a tale vikend se vsi mislijo pobiti

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Lej, nikoli se nisem vozil z motorjem (moj rekord je par sto metrov s 125 kubilčnim mlinčkom in par kilometrov s skuterjem), ampak tole metanje vseh motoristov v isti koš mi je pa smešno.
Pri vseh kilometrih, ki jih prevozim, na motorjih vidim zelo veliko bedarij. A generalno gledano je vilika, velika večina motoristov normalnih. In med tistimi, ki naredijo nemumnosti, jih je kup takih, ki to naredijo "nevede", jih pač malo zanese (to ni opravičilo, to je ravno tako nedopustno, ampak to niso bedaki), In potem je določen, dokaj majhen procent bedakov, kib i jih bilo treba čisto preventivno dat "uspavat", preden koga ubijejo.
Ampak vse v isti koš metat, je pa bedasto.
Je pa res, da je po mojih opažanjih večina "bedakov" iz kategorije voznikov cestakov ...

PS: če bi bil kdo pred njima, bi se ga videlo.
Če bi bil zadaj, tudi (ko obrneta). Če pa misliš kakega bedaka 10 minut prej - je bila pa po isti logiki enako verjetno 10 minut prej tudi skupina 10 normalnih, pa je procent enak.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Hmm, ne vem no, če velika večina vozi normalno, še o večini bi dvomil. Razen, če normalno pomeni, da se izven naselja vozi s 140+

Nevede? Nevede se peljati 200+? Svizec....

Tistih skrajnih bedakov, ki se razkazujejo z vožnjo po zadnjem kolesu v mestih ipd. je verjetno res relativno malo (kar pa ne pomeni, da niso toliko bolj moteči). Močno dvomim, da katerikoli motorist na cestaku izven naselja vozi po predpisih (nekateri še v naseljih ne).

Druga zgodba so čoperji in podobne uživaške zadeve.

In ne mečem vseh motoristov v isti koš, samo vsi tisti izgovori o izsiljevanjih, pesku na cesti, obcestnih stebričkih in ograjah mi že malo najedajo.

PS: Lani se mi je oče dveh majhnih otrok pohvalil, kako je na AC stisnil 280 km/h - je pač malo probal. Normalno? Kakor za koga.

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
To je prava slika klasičnega početja vseh motoristov.
No 1.2% motoristov tega ne počno, da ne bodo rekli, da spet mečem vse v isti koš.

stardec dobro si poglej posnetek.2x sta ta 2 idiota srečala motoriste pozneje obrnila in jih dohitela.Poglej kako hitro sta jih dohitela in opazil boš da so tisti motoristi vozili po omejitvah ali pa mogoče malo čez.Skratka po pameti.Tema dvema bi pa jaz odvzel vozniško in motor.rad gledam takšno dirkanje,seveda le dokler je to na dirkališču

Seveda se tu pojavi nov problem da v sloveniji nimamo poligona kjer bi se lahko takšni tipi znoreli

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:

Seveda se tu pojavi nov problem da v sloveniji nimamo poligona kjer bi se lahko takšni tipi znoreli
Grobnik je precej blizu meje, tako da to pa res ne bi smel bit problem.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:

Grobnik je precej blizu meje, tako da to pa res ne bi smel bit problem.

O, seveda je problem. Na dirkališču so taki, ki obvladajo vožnjo in na take je težko naredit vtis. Najlaže impresioniraš kake mlajše mladoletnice, stare mame se tudi obrnejo za tabo, smrkavci postanejo slinasti.... zato pa dirkajo med "navadnimi" ljudmi, mimo šole, skozi center mesta...
stupid-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
bla bla bla

kot je nkdo rekel. veliko ans je normalnih. sem in tja nas zanese, naredimo bedarijo. to, da se izven anselja por egionalki vozimo 140 pa ne smtram kot greh, ker večina avtomobilov, sploh močnejših dela isto. pozabimo tu 1.9 d, ki ne gre nikamor.

če temu ni tako, me zanima zakaj potem jokanje glede kazni in vsi te radarji, ko pa noben ne vozi čez omejitve.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Hmm, ne vem no, če velika večina vozi normalno, še o večini bi dvomil. Razen, če normalno pomeni, da se izven naselja vozi s 140+

Nevede? Nevede se peljati 200+? Svizec....

