Ja, če ga ne bi prodajali kot suho zlato.Bom na kratko še sam pristavil lonček. V avtu sicer RNS510, ki pa je popolnoma neuporaben (nameščeno imam sicer BMWjevo navigacijo). Vsaj naj se na daleč izogne tej zastareli zadevi. Moja paradna konja sta bila včasih IGO in TomTom, vendar v zadnjem letu uporabljam izključno Google Maps. Mislim, da lahko kar relevantno ocenim zadeve. Prvič zato, ker sem vrsto let uporabljal, spremljal in ocenjeval navigacije. Drugič zato, ker službeno sodelujem pri virtualnem asistentu na Promet.si. Tretjič pa zato, ker sem res veliko na cesti (včerajšnja 700 km trasa : Kamnik - Treviso - Cortina - Weissensee, Šmohor, Korensko sedlo ...) in realno uporabljam zadevo.
Google Maps res postaja vrhunski in je (vsaj meni) svetove naprej od ostalih. Res odlično spremljanje gostote prometa, dobra navigacija, odlična iskanja z dodanimi informacijami (napišem Knjižnica Domžale, pa mi ob pripravi poti pove, da knjižnica zaradi poletnega časa še ne bo odprta ob prihodu, ali pa včeraj pri iskanju letališča ponudi podopcije, katero parkirišče me zanima (recimo Short Term)). Odlično je tudi, da je pot, ki jo pripravljaš na računalniku, na voljo na telefonu/tablici. Ko pa dodaš še povezavo z Googlovim Assistentom in ga kar med vožnjo glasovno povprašaš po črpalkah, piceriji, prometu pred teboj, je pa sploh uporabno.
Roko na srce, Google Maps sicer nima čisto vseh stvari, ki jih imajo prave navigacije - recimo omejitev hitrosti, radarjev. Pri tem si pomagam z aplikacijo TomTom Speed Cameras. Prav tako ni veliko nastavitev in nima podpore za tovornjake.
Kljub vsemu ima tudi Google Maps še nekaj možnosti za izboljšanje. Glavna je zagotovo, da (vsaj v Sloveniji) še nima informacij o zaporah cest, delih na cesti ...
Zazna sicer, da se nekaj dogaja (zastoj ...), ne ve pa, da je cesta zaprta zaradi del cel mesec (recimo Kamnik, Brnčičeva ...). Po neuradnih informacijah bo kmalu rešeno tudi to.
V prihodnje bodo menda združevali z aplikacijo Waze, prav tako pa bo kmalu Google Maps prikazoval akciije kar na slikah iz Street View.
Prava rešitev je zame tista, ko avtoradio podpira Android Auto.
Btw, ali je kdo kaj raziskoval trg avtomobilov, kateri manjši avtomobili imajo sploh možnost nakupa android auto avtoradija, pa da seveda ne bankrotiraš zraven.
Bog ne daj, da bi bilo to serijsko zraven.
Na prvo žogo mislim, da to ponuja Škoda?