a tale vikend se vsi mislijo pobiti

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Ne ni kriv voznik.

Krivi so prometni znaki.
Pa cesta, ker je pretrda.
Pa avto, ki je pripeljal nasproti.
Pa budale, ki so čepele pred semaforjem, ker je tam gorela rdeča luč.
Pa rdeča luč na semaforju.
Pa potok, ki teče na totalno napačnem kraju.
Pa ograje ob AC.
...

Pa jest, ki tole pišem (in kvarim nedeljsko idilo skuterašem in urednikom moto revij...).
Moje nedeljske idile pametovanje ozkoglednih ne more pokvarit. Tudi, če ne znajo sprejet dejstva, da je včasih lahko krivo kaj drugega, ne le voznik.
In da je smisel vernostnih elelmentov ceste (ograj na AC, recimo), zmanjševanje posledic "pravih" nesreč ali pa vozniških neumnosti (ne pa njihovo dodatno kaznovanje, po možnosti s povzročanjem še hujših posledic) ...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
so so , merijo hitrost na cestninskih ...sick

se pač pelješ tistih 60km/h
In plačaš kazen, ker je omejitev 40km/h.

ja za državo je boljše ovira na cesti, omejitev in zraven radar, tko se fajn zasluži. z odstranitvijo ovire bi pa imeli samo stroške, pa še kasirat ne bi mogli.

Ko sem se nazadnje peljal je bila omejitev 60km/h

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ah, kje pa. Jaz - ozkoglednica - se tu že dolgo ne ukvarjam z neko resno debato. Ker s takimi sogovorniki to res nima smisla (če ne bo napisano točno tako, kot si si ti zamislil, bomo deležni urgentnega repliciranja in najedanja, pa četudi je iz tvoje pisarije očitno, da si stvari samo turistično površno povohal...). Namesto tega se že nekaj časa neskončno zabavam. Ob tvojih klasičnih izjavah kot na primer, da si ti "če napisal zato, ker si poznal samo staro stanje, ki ni nujno enako sedanjemu".
hysterical-1.gif

Dejansko bomo prej videli krave letet, kot pa da boš ti priznal, da kaj ne veš, si se zmotil, česa nisi videl, si bil prehiter ali prepovršen....
grin1.gif

BTW - Katero revijo že urejaš? Iščem nekaj lahkotno-humorističnega branja za večerne urice, pa bi bila tvoja revija verjetno prava stvar...
zmaga.gif

Uživaj in bog ti daj zdravja, da bi nas še dolgo tako zabaval!
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kozarec pravi: Ob tvojih klasičnih izjavah kot na primer, da si ti "če napisal zato, ker si poznal samo staro stanje, ki ni nujno enako sedanjemu".
hysterical-1.gif
Me veseli, da te zabavam. Ugibam, da predvsem zato, ker raje napišem, da stvari ne poznam natančno (in zato jasno povem, kdaj sem stvar videl in da ne vem, ali je še enaka), kot da bi preko prsta zatrdil, da je "taka", pa čeprav ne bi vedel.
Očitno ropotanje na pamet postalo taka stalnica tukaj, da so tisti, ki pazijo, kaj napišejo, smešni. Tudi prav, se znam smejat na lasten račun
hysterical-1.gif

Avto magazin pa le začni kupovati ...

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Citat:
Ko sem se nazadnje peljal je bila omejitev 60km/h
Bo treba kar malo več spremljat zakone, znake in talne označbe, če se misliš štet med varne voznike.

Za lažje razumevanje pa še slikica....
434368-cestninska_postaja_1214236164.jpg

Priponke

• 434368-cestninska_postaja_1214236164.jpg
    434368-cestninska_postaja_1214236164.jpg
    26,7 KB · Ogledi: 97

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Avto magazin pa le začni kupovati ...

Ja...., zakaj že, a, da bo brala avto teste in "šokantana razkritja novih modelov, v stilu; razkrivamo ekskluzivno za vas" v stilu Lady in Nove.
Zlata leta AM so mimo, odkar je šel Česen stran!

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Talna oznaka naj bi bila le priporocilo in ker ni nobenega drugega veljavnega prometnega znaka naj bi veljala omejitev 60 km/h.

Vir: zadnje sobotno Delo, priloga Na kolesih.

lp

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Če zakon deluje zakaj jaz še vedno ne vozim po prepisih?

Dela pri logatcu so dobro označena. Vidu sem un znak za kolono pa sem zmanjšal hitrost. Ni lepo da je umrl ampak si ej sam kriv žal

To z nogo dol pri motoristih sem tudi opazil ko se mu pač umakenm na desni rob cestišča. Sem pa tud že 2x vidu vse 4 smernike.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ti se ne voziš po predpisih (še).

Se pa marsikdo drug, ki se prej očitno ni, saj je letos mrtvih bistveno manj kot pa enako obdobje lani. To zate (pa za synthmana) ne šteje verjetno?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Dokler poznaš svojo mejo in mejo ceste mi je vseen kok tabla piše..

Večina mrtvih je tudi mislila, da pozna svojo mejo in mejo ceste.
grims-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Ja ampak to ni problem omejitev to je problem njihovih glav in voznih sposobnosti. A je blo že kej napisan kok so imeli te lčjudje nazadnje alkohola v krvi..

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Citat:

Gremo še avtomobilisti noret, kaj praviš?

Motor & Avto

Kdo zmaga?
stupid-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Najbolj debilno razmišljanje kar ga lahko cestni udeleženec ima. Znaki niso zato, ker lahko samo super voznik kot si ti vozi hitreje, ampak zato ker na cesti nisi sam.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Citat:

Gremo še avtomobilisti noret, kaj praviš?

Motor & Avto

Kdo zmaga?
stupid-1.gif

Na ovinkih verjetn jst, na avtocesti pa pač ne...(jst z petko)

Pa to da grem čez omejitvijo še ne pomeni da dirkam. Ostali udeleženci v prometu? Velikokrat so to baba ka se šminkajo med vožnjo, pijanci, stardeci ka vidjo 20m pa nimajo refleksov, otroci ki skačejo na cesto, kolesarji ki se vozijo po sredini ceste. Tudi oni so krivi pa se o njih nikoli me pogovorjamo. Glej men ni problem jst vidm vse kar se dogaja in sem dober voznik in nimam problemov z policaji ali z komerkol drugim. Ko sem bil mulc sem mel eno nesrečo zaradi prevelike hitrosti in vem da ne smeš pretiravat sam ni vse v hitrosti, pomembno je kje si hitr...