a tale vikend se vsi mislijo pobiti

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
nisi dojel kaj sem hotel povedati...
če bi se peljala 130km/h bi imela dovolj časa, da bi se na vidni razdalji do ovire povsem ustavila. in še ostalo bi jima nekaj reakcijskega časa, ki pa je na motorju po moje dosti manjši, saj imam, vsaj jaz, dva prsta ves čas na zavori.

nekdo pravi da sta peljala po omejitvah in se spogledala... če pelješ po omejitvah imaš 3 sekunde časa, kot sem že v enem predhodnih postov navajal. in pri predpisani hitrosti znaša zavorna pot ca 60m. več kot dovolj prostora je bilo.

kar pa se slik po trku tiče...
nisem jih videl osebno, mi je pa prijatelj policist povedal kaj in kako. no, ni bilo nedolžno...

jebiga, nesreča...
če bi imeli srečo bi se ne srečali na istem mestu v istem trenutku...
če bi peljala hitreje bi bila v tistem trenutku, ko je voznik zapeljal na cesto že 200m naprej...
če...
če...
če...

kar dosti čejev, nas, ki imamo to srečo, da si lahko o temu sedaj tipkamo...

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kot pravim, nekako imam občutek (iz tistih dveh slik na 24 ur al kje že) da sta tukaj konkretno zavirala ali pa pripeljala "blizu" omejitve.

nekaj sta zagotovo odbrusila ali skušala odbrusiti. toda v idealnih pogojih lahko na 80m razdalje odbrusiš cca 140km/h.
če upoštevaš nagib in zavoj, lahko omenjeno zmanjšaš na kakih 100km/h.
kar pomeni, da če se pelješ 180km/h, zmanjšaš do ovire na 80km/h in potem s to hitrostjo trčiš v oviro.

kakorkoli pogledaš in obrneš je še najbolj verjetno to, da sta bila prehitra...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik keber pravi:
In zakaj bi bila neumnost? Ona dobro pozna to križišče, gotovo precej bolj kot ti.

Kaj ima veze s tem da pozna krizisce? A bo vedela kdaj grem 90 in kdaj 115km/h ?
Ne bo !.

andrejb

Jasnovidec 2008
9. okt 2007
948
0
16
Če bi konkretno zavirala in peljala blizu omejitev, pol 2 tonskega kombija nebi odnesl skor 4 metre delč nazaj iz izvoza...

No da vam navržem še mal informacij...modela sta se vozila gor pa dol od rondoja pri merkurju pa do mosta čez savo, v litiji, na poln gas čez rdečo, po tazadnem, skoz vštric.... Na rondoju sta delala kroge in nabijala motorja v obrate, tko da so prodajalke iz merkurja vn stekle pa mahale nej že nehata, ( za tiste ki vejo kje je to), nadalje sta v zadnjem s ovinku pred usodnim karambolom prehitevala ta dolg šleper (pričevanja očevidcev), prehitevanje čez polno črto, tik zatem je pa ta ovinek, KI JE NEPREGLEDEN za njem se pa odpre ravnina, iz pričevanj ''izkušenih'' litijski drkačev oz motoristov se da ovinek prov lepo speljat od 160-180 na uro...tko, da nebi o tem da sta šla počas...celo na drugem bregu save čez cesto so jih slišal kako sta na poln šus priletela pol je pa sam usekal, tko da ne govort o nekih nebulozah, pač pridivjala sta k rakete in to je to...še čudn da vsak dan ni ene 3 podobnih nesreč na tej cesti spričo ''neznanja'' dirkanja drekačev po cesti...

Nekdo omenu zakaj ni nesreč med vozniki čoperjev, pač znajo po omejitvah vozt, itak pa ta ''jajca'' tko ne tolerirajo glih nekih brzin...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik andrejb pravi:
Če bi konkretno zavirala in peljala blizu omejitev, pol 2 tonskega kombija nebi odnesl skor 4 metre delč nazaj iz izvoza...

