AC - prehitevanje po desni

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Situacija:

814827-Cesta.png

Z rdečim avtom se peljem po AC z ležernih 120 km/h. Naenkrat naletim na kolono, ki pa je na prehitevalnem pasu in se pelje okoli 100km/h. Vozni pas je popolnoma prazen najmanj 1km naprej (običajno je kak kilometer naprej nek tovornjak, ki pa se ne premika veliko počasneje kot 100 km/h), vendar se iz meni neznanih razlogov nihče ne umakne nanj.

Po desni je itak prepovedano prehitevat, ampak a naj se postavim na levi pas in čakam na čudež?

To se mi zadnje čase redno dogaja, če je le malo več prometa na cesti...
814827-Cesta.png

Priponke

• 814827-Cesta.png
    814827-Cesta.png
    7,3 KB · Ogledi: 148

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Jaz grem po desni. Sej mi je nerodno priznat samo enostavno sem začel izgubljat živce.

Je pa dobra novica to, da so provide menda začele kaznovat te večne potnike na levem pasu

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Saj jaz tudi, samo vedno cvikam, kdaj se bo kak pacient vendarle odločil zaviti nazaj na vozni pas in potem bo sranje.

Nobenih težav nimam z večnimi potniki (mimogrede, noro dober izraz), če se premikajo hitreje kot vozni pas. Se jim pač ne ljubi iti desno, oziroma še bolj se jim ne ljubi potem iskati luknje za nazaj... Samo tole je pa čisto preveč.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Tudi sam včasih pridem v tako situacijo in takrat sam sebi rečem.: "vozim po voznem pasu in se držim omejitve 130km/h in tukaj ni nobenega prekrška, kaj ga pa tisti na levi serjejo je pa njihov problem"

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
16
LJ
Zdej, če sta dve koloni in je desna hitrejša, se to ne smatra za prehitevanja, če pa po tem, ko si že prehitel nekaj vozil zaviješ nazaj na prehitevalni pas, se to smatra za prehitevanje. In temu sledi kazen 200 €. Se tudi meni dostikrat zgodi, da bi moral dejansko zavirati, da ne bi prehiteval po desni, pred menoj pa še 300 m nobenega.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
To je v Sloveniji standart!

Iz Logatca proti Ljubljani so na voznem pasu samo še kamioni in pa stari ati!

Jest sem se navadil prehitevati po desni, ker se mi res ne da ubadat z temi pacienti!! Če pa komu slučajno poblendaš ti pa na bremzo skoč
bonk.gif

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Jaz grem po desni. Sej mi je nerodno priznat samo enostavno sem začel izgubljat živce.

Je pa dobra novica to, da so provide menda začele kaznovat te večne potnike na levem pasu
Pazi, da ne boš izgubil še kaj drugega kot živce.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Meni je prav užitek, ko je kolona oz. se najdejo te počasnele na prehitevalnem in vozni prazen, ker potem vozim ob boku zadka vozila, ki je na prehitevalnem in se samo smejim kako ostali izgubljajo živce.
evil.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Jaz si situacijo razlagam; Na floridi lahko na 4 pasovnici prehitevaš levo, desno, po sredini, po diagonali,
delaš lahko kajčeš le omejitve se drži. Nevem zakaj bi bil kaznovan jaz ce na desne pasu vozim 120 in so
na levem polži. Potemtakem, prehitimo vozilo po levem, ko smo malo spredaj pohodimo bremzo in prehitevani je
naenkrat v prekršku... Kr nekaj.

Sicer pa prehitevam tut po desnem, enostavno iz razloga ker jih 80% na AC nima namontiranega vzvratnega ogledala...

Uletim 160 pa mi model se spravi prehitevat tovornjak iz 90 na 110,... Pol pa ponavadi se kakih 200m ostane na prehitevalnem,
v takem primeru (če mam čas in sem sam; prazna AC...) prehitim po desni se vržem na prehitevalnega predenj in spustim gas,
tolko da začuti kako je bremzat za brezveze, ker eden ne pozna osnov vožnje na ac.

Pa pustimo da vozim 160, ker sem z 160 v mojem avtu manj nevaren ko kak oča v jugotu pri 120...

O vklučevanju na obvoznico pa sploh nebi...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

zdaj si pa predstavljate obratno situacijo

spredaj prehiteva kamion, mi pa kot vestni šoferji vozimo po desnem pasu in čakamo, da se on zmiga naprej - tacajt se jih pa 10 nabije na levi pas in potem še vse tiste čakaš, da grejo mimo...

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Vozni pas je popolnoma prazen najmanj 1km naprej (običajno je kak kilometer naprej nek tovornjak, ki pa se ne premika veliko počasneje kot 100 km/h),
sprasujem se.gif

izjemna sposobnost ocenjevanja razdalje in hitrosti ostalih udelezencev v prometu
v kateri avtosoli te to naucijo :confused

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Eni pač znamo ocenjevat razdalje, Belgijci vem da niste ravno strokovnjaki za vožnjo.
zmaga.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne razumem, a ti ne vidiš na ravni cesti 1km naprej?
confused-1.gif

Hitrost tovornjaka pa ocenim, ko ga pri 120km/h počasi ujamem.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
On ne zna ne brati, ne pisati.

Je nek zafrustriranec, ki samo jebe ljudi.

Čudno, da še ni dobil Darwinove nagrade.

Drugače pa tudi mene zanima, če je prekršek, če "prehitevaš" po desni.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Mene pa zanima, kaj naredite potem, ko dohitite tovornjak na voznem, pa ga ne morete prehiteti, saj morate čakati na vse tiste počasnete na prehitevalnem, ki ste jih prej prehiteli??
wink-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
In kaj je tukaj lol?

Pomen izrazov
23. člen
53. kolona vozil so tri ali več vozil, ki vozijo eno za drugim po istem prometnem pasu na takšni medsebojni razdalji vozila, da sta hitrost vožnje in ravnanje voznikov v medsebojni odvisnosti;

smirk-1.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Saj nismo nobenega prehiteli. Samo peljali smo se mimo njih.
evil.gif

PS. Danes sem se z Obale peljal na Štajersko. Po stari cesti do Vrhnike, tam sem šel na AC. Obup. Čez Trojane sem se peljal spet po stari cesti. Bolj ali manj prazna, hitrost potovanja pa enaka kot na AC.
hysterical-1.gif