a tale vikend se vsi mislijo pobiti

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Ti še živiš v časih, ko je bil avtomatsko kriv vinjeni voznik. Danes su recimo ugotovi, da je stardec izsilil pijanca in s tem povzročil nesrečo, pijanec pa odgovarja za svoj prekršek, se pravi vožnjo v vinjenemm stanju.

Če vinjeni umre mu obesijo celotno krivdo. Slišal iz ust zavarovalničarke in tudi dejansko vem za tak primer.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Zavarovalnica bo seveda vinjenega okrivila zaradi neizplačila premije. Ne bo pa kriv za nesrečo. Recimo stoji vinen voznik v križišču in čaka na prosto pot, nek padalec pa prileti skozi rdečo in ga sestreli. Vinjeni umre nič kriv, nič dolžan, po tvojem mnenju (in po zavarovalniškem seveda), je pa celotne krivda njegova? Prosim, no...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Ni bilo tako kot si ti napisal ampak drugače.

Na žalost se je to zgodilo nekomu, ki sem ga zelo dobro poznal tako da ne govorim na pamet.

S tem da je policija zaslišala samo eno pričo ne pa tudi nekoga mimo katerega je ta izstrelek priletel tik pred nesrečo.

Pred leti sva bila s kolegom edini priči nesreči, tudi pomagala ženski ki je naredila totalko, počakala na prihod policije in rešilca pa naju ni nihče nič vprašal.

Ne vem, o delu policajev imam glede na to svoje mnenje.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Dvakrat sem se umikal skrajno desno, ker nasproti vozeči avti prehitevajo kolesarja tako, da zapeljejo na nasprotni pas.

Kako pa se po tvoje pravilno prehiti kolesarja?
confused-1.gif

OK. Ti bom razložil.
1. Prepričaš se, da lahko varno prehitiš pred seboj vozeče vozilo. Eden izmed pogojev za varno prehitevanje je, da ti po nasprotnem pasu nihče ne pelje nasproti. Dvomim, da bi prehitevali, če bi se jim nasproti peljal šlepar.
2. Kolesarja obvoziš na razdalji vsaj enega metra. Mislim da ni potrebe, da ga obvoziš tri metre naokoli, sploh če ti nasproti pelje vozilo.

Kako pa ti prehitevaš?

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
če odgovorim po tvoje. Kolesarja VEDNO prehitim tako, da zapeljem na nasprotni vozni pas. (če seveda kdo ne pelje nasproti
wink-1.gif
)

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
če odgovorim po tvoje. Kolesarja VEDNO prehitim tako, da zapeljem na nasprotni vozni pas. (če seveda kdo ne pelje nasproti
wink-1.gif
)

S celim avtom? Sicer pa si z dodatnim pojasnilom v oklepaju odgovoril.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Sicer pa slovenjgraški motorist ni bil prvi, ki je skozi naselje vozil 120 kilometrov na uro. Severnoprimorski policisti so v nedeljo izvedli poostren nadzor prometa na cestah v Posočju. V njihovo ''radarsko zanko'' so se ujeli tudi trije motoristi, ki so skozi naselje peljali s hitrostjo kar 86, 89 oziroma 102 kilometra na uro. Rekorder je poleg globe najmanj 500 evrov prejel še 18 kazenskih točk, kar pomeni, da njegovo vozniško dovoljenje ni več veljavno. Možje v modrem bodo zoper vse tri voznike motornih koles podali obdolžilni predlog sodišču.
Jaz res ne vem, kje so ti normalni motoristi, ki bojda, kot pravi Elvir, Gretzki itd... obstajajo nekje? Ja, kje so zaprti ti normalni motoristi?
Koga imajo za norca, banda ponorela motoristična....

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

Jaz res ne vem, kje so ti normalni motoristi, ki bojda, kot pravi Elvir, Gretzki itd... obstajajo nekje? Ja, kje so zaprti ti normalni motoristi?
Koga imajo za norca, banda ponorela motoristična....

Si bil povabljen da se spoznamo, pa se nisi odzval povabilu.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Jasno, da boste pred mano vsi lepo vozili, samo da bi mi dokazali, da vi, kao lepo vozite in da vi niste taki, kot so vsi ostali motoristi. Stardec ni od včeraj...
Veš lopov tud ne krade, če se zaveda, da ga nekdo gleda ali opazuje, ko pa ve, da nikogar ni, pa užgi...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
A veš kaj je še hec?
Motoristi skoz trdite, da ste manj vidni in zato imate prižgane dolge luči in iz istega razloga (nevidnost) vas, kao, izsiljujejo.....
Le kako je potem te ustavljene motoriste policaj prej z radarjem videl?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
In pol ko bo počlo bodo rekli, da jih je izsilil stardec al pa kakšna baba.

stardeci so tudi na motorjih
Citat:
Na glavni cesti pri Moškanjcih se je v nedeljo okoli 13. ure zgodila prometna nesreča, v kateri se je 39-letni voznik motornega kolesa lažje poškodoval, 61-letna potnica na drugem motornem kolesu pa huje. 66-letni voznik motornega kolesa je pripeljal po glavni cesti do križišča z lokalno cesto, tam pa se je z vozilom razvrstil na prometni pas za zavijanje v levo, nato pa zavil v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pripeljal 39-letni voznik motornega kolesa in trčil v zadnji bočni del motornega kolesa.
http://www.vecer.si/clanek2008042205317007
confused-1.gif

http://www.genspot.com/video-50661/poljanska-dolina.aspx
In potem se čudijo
rolleyes-1.gif

Citat:
Sicer pa slovenjgraški motorist ni bil prvi, ki je skozi naselje vozil 120 kilometrov na uro. Severnoprimorski policisti so v nedeljo izvedli poostren nadzor prometa na cestah v Posočju. V njihovo ''radarsko zanko'' so se ujeli tudi trije motoristi, ki so skozi naselje peljali s hitrostjo kar 86, 89 oziroma 102 kilometra na uro. Rekorder je poleg globe najmanj 500 evrov prejel še 18 kazenskih točk, kar pomeni, da njegovo vozniško dovoljenje ni več veljavno. Možje v modrem bodo zoper vse tri voznike motornih koles podali obdolžilni predlog sodišču.
http://24ur.com/novice/crna-kronika/cez-naselje-120-km-h.html

darwin
crazy1.gif

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
A veš kaj je še hec?
Motoristi skoz trdite, da ste manj vidni in zato imate prižgane dolge luči in iz istega razloga (nevidnost) vas, kao, izsiljujejo.....

Verjetno jih je slišal, ker motoristi poleg vsega drugega še onesnažujemo okolje s hrupom.
Je pa ironično, kajne. Veliko večino avtomobilistov na Alterju dolge luči motoristov zaslepijo, da skoraj zapeljejo s ceste. Kako pa policaj lahko sploh vidi bližajočega se motorista in hkrati še nacentrira merilnik na majhno čelno površino motorja? Aja, verjetno so ustavljali samo tiste, ki so vozili s kratkimi lučmi.
btw: ne vozim z dolgo lučjo, ker imam na motorju dve prednji luči, pa še veliko glavo in vamp imam, in me potem lažje opazijo.

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
A veš kaj je še hec?

Opazoval je promet okoli sebe. Opazil jih je kljub temu, da so bili precej prehitri.
Če bi se po telefonu pogovarjal, radio štelal, gledal kako češnje cvetijo....