a tale vikend se vsi mislijo pobiti

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Takoj ko sem slišal za neserečo in kje je bila, sem rekel, da sta peljala ne kje 180 km/h. Še vedno mislim, da sem kar blizu resnice. Seveda pa bo veliko motoristov še vedno vztrajno trdilo, da sta peljala cca. 85 in jih je izsilil voznik kombija.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Tale nesreca na Zelinu je zanimiva. Rad bi omenil samo toliko, ali si bom dovolil reci, da tudi v tem primeru deluje darvin, knede. To nesreco lahko povezemo z ostalimi nesrecami kjer so bili motoristi mrtvi. Rad bi ze v naprej povedal, da ne zagovarjam motoristov, sam nimam motorja in ga tudi v zivljenju ne bom imel zaradi osebnih razlogov. Samo pogovor in moje misljenje. Tale 81 letni mozakar je spregledal tovornjak za mesanje betona ali po domace hruska
tongue-1.gif
Lahko bi pa se kaksnega motorista ali pa kako druzino.

Tudi sam sem ze 2x mocno zaviral tam in vedno ko grem tam mimo je desna noga na zavori, ker vem problematicnosti odseka. Ne vem kaj je razmisljala ena zenka ob vkljucevanju. Prvi avto spelje, zenska pa tudi po nekaj sekundah za njim. Ocitno razmisljujoc saj je frej ce je tale pred mano speljal. Pa so trpele ploscice.

Mogoce bo spet naslednja nesreca, ko bo nekdo izsilil motorista in bo tale mrtev. Spet bo seveda kriv motorist, da je bil projektil. Pa kot kaze se da spregledati tudi nekaj zelo velikega in nekaj kar se ne vozi 100+

Se razumemo ?
wink-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik elo pravi:

pri 130km/h bi bile posledice zanemarljive, tako pa...

l.p.

Kaj se hecas?
Pri 130 zanemarljive, lepo te prosim, glede na to da niso razmetani po celi vasi, tudi sam mislim da nista divjala. Kolega ki je imel nekaj casa nazaj karambol z avtomobilom, je imel mislim da tako hitrost, pa je najprej odstrgal kandelaber in nato drsel naprej do naslednjega.
Tko da če bi motorista divjala,bi bilo razdejanje večje ziher.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.500
10.729
113
ata pri 81 je ze v vsakem primeru bil pocasi zrel za "tja", tako da, tako pac je zivljenje.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik elo pravi:

pri 130km/h bi bile posledice zanemarljive, tako pa...

l.p.

Kaj se hecas?
Pri 130 zanemarljive, lepo te prosim, glede na to da niso razmetani po celi vasi, tudi sam mislim da nista divjala. Kolega ki je imel nekaj casa nazaj karambol z avtomobilom, je imel mislim da tako hitrost, pa je najprej odstrgal kandelaber in nato drsel naprej do naslednjega.
Tko da če bi motorista divjala,bi bilo razdejanje večje ziher.

Sta imela precej veliko oviro pred sabo in sta se lahko zelo hitro ustavila.
rolleyes-1.gif
Ponavljam vprašanje, ki sem ga postavil tvojemu kolegu motoristu - bi morala biti glava od motorista v Hrastniku, da bi lahko govorili o hitrosti 200 km/h?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Ne vem kje,ampak glede na to da so motorji blizu,trupla tudi,kombi ni tako poškodovan glede na to da sta notri trčila dva...

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Če bi trčila s 180 in več, kot nekateri tu govorite, bi bil kombi in motorja precej bolj poškodovani.

Lahko, da sta motorista peljala okrog omejitve, se kaj spogledala, mogoče celo pogovarjala in nista bila pozorna na cesto. Čudno bi bilo, da bi tako divjala in peljala tako blizu en drugega. Kdo bi vedel.

PS: Pri 180 km/h in več bi verjetno kak motor ostal v kombiju.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Ne vem kje,ampak glede na to da so motorji blizu,trupla tudi,kombi ni tako poškodovan glede na to da sta notri trčila dva...

