AKTUALNO: VZDRŽEVANJE KLIMATSKE NAPRAVE

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Pa kaj to vsako leto polnite klime?
confused-1.gif

Moj avto ma deveto leto pa nisem še nikoli tikal klime.
Lani sem rekel naj mi zmeri, če hladi dovolj, je zmeru na ventilaciji temperaturo in pravi, da je OK.
aplauz.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

Pri avtu se je dofiljal plin in naredila se je dezinfekcija. Vse lepo in prav za dva dni. Sedaj spet smrdi, kot prej. Kaj bi lahko bilo narobe? Upam, da je samo serviser kaj narobe naredil....
grin1.gif

jebach

Pripravnik
3. maj 2009
160
0
16
aja sem mislil, da ga nisi menjal, čeprav se mi je zdelo malo čudno, da ga ne bi menjal. Drugače pa ne vem kaj bi lahko bilo.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
lahko sprobas se s cem drugim, peno mogoce v najslabsem primeru pa razdret komplet gretje in spucat.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Citat:
Lani sem rekel naj mi zmeri, če hladi dovolj, je zmeru na ventilaciji temperaturo in pravi, da je OK.
aplauz.gif

Kakšna temperatura pa mora biti na ventilaciji, da veš, če dela klima v redu?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
KAj bi lahko bilo na klimi narobe, problem pa je naslednji. MAlo dela, malo ne! Včasih dela normalno 3 dni pol kak dan sploh ne prižge pol pa nsednji dan pa spet dela normalno! Menjal sem plin in ostalo pred mesecem dni! Je pa avtomatska klima na bavariji!
Kaka ideja, preden oddidem do servisa?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Razlogov je lahko več - okvarjen kompresor, okvarjena sklopka, napaka na električni instalaciji (slab spoj), tujki v hladilnem sistemu (oz. zamašena kapilarna cevka) ... najverjetneje od vsega pa je okvarjen presostat, torej merilec tlaka v hladilnem sistemu.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
in to se da ugotovit s priklopom na računalnik al gre to kako drugače? Ko so mi rihtali klimo pred dobrim mesecem njihov aparat ni pokazal nobene napake! Dela pa kot sem napisal, ko se ji zljubi! Ko dela pa dela čisto normalno.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
aja nekaj še kaki so to približno stroški, za kompresor vem da je drag, kaj pa ostalo? KAj pa če npr. oddidem do servisa in ona ravno tisti dan dela, se da najt napako al ne?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Ne, s priklopom na tester se tega ne da odkriti. Senzor se da izmeriti, sicer pa ga je najbolje kar zamenjati, saj ni drag in je tudi najbolj verjetna rešitev problema. Seveda je prej potrebno pregledati še bolj banalne zadeve, ki sem jih opisal zgoraj (tujki v hladilnem sistemu - pregled sit; napaka na el. instalaciji). Glede na obnašanje dela/ne dela pa je napaka 90% v presostatu, 5% v hladilnem sistemu in 5% v računalniku klime.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
torej kaj priporočaš, da peljem k selmarju v celje al probam na korošekm kakega mojstraj najt? Ga sploh imamo?
confused-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
verjetno bi bilo bolje na servis potem peljat. Glede na to da malo dela malo ne upam da ni kaj hujšega!

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Najverjetneje ni ne, presostat ne bi smel biti dražji od 50€. Sicer pa se lahko namesti tudi univerzalnega (nisem pa prepričan, če "paše" na tvoj avto), ki bi moral biti okrog 30€.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
BMW ima tipicno napako na krmilnem delu klime kjer crkne en cip. Potem se dogaja da enkrat dela normalno vcasih pa spet ne dela.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
KAj bi lahko bilo na klimi narobe, problem pa je naslednji. MAlo dela, malo ne! Včasih dela normalno 3 dni pol kak dan sploh ne prižge pol pa nsednji dan pa spet dela normalno! Menjal sem plin in ostalo pred mesecem dni! Je pa avtomatska klima na bavariji!
Kaka ideja, preden oddidem do servisa?

Simptome maš iste kot sem jih imel sam na svoji E36. Tudi mene je panika, na koncu pa zanemarljiv strošek cca. 20 ali 30 centov.
zmaga.gif

Rešitev tvojega problema je Popravilo krmilne enote klimatske naprave.
grims-1.gif

LP

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
aha bom peljal do enega mojstra za elektriko pa boma pogledala. Hvala za info, seveda poročam izid!