Tistih skrajnih bedakov, ki se razkazujejo z vožnjo po zadnjem kolesu v mestih ipd. je verjetno res relativno malo (kar pa ne pomeni, da niso toliko bolj moteči). Močno dvomim, da katerikoli motorist na cestaku izven naselja vozi po predpisih (nekateri še v naseljih ne).

Druga zgodba so čoperji in podobne uživaške zadeve.

In ne mečem vseh motoristov v isti koš, samo vsi tisti izgovori o izsiljevanjih, pesku na cesti, obcestnih stebričkih in ograjah mi že malo najedajo.

PS: Lani se mi je oče dveh majhnih otrok pohvalil, kako je na AC stisnil 280 km/h - je pač malo probal. Normalno? Kakor za koga.
Nevede pomeni 70 namesto 50 (včasih, ponesreči), 150 namesto 100 ... Ne stalno, ampak se zgodi. Človeka potegne, in ko se zave, kaj dela, takoj (če ni prepozno) zmanjša. Manj je takih trenutkov, bolje je, ampak bodo pa vedno. Vsakd kiksne. Vsakdo.
Kar pa se tiče 280+ ... Tudi sam sem že (z avtom). Tudi, kjer se ne sme. In ni nič bolj nevarno (če veš kje in kdaj je varno) kot s serijskim avtom 200+ na meji skozi ovinek. 180+ počez.
Koliko je voznikov cestakov v populaciji motoristov? Pol? in če jih je polovica bedastih, smo pri 25% bedakov v populaciji mootristov. Kar pomeni, da je velika večina normalna. Pa je normalnih več.
Posploševanje ne pelje nikamor ... Bedaki pa toliko izstopajo, da so na koncu krivi vsi ...

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
in kaj, peljal sem pač 140 km/h v drugi.....jaz osebno v tem ne vidim problema....Sicer sem pa opisoval določen tip motorja, stetstiral sem ga popolnoma varno....Aja, to sem počel na AC na ravnini iz cestnine....torej to ni nič takega...
Sicer pa imam namen ta vikend peljat 300 km/h in to varno....morda boste celo videli posnetek....
cheer.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Odstotek ni pomemben. Očitno je norcev dovolj, da ima večina takšno mnenje o motoristih. Pa zavedati se je treba, da je motorist pri 150 km/h (kar je zanje povsem spodobna, nedolžna hitrost, kajne?) enako nevaren za voznika v avtomobilu, kot kateri koli avto, ki bi se vanj zabil z nižjo hitrostjo. Dejstvo je, da so ceste za vse: motoriste, kratkokur.ce, traktoriste, stardece, voznike BMWjev, Hond, Zastav 101, kolesarje in večinoma tudi pešce. Nekdo, ki piči 160 v ovinek je prbit do konca. Mogoče si misli, da ima zadevo pod nadzorom. Verjetno res pri sebi. Ne more pa pričakovati, da bodo ostali udeleženci reagirali primerno v družbi njegovega 160 kmh izstrelka na dveh kolesih. Ljudje imajo pravico pričakovati od drugih, da vsaj približno upoštevajo prometne predpise. V to kategorijo ne spadajo motoristični norci, ki na regionalki prekoračijo hitrost za 100 %. V tistem videu bi se lahko na posnetku mimogrede pojavil traktor, ki bi zavil s sosednje njive par sekund prej. Pa da vidim ta junaka, kako bi s 190 zabremzala na 20 potem, ko bi 50 metrov pred sabo opazila traktor, na nasprotnem pasu pa vozila.

