Adijo klasične navigacije

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Samo zato, da moraš v avtu z vgrajeno navigacijo odkartati vsaj enkrat letno 100-200 € zato, da imaš uptodate karte je neumnost. (Garmin 205W sem prodal že pred leti za drobiž, čeprav moram reči, da je bil svoje čase kar koristen) Poleg tega po nekaj letih radi začnejo crkavati trdi diski na katerih so shranjeni podatki. Nimajo jih za vsakim vogalom, cene so astronomske, na servisu pa nimajo pojma. Da se mi po avtu vleče kabel nekam po armaturki v vtičnico ne prenesem. Carplay je kul.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
zadnje čase največ furam HereWeGo na iphonu. Zelo Ok tudi v offline načinu. Tisti garminovi in ostali vakum nosilci za na šipo mi gredo na organ, ker puščajo fsrano šipo, nikoli več dobro ne spucaš tistega kroga. Sem nabavil neki magnetni nosilec za na režo in sem super zadovoljen, pa še gsm je diskretno nižje, kot na sami šipi.

https://www.aliexpress.com/store/pr...ml?spm=2114.12010612.8148356.5.336f6522TvLbuA

kar se vgrajenih navigacij tiče. Dokler na avtu za 10k moraš doplačat cca 800+ EUR za neko navigacijo, naj jo kar imajo. Rabim ene 5-15x letno, je gsm čist dober.

• Všeč mi je
Reactions: Fe3

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ni ga čez google maps, ki ve za vsak zastoj, za vsako gužvo, vse.. samostojne navigacije je povozil čas.. v avto vgrajene navigacije so pa nateg.

• Všeč mi je
Reactions: pep

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.123
113
No no ne tak ta polizdek od googla hvalit.
Ker niti slučajno ne ve za vse zastoje še manj pa za zaprte ceste.

Zakon je Tom Tom go na Telefonu, samo še sedaj mi ni jasno zakaj v app u Slovenija ne dela, dela pa Hrvaška pa cela Evropa.

Bo treba na Tom Tom pritisniti, ker na spletni strani so lepo zastoji vrisani.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Here we go v online načinu ima isto prikaz zastojev in še dosti ažurni so. ne vem sicer od kod jemlje podatke, po mojem od googla.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Čez dobro leto bomo sinu nek avto kupli, pa že malo gledamo cene in kaj se kej dobi.

polo osnovna oprema Trendline. navigacija 945 EUR. Pa ko bi vsaj imel app conect. Pa ga nima, v tej opremi ga niti doplačat ne moreš. Pa tudi DAB+ nima, doplačilo 191 EUR.

oprema comfortline. navigacija 866, pa še dab+ 191, pa app conect 175. Pa so fukjeni. ne rečem 866 z vsemi bombončki, ne pa da je razlika do normalnega radia samo navigacija in dodatna USB reža.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Zaenkart reno odpade. Prvič se je z tem motorjem l 2002, z 1.2 16V na morje peljal, tega mu na privoščim, da bi se še danes z tem vozil, pač zastarelo. 09. tce. Poznam kr nekaj ljudi, ki so zelo nezadovoljni. V poštev. pride 1.0 TSI 95 KM ali mazda 2 1.5 90 Km. To je zaenkrat, v dobrem letu se lahko zadeve spremenijo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
No no ne tak ta polizdek od googla hvalit.
Ker niti slučajno ne ve za vse zastoje še manj pa za zaprte ceste.

Zakon je Tom Tom go na Telefonu, samo še sedaj mi ni jasno zakaj v app u Slovenija ne dela, dela pa Hrvaška pa cela Evropa.

Bo treba na Tom Tom pritisniti, ker na spletni strani so lepo zastoji vrisani.
Ko so v Vodicah predrkavali cestninsko postajo je že prvi dan vedel, da nastajajo zastoji in koliko časa dlje bo trajalo.
Ne vem če je vedel zakaj, ampak očitno špijoniranje gibanju tisočem folka lepo deluje, da točno ve, kako hitro se kam pride.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zaenkart reno odpade. Prvič se je z tem motorjem l 2002, z 1.2 16V na morje peljal, tega mu na privoščim, da bi se še danes z tem vozil, pač zastarelo. 09. tce. Poznam kr nekaj ljudi, ki so zelo nezadovoljni. V poštev. pride 1.0 TSI 95 KM ali mazda 2 1.5 90 Km. To je zaenkrat, v dobrem letu se lahko zadeve spremenijo.

