a tale vikend se vsi mislijo pobiti

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
> Z motorjem je idealna linija po normalni cesti taksna, da gres v levih ovinkih najvec z glavo do crte tvojega pasu.

Se to bi dodal. Je pa kontraintuitivno to ko zacnes z motorjem. Ce si z avtom vajen it do roba pasu, z motorjem nehote tudi vozis tako linij da gres s kolesi proti notranji strani ovinka, pri cemer si s telesom na drugi strani. Se je treba zavedat, da to ni uredu in prilagodit.

lp,
Sasa

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
Ja, moc selektivnega spomina
smile-1.gif

lp,
Sasa

stilojtd

Pripravnik
28. mar 2008
51
0
6
Ta pa je res nesposoben voznik. Pa saj je več na levi kot na desni. Takih imaš malo morje na cestah. In predvidevam da je bila hitrost nekje 90 km/h. Jaz se ob takem vozniku ustavim in počakam 10 minut da se nekam k vragu odpelje in da me ne ogroža s svojim kretenizmom. Če se želi zaleteti naj se zaleti takrat ko mene ni v bližini.

Posnetek POLJANSKA DOLINA pa je vsaj meni grozen. Si predstavljate da je na katerem ovinku malo več peska in ta [censored] z motorjem prišiba gor z 180km/h po zadnjem kolesu. Ali pa nasproti pripelje en dinamični voznik, ki seka ovinke in vozi več po levi kot po desni? Jaz se z motorjem tako hitro nebi upal peljati niti po dirkališču, kaj šele na javni cesti.
Ni čudno, da imamo tako negativno mnenje o motoristih.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Jaz imam okna na obvoznico pred WTC in se vsak lepši dan sliši motorje v visoookih obratih. No sej, k se bojo skantal bomo pa pač šli mal firbcat vn
smile-1.gif
Nobenmu ne privoščim, samo če sam nase ne zna pazit, naj ne išče pol razumevanja pri ostalih.

Zvokov, ki so "normalni" je glih za 5% kolikor se jih mimo pele.... Vse ostalo turiranje in prestavljanje, zdaj če gledam tistole po Poljanski dolini, morajo žgati mimo WTC z ene 150-230Km/h. Darwin awards competitors :D

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok.

kako se sliši litraš v prvi pri 11k
kako v drugi
tretji
četrti
peti
šesti

vedno isto žvižga. če pa ti po zvoku veš, a je prva al druga si pa car. razlika v hitrosti med prvo do konca in drugo do konca pri litrašu je=

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ne boš verjel, ampak človek z normalno razvitim sluhom bo znal presodit al gre zvok mimo, od, ali nasproti tebe hitro ali pa počasi. Če gre motor mimo tebe počasi se sliši; vrrrrrrrrrrruuuuuuuuuuuuuuuuuuummmmmmmm, (to sicer v praksi ni mogoče) če pa gre mimo tebe motor hitro, pa se sliši........ vrum.....
To je to....

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
tebe bom predlagal za gosta v A si ti tut not padu. maš fenomenalne izjave.

zdej pa se vrniva k istim obratom pa istim prestavam, samo litraša zamenjajva za 600 kubikov.

kako se pa ta sliši.

kaj pa razlika med 600 in 1000. ali je kaka.

kaj pa v hitrosti.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SnuffyZ32 pravi:To da se gre pri tem pol metra, meter na drugo stran je popoln idiotizem, ker kvecejmu parkrat na leto vidim koga, ki gre dejansko tko hitro, da ce bi vzel linijo po svojem pasu, nebi zvozu.
Jaz pa, recimo, v določenih primerih to počnem precej -. kadar je pač dovolj pregledno, da je varno? Zakaj? Ker imam v avto dostikrat koga, ki mu je med ovinki hitro slabo in vsakega pol metra se pri tem pozna. Pa ne peljeh hitro, ampak počasi (včasih tako počasi, da sem med najpočasnejšimi na cesti). A če ne bi sekal, bi šlo še počasneje ... Sploh kjer so zaporedni ovinki, ki se jih da s sekanjem "poravnat", recimo.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
glede na to da gre prva čez 100 pri konkretnih mašinah, pa potem šaltaš naprej...

PA sej se sliši tudi ali se pelje mimo ali švigne mimo...

Verjem mi, sem mel dost vsega že ko sem skurjen ležal v nedeljo pa je vmes večkrat pripeljalo par darwinovcev.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Ma jest bi pa popravil ograje toliko, da jim ne razcefra organov, da bi bili ti še za darovanje ohranjeni...

Drugače pa, punca, ki sem jo pobiral (kot sem že v več temah pisal) jaz ker je padla pred menoj ni delal nobene štale, nič prehitro, samo neizkušena je bila z novim motorjem. In če bi njo vrglo v ograjo ravno prav bi tudi lahko umrla. No, na srečo se je pobrala pa je bila obleka malo obdrgnjena, drugo pa nič. Za take še razumem, da bi se kaj glede ograj naredilo. Tistim, ki jih pa zdaj napol preseka količek, se bojo pa raztreščili totalka v kakršnokoli ograjo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a ti veš, d ate količek pretga na pol že pri 50 recimo.
poznam gospoda, ki ga je avto izsili in je padel, drsel, zadev robnik in je šlo vse od rok dol. vozil je 40.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Z avtom vedno, brez izjeme, če je cesta prazna in ovinki pregledni, vozim preko sredinske črte. Zakaj bi slalomiral levo in desno, če se lahko peljem skoraj naravnost, pri tem ne ogrožam nikogar, bolje pa se počutijo tudi vsi potniki v avtu? Poskušam voziti tako, da je vožnja čimbolj tekoča, se pravi brez nepotrebnih zaviranj, pospeševanj, korekcij ovinkov (kadar si sledita dva recimo leva ovinka en za drugim, vmes pa 30m ravnine, spelješ to kot en levi ovinek...).
Druga stvar je situacija, kadar je promet ali nepregledni ovinki.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
enako pri meni s tem da bom še enkrat povdaril: Druga stvar je situacija, kadar je promet ali nepregledni ovinki.

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
100
2
18
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ok.

kako se sliši litraš v prvi pri 11k
kako v drugi
tretji
četrti
peti
šesti

vedno isto žvižga. če pa ti po zvoku veš, a je prva al druga si pa car. razlika v hitrosti med prvo do konca in drugo do konca pri litrašu je=

Šteti pa menda še znamo.
Kako leto ali dve nazaj sem z biciklom ''plezal'' na Rakitno, pa slišim za sabo in štejem: prva, druga, (mimo mene gre nekaj zelenega), tretja... Kakšna je bila potem hitrost? (in čez vikend ob lepem vremenu ni pametno z biciklom it na Rakitno, preveč nevarno)

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
sam sem zelo za, da se divjake spravi s cest. vendar pa višje kazni k temu ne bodo pripomogle. berem danes v AMZS reviji: Nemčija prekoračitev hitrosti v naselju do 10km/ 15 EUR, Slovenija po novem 80 EUR. Prekoračitev za več kot 30km/h Nemčija 100-425 EUR, Slovenija 1000 EUR + 9kazenskih točk...
pa je v Nemčiji manj divjakov. Torej ni višina kazni tista, ki umirja promet. Očitno.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Baje je en motorist s tistega posnetka iz Poljanske doline že zakrivil en količek ograje ob cesti.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kdaj bo v jarek odletel še drugi motorist iz posnetka? Toliko da vem, če deluje naravna odstanitev škodljivcev.