AKTUALNO: VZDRŽEVANJE KLIMATSKE NAPRAVE

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Pozdravljeni!

Leto je naokoli, približuje se pomladni čas. Če se želimo poleti (ter v toplih pomladnih mesecih) voziti v prijetno ohlajenem vozilu, je sedaj čas, da poskrbimo za brezhibno delovanje klimatske naprave.

Več o delovanju in vzdrževanju klimatskih naprav v vozilih si lahko preberete v članku na naši spletni strani.

Veliko uporabnih informacij najdete tudi v lanski temi. Seveda pa vas tudi letos vabim k debati o samem postopku ter ponudnikih!

mainpage.jpg

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Kje v LJ mi lahko pregledajo klimo? KVALITETNO. Ker sem avto ravno nabavil in nimam pojma kdaj je bila stvar nazadnje pregledana/servisirana.

Kako veš kdaj iti na pregled/servis? Na koliko časa se to dela?

Hvala

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Jaz peljem na en renault servis......tudi še nisem tega delal odkar mam avto, pa vprašanje kdaj je kaj delal prejšnji lastnik.......bomo vidli kak bo.....je pa zadnič bil nek čuden duh v avtu ko sn jo prižgal prvič letos
crazy1.gif

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
torej, ker je nekdo
grin1.gif
obesil ključavnico na mojo temo o klimi tukaj ponavljam vprašanje:

Kam med Kr.Goro in Kranjem zapeljat makino, da mi pogledajo, če je v klimi dovolj plina?
hvala
nahrung002.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik furby pravi:
Polnjenje klime pride 40 €,...

Meni so to zdi normalna cena. Plin je treba potegniti ven, sistem preveriti na tesnost, potem pa ga napolniti z ustrezno količino plina, olja in barvila-indikatorja, ki pomaga najti mesto puščanja sistema (če slučajno pušča bolj počasi).

LP,

Milan

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Lansko leto so mi naredili servis na klimi, kaj točno je bilo ne vem, najmanj kar je, so zamenjali/dofilali plin. In je hladilo b.p.

Se pa že nekaj časa širi ob prižgani klimi neprijeten vonj. Ne ravno smrad, ampak še vseeno ni prijetno.

Dezifekcije mi očitno na servisu niso naredili, sedaj pa berem staro temo in vidim, da je to mala malica in lahko naredim tudi sam - kupim sprej, vžgem klimo, našpricam in voila.

A ma kdo s tem kaj več izkušenj? Sem prebral, da priporočajo Kentov sprej. Bo to ok? Kam se zadeva sploh našprica? Rabim torej eno dezinfekcijo za telebane
cool-1.gif

Avto je Megane I z ročno klimo.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Jaz sem danes kupil eno piksno, ki jo samo postavim v avto, zaprem vsa stekla in vrata in jo aktiviram. Na klimi moram vključiti notranjo kroženje zraka in jo dati na full. Bom pa sprobal jutri in bom poročal.
Sem pa dal 4 evre
grin1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
u Mejduš, zaplinjevanje sovražnika
cool-1.gif

čakam na poročilo.

p.s.
ne pozabi prej zapustit avtomobila
wink-1.gif

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Torej da še jaz pristavim svoj piskerček - v okolici ljubljane/kamnika iščem nekoga, ki bi mi kvalitetno pregledal klimo in napolnil s plinom. Sem namreč ugotovil, da črno usnje in nedelujoča klima ne gresta najbolje skupaj
smile-1.gif

furby

Pripravnik
20. jul 2008
113
0
16
Simon_Vi sporoči kako je bilo ,...me kar zanima. Kje si pa dobil čistilo za tak denar?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Jaz sem danes kupil eno piksno, ki jo samo postavim v avto, zaprem vsa stekla in vrata in jo aktiviram. Na klimi moram vključiti notranjo kroženje zraka in jo dati na full. Bom pa sprobal jutri in bom poročal.
Sem pa dal 4 evre
grin1.gif

Jaz sem vzel takega, samo stane vec kot 4 eure.
Ni slabo ampak me je motil vonj po dezinfekciji ki se je cutil se kaka dva tedna.V avtu je kot bi bil v bolnici.
Drugic raje vzamem peno ki se nasprica direkt na izmenjevalec.
636034-loctite.gif

Priponke

• 636034-loctite.gif
    636034-loctite.gif
    27,4 KB · Ogledi: 207
Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik furby pravi:
Simon_Vi sporoči kako je bilo ,...me kar zanima. Kje si pa dobil čistilo za tak denar?

Sprobal, naredil tako kot piše v navodilih, rezultat, isti oz malenkost manjši k! V glavnem, vonj je še prisoten, vendar v malo manjši meri...mogoče sem ga "posral", ker sem dal ventilacijo na ful...ampak to v navosilih ne piše. Piše samo vključimo ventilacijo, damo na notranje kroženje zraka itd...

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Jaz sem danes zamenjal kabinski filter, spucal ohišje filtra (s tem je blo kr dost dela ker je blo polno listja in iglic... pravi humus) in naredil isti postopek s tem sprayem. Pa moram kr pohvalit razliko. Nima močnega vonja, ampak dobro osveži in mam res občutek, da diham bolj čist zrak v avtu.