Moj prvi avto je bil spaček pa sem se komot peljal na morje...še ena je bila not :)

Preveč vas gostilna vodi pri nakupih. Pol pa so nepremičnine na hofih.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.123
113

Gotovo je z 1.2 16v pri Renaultu.

Odslej je 0,9 tce 75 ks osnovi motor pri Cliotu

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Ni ga čez google maps, ki ve za vsak zastoj, za vsako gužvo, vse.. samostojne navigacije je povozil čas.. v avto vgrajene navigacije so pa nateg.

Se strinjam s tabo! Google je zakon! Vsak teden se za vikend vozim do istre in nazaj in preden grem na pot pogledam kjer so zastoji, na katerem mejnem prehodu je manj gužve. Včasih tudi izmerim dolžino zastoja za boljšo predstavo in se povsem ujema z dejanskim stanjem.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Bom na kratko še sam pristavil lonček. V avtu sicer RNS510, ki pa je popolnoma neuporaben (nameščeno imam sicer BMWjevo navigacijo). Vsaj naj se na daleč izogne tej zastareli zadevi. Moja paradna konja sta bila včasih IGO in TomTom, vendar v zadnjem letu uporabljam izključno Google Maps. Mislim, da lahko kar relevantno ocenim zadeve. Prvič zato, ker sem vrsto let uporabljal, spremljal in ocenjeval navigacije. Drugič zato, ker službeno sodelujem pri virtualnem asistentu na Promet.si. Tretjič pa zato, ker sem res veliko na cesti (včerajšnja 700 km trasa :cool:: Kamnik - Treviso - Cortina - Weissensee, Šmohor, Korensko sedlo ...) in realno uporabljam zadevo.
Google Maps res postaja vrhunski in je (vsaj meni) svetove naprej od ostalih. Res odlično spremljanje gostote prometa, dobra navigacija, odlična iskanja z dodanimi informacijami (napišem Knjižnica Domžale, pa mi ob pripravi poti pove, da knjižnica zaradi poletnega časa še ne bo odprta ob prihodu, ali pa včeraj pri iskanju letališča ponudi podopcije, katero parkirišče me zanima (recimo Short Term)). Odlično je tudi, da je pot, ki jo pripravljaš na računalniku, na voljo na telefonu/tablici. Ko pa dodaš še povezavo z Googlovim Assistentom in ga kar med vožnjo glasovno povprašaš po črpalkah, piceriji, prometu pred teboj, je pa sploh uporabno.
Roko na srce, Google Maps sicer nima čisto vseh stvari, ki jih imajo prave navigacije - recimo omejitev hitrosti, radarjev. Pri tem si pomagam z aplikacijo TomTom Speed Cameras. Prav tako ni veliko nastavitev in nima podpore za tovornjake.

Kljub vsemu ima tudi Google Maps še nekaj možnosti za izboljšanje. Glavna je zagotovo, da (vsaj v Sloveniji) še nima informacij o zaporah cest, delih na cesti ...
Zazna sicer, da se nekaj dogaja (zastoj ...), ne ve pa, da je cesta zaprta zaradi del cel mesec (recimo Kamnik, Brnčičeva ...). Po neuradnih informacijah bo kmalu rešeno tudi to.
V prihodnje bodo menda združevali z aplikacijo Waze, prav tako pa bo kmalu Google Maps prikazoval akciije kar na slikah iz Street View.

Prava rešitev je zame tista, ko avtoradio podpira Android Auto.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Ko so v Vodicah predrkavali cestninsko postajo je že prvi dan vedel, da nastajajo zastoji in koliko časa dlje bo trajalo.
Ne vem če je vedel zakaj, ampak očitno špijoniranje gibanju tisočem folka lepo deluje, da točno ve, kako hitro se kam pride.
Nič ne špijonirajo, ampak si vsak sam vklopi lokacijo na telefonu;)

• Všeč mi je
Reactions: Fe3

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Poleg Googlovega "špioniranja" so tukaj tudi ostale aplikacije. Na koncu koncev podatke prodajajo tudi pri telefonskih ponudnikih (ravno v zadnjem času A1 lepo reklamira), Google pa za Google Maps uporabi še nekaj drugih stvari (kupuje podatke od cestarskih podjetij od števcev prometa ...).
Skupaj pa že precej realno deluje.