Rešitev je preprosta. Naj se pobijejo. Tiste ograje je škoda menjavati, ker bodo samo komu prihranile smrt in ga nagradile z invalidskim vozičkom, stroške pa bomo krili vsi ostali davkoplačevalci. Še ograje so naš strošek. Jaz je za volanom avta ne rabim.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Mogoče bi se splačalo odpreti specializiran pogrebni servis za motoriste. Pa jim dam kar bon za popust, dokler so še živi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Odstotek ni pomemben. Očitno je norcev dovolj, da ima večina takšno mnenje o motoristih. Pa zavedati se je treba, da je motorist pri 150 km/h (kar je zanje povsem spodobna, nedolžna hitrost, kajne?) enako nevaren za voznika v avtomobilu, kot kateri koli avto, ki bi se vanj zabil z nižjo hitrostjo. Dejstvo je, da so ceste za vse: motoriste, kratkokur.ce, traktoriste, stardece, voznike BMWjev, Hond, Zastav 101, kolesarje in večinoma tudi pešce. Nekdo, ki piči 160 v ovinek je prbit do konca. Mogoče si misli, da ima zadevo pod nadzorom. Verjetno res pri sebi. Ne more pa pričakovati, da bodo ostali udeleženci reagirali primerno v družbi njegovega 160 kmh izstrelka na dveh kolesih. Ljudje imajo pravico pričakovati od drugih, da vsaj približno upoštevajo prometne predpise. V to kategorijo ne spadajo motoristični norci, ki na regionalki prekoračijo hitrost za 100 %. V tistem videu bi se lahko na posnetku mimogrede pojavil traktor, ki bi zavil s sosednje njive par sekund prej. Pa da vidim ta junaka, kako bi s 190 zabremzala na 20 potem, ko bi 50 metrov pred sabo opazila traktor, na nasprotnem pasu pa vozila.

Rešitev je preprosta. Naj se pobijejo. Tiste ograje je škoda menjavati, ker bodo samo komu prihranile smrt in ga nagradile z invalidskim vozičkom, stroške pa bomo krili vsi ostali davkoplačevalci. Še ograje so naš strošek. Jaz je za volanom avta ne rabim.
Kar se tie norcev imaš prav. 100%. AMpak poploševati vseeno ne gre.
Kar pa se tiče ograj: te so smrtna past. In medtem ko razumem stališče "če zaradi nje pobere norca, nič hudega", pa ne pozabi, da lahko zaradi nje (in se je to že dogajalo) pobere mnekoga, ki je naredil čisto nedolžno napako (še enkrat za vse, ki mislite, da ste na cesti nezmotljivi: povprečn, varen voznik v povprečju kiksne vsako tristoto do petstoto odločitev - in če ima smolo, je lahko rano ta ena na 300 ali na 500 taka, da je zaradi nje nesreča) - od kdaj je pa za take stvari pri nas predpisana smrtna kazen, pa ne vem
confused-1.gif

Naše ceste so (spet: ko j... norce na 2 ali 4 kolesih, govorim o povporečnem, normalnem vizniku) na žalost še vedno dostikrat smrtna past. Namesto, da bi bile narejene tako, da je posledic take napake čim manj, so kar smrtna kazen ...

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kar se tie norcev imaš prav. 100%. AMpak poploševati vseeno ne gre.

Zakaj se posplošuje?
Zato, ker motoristi ne obsodijo bedakov, ampak jih na vse pretege zagovarjajo.
stupid-1.gif

Sploh ob nesrečah niso nikoli krivi in saj vedno vozijo po predpisih.
ne-ne-1.gif

Kot sem že napisal za motoriste:
Citat:
"Ni važno kako vozi, važno da je iz naše črede." beee, beee

Dokler ne boste sami sposobni ločiti zrnja od plev,
pač v očeh javnosti ne boste imeli kredibilnosti.
smirk-1.gif
K sreči je Darwin dokaj selektiven.
roza.gif

