Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
.ksz.
Nacionalni radio je poročal, da se je ta vikend na Hrvaškem v prometnih nesrečah ubilo 17 ljudi...
Zato, ker zakon deluje.Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Če zakon deluje zakaj jaz še vedno ne vozim po prepisih?
.
Tud jaz sem opazil občuten porast vožnje v rdečo, in to od trenutka ukinitve utripajoče zelene dalje.Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Kaj vidim jaz občuten porast prekrškov ampak to res 90% ljudje prevozi rdečo ali globoko rdečo. Če je kdo iz Kranja tisto križišče na Zlatem Polju proti Naklem, tam dejansko spelješ naprej pa ti z leve prleti kaka budala. Mislim zakaj tam ni več policstov? Kasirali bi ko budale, zmanjkal bi jim listkov za kazni.
Tole je pa čista resnica.Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Značilnost vseh slabih voznikov je ta, da vsi pravijo, da so dobri vozniki.Citat:
Glej men ni problem jst vidm vse kar se dogaja in sem dober voznik
Bi bilo dobro vidt kakšen plačilni listek, naprimer če te je policaj tam ujel pri 85km/h. A ti je računal za prekoračitev nad 20km/h ali nad 40 km/h. Bojim se da bo zadnje.Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Talna oznaka naj bi bila le priporocilo in ker ni nobenega drugega veljavnega prometnega znaka naj bi veljala omejitev 60 km/h.
Vir: zadnje sobotno Delo, priloga Na kolesih.
lp
Ja ja, birokracija v stilu kombinacije komunizma in Kafkinih del. To rabimo. Not!Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Nebi blo slabo uvest nekakšne "potne naloge" v katere bi se moralo pisat kdaj in kam se je kdo s tem in tem avtom peljal. Tako bi izključili možnost handlanja, češ, nisem jaz takrat vozil. Če pa nalog nebi bil izpolnjen pa zaplemba vozila lastniku, na katerega je avto pisan. Bi vsak pazil komu bi avto posodil.
Ne. Po šihtu namreč gredo domov in jim noben ne sledi. Niti na cesti, niti na domačem WC-ju.Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ma kakšna zasebnost na javni cesti? Saj ti nihče ne prepoveduje gibanja. Ampak gibaj se tako kot se moraš na javnem mestu gibat.
A kamionarjem in avtobusarjem, ker imajo tahografe se tud krati pravica do svobode gibanja?
A se ne more 50 metrov za nevarnim ovinkom oz. križiščem postaviti ? A je to tako težko ???Citat:
Drgač pa, nehaj že srat, da naj policaj stoji tam kjer se nesreče dogajajo. A naj se policaj postavi v en nevaren in nepregleden ovinek, kjer se kljukci tvojega tipa podijo in nesreče povzročajo, pa naj na tem nepreglednem in nevarnem ovinku ustavlja ter kasira? A naj policaj sred križišča ustavlja vse tiste, ki bodo tardečo povozili?
Policaj se mora postavit tam, kjer njegovo posredovanje ne bo ogrožalo varnosti cestnega prometa.
Hecno, točno to sem hotel reči.Citat:
Pismo kakšne otročje in neživljenske mečete že skoz s tem, kje naj polcaji stojijo.
Če ne, pa se je narobe postavil ?Citat:
Čist okej in prav policaj stojijo. Čim te policaj preseneti in te zaloti pri delanju prekrška, pomeni, da se je postavil prav.
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Nebi blo slabo uvest nekakšne "potne naloge" v katere bi se moralo pisat kdaj in kam se je kdo s tem in tem avtom peljal. Tako bi izključili možnost handlanja, češ, nisem jaz takrat vozil. Če pa nalog nebi bil izpolnjen pa zaplemba vozila lastniku, na katerega je avto pisan. Bi vsak pazil komu bi avto posodil.
Še, še ...Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
BTW: A, Asmir še fura zadevo v Bosni, al je šlo že vse "zugrunt"?
