tega nisem delal od kar smo prodali "dojca"... Tam 125 obvezno šaltanje z vmesnim gasom oz. dvojno kuplanje.

kuplunga - nula - spusti kuplungo - gas - kuplunga - brzina ... ta pravi ples za volanom...
grin1.gif

Pa avtu mi to še ni prišlo na misel, zakaj bi to delal...
17758-icon_confused.gif

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
716
96
28
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Pismo... Tega nisem delal od kar smo prodali "dojca"... Tam 125 obvezno šaltanje z vmesnim gasom oz. dvojno kuplanje.

kuplunga - nula - spusti kuplungo - gas - kuplunga - brzina ... ta pravi ples za volanom...
grin1.gif

Pa avtu mi to še ni prišlo na misel, zakaj bi to delal...
17758-icon_confused.gif

Končno eden, ki ve kaj pomeni medgas. In, če kdo to počne v osebnem avtu s sinhroniziranim menjalnikom, je pa res malo čuden.
bonk.gif

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Ok, grdo sem rekel. Se oproscam. Res mi ne gre v glavo zakaj bi danasnje avtomobile tako vozil. Vmesni plin je danes priblizno tako koristen in nesmiseln hkrati kot bi imel avto parkiran v spalnici na 22C in 45-55% vlage z namenom, da cimmanj skodujes motorju. Res, da danes to avtomatski menjalniki pocnejo sami (razen cukomatikov), ampak so navadni menjalniki cisto prilagojeni tudi babicam. Dvomasni vztrajniki in podobne bedarije.

Bolj verjetno je, da se avtor prispevka hoce zgolj pohvaliti.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
gori govori o zmanjšani obrabi delov zaradi tega, kot pozitivna lastnost.
Kaj pa obraba gume na gaspedalu in kuplongi. To so ja nepotrebne obremenitve. Pol se bo pa guma znucala in mu lahko noga zdrsne iz pedala v neprimernem trenutku. Niso to heci.

jello

Guru
22. sep 2008
10.154
3.875
113
Saj. Zato raje kot vmesni gas počohaš jajca (magari svoja), učinek je isti, preverjeno, pri 350k km še vedno čoham z isto kuplengo, vztrajnikom, edino thule prtljažnik sem pa moral menjat enkrat pri 210k, jebiga.....stvar se obnuca če tiči vsak dan serjejo po njej.

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Za voznike avtomobilov z ročnim menjalnikom.
Ali prestavljate z vmesnim plinom, sploh recimo navzdol?
Jaz, ja.
Zakaj? Ker je vožnja udobnejša (sploh za sopotnike) in je obraba vseh elementov pogona manjša, saj ne pride do takšnih obremenitev kot pri menjavi brez vmesnega plina.
Negativna lastnost: nekaj višja poraba.

Nikoli.

Prva sklopka in vztrajnik 280.000km

casio

Fizikalc
19. nov 2014
531
26
28
Kaj jaz delam narobe, da mi vedno cukne med prestavljanjem iz 1 v 2? Z višjimi prestavami nimam teh težav in pri zaviranju z motorjem tudi ne

I

Izbrisan uporabnik #488

Pravi alteraš menjava brez sklopke, gor in dol, samo pri speljevanju jo uporabi

Podobne teme