Alfa Romeo Giulia

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Aja, dajte mi povedat to. V testnem avtu nikjer nisem našel kje se izklopi ESP??? Ali sem to kje spregledal, ker iskreno bi nekako pričakoval, da se to na avtu z zadnjim pogonom in športnim pedigrejem nekje da izklopiti?

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
ni najdu, ker se ne da
grims-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Aja, dajte mi povedat to. V testnem avtu nikjer nisem našel kje se izklopi ESP??? Ali sem to kje spregledal, ker iskreno bi nekako pričakoval, da se to na avtu z zadnjim pogonom in športnim pedigrejem nekje da izklopiti?

model selector za menjalnikom pri podprtih verzijah

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Se samo meni to zdi škoda? Včasih pa paše izklopit esp na avtu z zadnjim pogonom....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.800
113
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
esp je zaenkrat izklopljiv samo na quadrifoglio, mogoce bo tudi na veloce modelih, pri ostalih pac ni.

Fail. :\

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
mogoče je pa tak esp kot na oplu, ko je vseeno ali je izklopljiv ali ne, ker itak bolj ali manj ne dela

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Res mi ni jasno to. Nisem mogel verjeti, da ga ni mozno izklopiti sploh, ker so sli na zadnji pogon in ocitno hocejo hoditi bmwju v zelje.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Ce rocno izklopis ESP ali to lahko kaj vpliva na izplacilo kaska ob morebitni nesreci?

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
esp je zaenkrat izklopljiv samo na quadrifoglio, mogoce bo tudi na veloce modelih, pri ostalih pac ni.

Fail. :\

Velik. Tudi na Veloce ni. J... naj se bebci pri Alfi.

Evo prva priloznost za tunerje, v D nacinu se zmapira pac avto za klasicnih 20% moci vec in po defaultu izklopljen esp
cheer.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Res mi ni jasno to. Nisem mogel verjeti, da ga ni mozno izklopiti sploh, ker so sli na zadnji pogon in ocitno hocejo hoditi bmwju v zelje.

To ni stvar Alfe ampak EU regulative.

KLIK

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:

To ni stvar Alfe ampak EU regulative.

KLIK

To nima popolnoma nobene veze.

Ne... Alfa ni sposobna narediti knofa za ugasnit ESP
priden.gif

Elektronski sistem stabilnosti morajo imeti od 1. novembra prav vsi avtomobili v prodaji.

V normalnih voznih razmerah lahko elektronski sistem stabilnosti - najbolj razširjena je kratica ESP, proizvajalci pa uporabljajo tudi kratice ESC, DSC, VSA, VSC - zmanjša število nesreč za več kot 20 odstotkov, na mokrem cestišču ali pri poledici pa celo za 30 ali 40 odstotkov, kažejo različne študije.

ESP bo stalen pri vseh avtomobilih v prihodnosti, samo v vmesnem casu se malce smugla. Tudi pri bencinski Alfi se da izklopiti samo "zacasno".

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Lahko se tri dni gladiš po svoji buči, to še vedno ne spremeni dejstva, da si zapisal kolosalno neumnost. Mimogrede, če še nisi opazil, se piše leto 2016, kmalu bomo vstopili celo v leto 2017. Ni nobenega vmesnega časa, zakon je začel veljati 1. novembra 2014.