Še video avto kretena.
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Zakaj se posplošuje?
Zato, ker motoristi ne obsodijo bedakov, ampak jih na vse pretege zagovarjajo.
Nisem opazil, da bi vsi tisoči motoristov komentirali nesreče. Očitno jih komentira le tista peščica bebcev, ki poskušajo cel svet prepričat, da smejo divjat, ostali bodo pa nanje pazili.
V službi poznam vsaj 5 motoristov. Vsi sovražijo motobedake (in jih obsojajo). Nobeden od njih o tem ne piše po netu (ali kje drugje) ...
Dajmo nehat posploševat. Motoristi niso bedaki. So pa bedaki med njimi ... Recimo jim motobebci pa bomo vsi vedeli, o kom govorimo - motoristih (normalnih) ali motobebcih ...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Nisem opazil, da bi vsi tisoči motoristov komentirali nesreče. Očitno jih komentira le tista peščica bebcev, ki poskušajo cel svet prepričat, da smejo divjat, ostali bodo pa nanje pazili.
V službi poznam vsaj 5 motoristov. Vsi sovražijo motobedake (in jih obsojajo). Nobeden od njih o tem ne piše po netu (ali kje drugje) ...
Dajmo nehat posploševat. Motoristi niso bedaki. So pa bedaki med njimi ... Recimo jim motobebci pa bomo vsi vedeli, o kom govorimo - motoristih (normalnih) ali motobebcih ...
Ti že mogoče v službi poznaš pet motoristov, ki obsojajo druge motobedake, ampak to ne pomeni, da so oni kaj dosti boljši. Cigan tud vsak, ki ga vprašaš, noben ne krade in zmeraj s prstom pokaže na drugega cigana.
Motoristi naj na cesti pokažejo, da peljejo po predpisih, ne samo z gobcem! Jaz motoristov, ki bi vozili lepo po predpisih ne poznam in jih ne srečujem. Samo tukaj na forumu slišim zanje, v resničnem svetu pa jih ni nikjer. Je pa res, da tud tisti motoristi, ki jih poznam, večkrat govorijo isto, kako so, kao, samo nekateri motoristi bedaki. Že naslednji dan pa srečam prav tega motorista, ki je včeraj pljuval po tistih neumnih motoristih, danes pa počne isto, kot oni. Samo na drugem delu ceste. On kao, ve, kje se lahko divja.
In še o tistih parih motoristih, ki so na possnetku , po vašem pelljali dokaj normalno. Morda jim res rata kakšen odsek peljat tudi normalno, ampak za naslednjim ovinkom bodo pa spet navili do konca.
Če motorist nebi bil nor, nebi kupil motorja. In iz svoje kože ne more. Vsi motoristi so nori, le da so eni orenk nori, drugi pa totalno nori.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
če si zamislite, d abi imeli aktro za delovni avto pri gradnji bajte. in se vprašate kje za boga dobit kako,a je sploh kaka še na cesti. jih boste vsak dan videli najmanj 10.

podobno je, k si rečeš, pa te motoristi so bedaki. in pol sam bedake vidiš

je pa res, da si stradec lahko reče 'Kaj bi ga namoču.' pa ga vseen ne bo namakal. tko tut normalnih motoristov ne vidi.

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
> Bi rad tebe videl, se v ovinku držiš zunanje strani svojega voznega pasu ali notranje strani svoje voznega pasu...?

Z motorjem je idealna linija po normalni cesti taksna, da gres v levih ovinkih najvec z glavo do crte tvojega pasu. Taksna je pac omejitev ceste napram dirkaliscu. Ce s tem ogrozas sebe, ker imas premalo prostora na desni strani za inventuelno 'situacijo' samo pomeni, da si prehiter. Tako da je vseen pes ce se drzis hitrosti s katero se vozis samo po svojem pasu, ker itak kakorkoli vozis ni to niti priblizno podobno voznji po pisti. Cesta brez (zame mnogo prevelikega) rizika ne omogoca resnicno idealne dirkaske linije in zaviranja. Kolk pa ma povprecen in nadpovprecen slovenc pojma o tem kako dejansko zgleda dirkaska voznja na cas, pa se je vidlo na mobikrogu, kjer razen res parih (manj ko 10 ljudi) noben ni mel blage veze. Ko da bi sel palacinke pect brez mleka.

Kar se tice avta in sekanja ovinka. Tega naceloma nikoli ne pocnem. To da gre folk par centimetrov na drugo stran je absolutna bedarija, da sploh ne omenim da kljub temu je linija v 99% popolnoma zgresena. Najpogosteje je vhod mnogo prezgoden in izhod po apexu premalo 'zategnjen' al kako naj recem, pac grejo prehitro proti zunanji strani. To da se gre pri tem pol metra, meter na drugo stran je popoln idiotizem, ker kvecejmu parkrat na leto vidim koga, ki gre dejansko tko hitro, da ce bi vzel linijo po svojem pasu, nebi zvozu. Sploh ko jim to pride pod kozo in so nepozorni po katerem pasu se vozijo in jih nato preseneti nasproti vozeci, da ne omenjam komplikacij ce hoces takega 'dirkaca' kje prehiteti in se ti vozi cez celo cesto. Ce pa ze sekam ovinek, je pa to na takem mestu kjer je popolnoma absolutno in 100% pregledno in takrat grem tudi do roba nasprotnega pasu.

lp,
Sasa