Pišuka, nazadnje (in upam da zadnjič) ko sem videl norca na dveh kolesih razlimanega na (v) enoprostorcu, je bilo vse skupaj rdeče in v enoprostorcu. Nikjer nič razmetano, ampak vse skupaj lepo zloženo in rdeče obarvano.

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Pišuka, nazadnje (in upam da zadnjič) ko sem videl norca na dveh kolesih razlimanega na (v) enoprostorcu, je bilo vse skupaj rdeče in v enoprostorcu. Nikjer nič razmetano, ampak vse skupaj lepo zloženo in rdeče obarvano.

ko je šel, je šel s stilom.

sosko

Fizikalc
11. sep 2007
1.316
0
36
52
Koper
gdcapris.slohosting.com
Če nebi divjala ne vem kako bi potem skoraj dve toni teže premaknila za skoraj 5 metrov . da pa nista razmetana ne vem kje okoli je pa pripomoglo to da je kombi zelo visoka ovira in je zadržal vse skupaj na enem mestu in je zato na mestu trčenja bok vozila porinjen v notranjost do polovice voznikovega sedeža

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, poznam očividko nesreče in ta je povedala, da sta prigonila mnogo več kot 90. Kombi je zaviral, še preden so trčili, je pa tisto križišče precej nepregledno, vendar se ob normalni brzini vseeno da zmanevrirat brez posledic.

Voznik kombija je zapustil 4 otroke.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik keber pravi:
No, poznam očividko nesreče in ta je povedala, da sta prigonila mnogo več kot 90. Kombi je zaviral, še preden so trčili, je pa tisto križišče precej nepregledno, vendar se ob normalni brzini vseeno da zmanevrirat brez posledic.

Kombi je zaviral?
rolleyes-1.gif

4 otroke, ja. In Slovenija je izgubila dobrega policista.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Kombi je zaviral, še preden so trčili, .
confused-1.gif

Zaviral? Zakaj bi pa zaviral, če je ravnokar speljal? Da se res dobro ustavi sredi ceste in jo dobro zapre? Buče ...
V taki situaciji vsak normalen pohodi gas do konca in sem 100%, da bi ga voznik kombija tudi ...
Mimogrede, prič, ki bi nesrečo videle celo, kolikor vem, ni, vsi, ki so bili blizu, so se menda ozrli šele, ko je počilo ...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Zanimivost včeraj iz 24ur. So kazali posnetke motoristiv, VSI ampak res VSI posnetki so bili prehitevanje čez polno črto, vožnja med avtomobili,.... zraven je pa en motorist nekaj bluzil o dirkališču pa o strpni vožnji.... Če bi vozili po omejitvah, nebi bilo pol toliko mrtvih!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.709
113
pri taščici
Glede razdalj po trčenju.
Moj motor in jugo sta bila po nesreči narazen 5,05 metra. Hitrost pri obeh je bila okorg 50 kmh +-10kmh. Trčenje je bilo "čelno", s tem da se je motor po levi strani odpeljal mimo avta, z levim krakov vilice in nogo pa sem butnil v jugov blatnik.

Kot pravim, nekako imam občutek (iz tistih dveh slik na 24 ur al kje že) da sta tukaj konkretno zavirala ali pa pripeljala "blizu" omejitve. Ker če motor pri 200 zabiješ v kombi je najmanj kar je da motorju do sedeža ne popolnoma nič celega (feltna, vilice...bi bile odtrgane ali pa nekje pri zadnjem kolesu, tu pa se mi zdi da so bile še precej na "svojem" mestu

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Se grem lahko mimo nje peljati,pa mi bo povedala koliko hitro peljem?

Mater,kaksne neumnosti.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sem se slabo izrazil. Prišlo je do zaviranja (škripanja gum), ravno toliko, da so vsi videli masaker.

Umikam trditev, da je zaviral kombi, ker nisem siguren.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
In zakaj bi bila neumnost? Ona dobro pozna to križišče, gotovo precej bolj kot ti.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.500
10.729
113
ma pust jih, sej pocas bomo ugotovili da je voznik komibja zanalasc zaprl pot, ko sta ona dva vozila 50 na uro..zapeljal je proti njima na pune hakle, pol pa ročna. oz bolje nožna... :S