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Tud jaz sem opazil občuten porast vožnje v rdečo, in to od trenutka ukinitve utripajoče zelene dalje.Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Kaj vidim jaz občuten porast prekrškov ampak to res 90% ljudje prevozi rdečo ali globoko rdečo. Če je kdo iz Kranja tisto križišče na Zlatem Polju proti Naklem, tam dejansko spelješ naprej pa ti z leve prleti kaka budala. Mislim zakaj tam ni več policstov? Kasirali bi ko budale, zmanjkal bi jim listkov za kazni.
Z ponovno uvedbo UZ bi se varnost spet povečala, ampak kaj, ko država raje vidi več prekrškov, (in posledično nevarnih situacij) da lahko na teh prekrških dobro kasira.
Pred ukinitvijo UZ si videl vožnjo v rdečo res izjemoma, sedaj je to stalna praksa.
V tistem križišču pri zlatem polju so policaji pred leti že imeli postavljene fotoaparate, ki so slikale vožnje v rdečo. Ali so še ali ne, pa ne vem, tud ali so ble tam samo poskusno ali že zares.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Še, še ...Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
BTW: A, Asmir še fura zadevo v Bosni, al je šlo že vse "zugrunt"?
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ah, ja, še en funkcionalno nepismen. Če ne razumeš napisanega teksta, poskrbi za svoje možgane, ne kritizirat tujih.Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kar je, mimogrede, tako ali tako značilno tudi za veliko večino voznikov avtomobilov. Prepoznati jih ni težko. To so tisti ki, ko jim nekdo prehiteva v škarje, raje "blendajo", kot bi se umaknili, ki se tudi slučajno ne bi umaknili na drug pas večpasovne ceste, pa čeprav se na "njihovem" pasu dogaja kaj nevarnega ... Skratka vsi tisti, ki po sistemu "jaz se peljem po pravilih in me drugo ne zanima" raje (formalno sicer čisto nedolžni) umrejo v nesreči, kot da bi požrli svoj ego (ali vsaj vklopili možgane) in se umaknili bolj bedastim od sebe (no ja, če se ne umaknejo, potem so vsaj enako bebasti) ...
In sedaj naj bo za tvoje idiotizme (prehitevanje v škarje) kriv voznik, ki pravilno pripelje nasproti?
joj, kam smo prišli
Da ti pojasnim napisano bolj v stilu za otroke (upam, da bo pomagalo): bedak je tisti, ki raje umre, kot da bi popravil napako ali bedarijo soudeleženca v prometu. In takih je pri nas ogromno, očitno.
Zakaj bi normalni morali delati napake, da bi nenormalni lahko preživeli?
Dokler se boš tako obnašal rabiš prav takšne ukrepe.Citat:
Citat:
--------------------------------------------------------------------------------
Uporabnik stardec pravi:
--------------------------------------------------------------------------------
Ja ja, birokracija v stilu kombinacije komunizma in Kafkinih del. To rabimo. Not!
Sledi jim na cesti.Citat:
Ne. Po šihtu namreč gredo domov in jim noben ne sledi. Niti na cesti, niti na domačem WC-ju.
Saj se. Ampak tam praviš, da pa samo kasira saj se 50m za ovinkom noben ne ubije.Citat:
A se ne more 50 metrov za nevarnim ovinkom oz. križiščem postaviti ? A je to tako težko ???
Uglavnem kar. In u glavnem si ti tisti, ki si zasačen pri prekršku.Citat:
Če ne, pa se je narobe postavil ?
Ali pa je Bog Policaj vedno "u pravu" ?
In zakaj ti in turbobič ne zajebeta tega inkasantskega in grdega sistema in vozita po predpisih?Citat:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Če zakon deluje zakaj jaz še vedno ne vozim po prepisih?
.
Zato, ker zakon deluje.
Zakon je namreč namenjen polnjenju proračuna in zato potrebuje takšne kot si ti, ki ne vozijo po predpisih. In ker zakon deluje, kršitelje tudi ni odpravil. Brez kršiteljev namreč bi težko kaj kasirali. No, se je pa z novim zakonom še razširilo področje kaznovanja
tako da policaji z pol manj dela pokasirajo enako, al pa z enakim delom 2x več.