No da vam navržem še mal informacij...modela sta se vozila gor pa dol od rondoja pri merkurju pa do mosta čez savo, v litiji, na poln gas čez rdečo, po tazadnem, skoz vštric.... Na rondoju sta delala kroge in nabijala motorja v obrate, tko da so prodajalke iz merkurja vn stekle pa mahale nej že nehata, ( za tiste ki vejo kje je to), nadalje sta v zadnjem s ovinku pred usodnim karambolom prehitevala ta dolg šleper (pričevanja očevidcev), prehitevanje čez polno črto, tik zatem je pa ta ovinek, KI JE NEPREGLEDEN za njem se pa odpre ravnina, iz pričevanj ''izkušenih'' litijski drkačev oz motoristov se da ovinek prov lepo speljat od 160-180 na uro...tko, da nebi o tem da sta šla počas...celo na drugem bregu save čez cesto so jih slišal kako sta na poln šus priletela pol je pa sam usekal, tko da ne govort o nekih nebulozah, pač pridivjala sta k rakete in to je to...še čudn da vsak dan ni ene 3 podobnih nesreč na tej cesti spričo ''neznanja'' dirkanja drekačev po cesti...

Nekdo omenu zakaj ni nesreč med vozniki čoperjev, pač znajo po omejitvah vozt, itak pa ta ''jajca'' tko ne tolerirajo glih nekih brzin...

Mislim, da sem ju videl. Malo pred tem sem bil namreč s tamalim na sprehodu in videl dva motorja (na enem je bil tip sam, na drugem sta bila dve osebi), ki sta se podila od rondoja proti Bogenšperku (po tistem klancu gor, pa spet dol, pa malo na CKS in spet proti rondoju). Tip, ki je bil sam, je vozil po zadnji, vendar bi skoraj padel. Potem so zavili v CKS, prišli nazaj in spet proti Merkurju. Do sedaj sem bil tiho, ker je imel drugi motorist še nekoga zraven. Očitno je tega človeka odložil v Litiji. Dvomim, da so v tako kratkem času po Litiji noreli 4 cestni motorji. Koliko sta bila stara motorista? Oni prvi mi je zgledal precej "zelen". Saj bi klical policijo, pa motoristi vedno prej pobegnejo. Če so to res iste osebe, mora biti tisti sopotnik rojen pod srečno zvezdo, saj je za par minut ušel smrti...

Jest bi vse te motoriste-nejeverneže poslal v Litijo za en mesec, da sami slišijo (ni treba videt, ker se dobro sliši) kolk budal s cestnimi motorji se vozi od mosta čez Savo do rondoja pri Merkurju na polno in nikdar še nisem videl da bi koga ustavila policija. Če je vse res, kar pišeš, mi ni niti malo žal za bedaka. Škoda je človeka, ki je na*ebal zaradi njiju.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.500
10.729
113
no ce je tako po andrejevo je vse jasno... darvinova teorija za v učbenike

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Na pamet: peljala 150, 160, zavirala, verjetno uspela zmanjšat tam nekje do 80 ali 100 in usekala v kombi. Zelo verjeten in na žalost tragičen scenarij.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Zakaj na žalost? Tistih dveh voznikov mi je malce težko žal. Tako kot tudi tistih motoristov, ki se jim kavsa za vse omejitve in ostale udeležence v prometu. Kar se mene tiče lahko ti en za drugim na fini način pocrkajo. Edino kar prosim je, da pri tem pobijejo čim manj nedolžnih ljudi. Vsa čast pa motoristom, ki vozijo s trohico pameti. In res je: čoperisti delajo bistveno manj problemov, skoraj nič. problem so vozniki cestnih motorjev. Resnično ne vem, zakaj lahko en cestak in čoper spadata v isto zakonosko kategorijo. Ni primerjave.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Vsakega življenja je žal. Najboljše, da če drugič vidiš koga, ki bo hitreje pripeljal z motorjem, mu kar pot zapri.
uf-1.gif

milojko

Zelenc'
16. okt 2007
27
0
1
Čoperistov je bistveno manj na cestah, zato je tud manj problemov.

O nedeljski nesreči na ridah pri planini pa nikjer nič ne piše?
Sem se peljal mim okol 18h, motorist pokrit z rjuho.

Lp!

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Vsakega življenja je žal. Najboljše, da če drugič vidiš koga, ki bo hitreje pripeljal z motorjem, mu kar pot zapri.
uf-1.gif

Pa zakaj bi mu še jaz otežil življenje in se izpostavil s svojim avtom in zdravjem? Itak bo zanj poskrbelo drevo, cestna ograja, nasproti vozeč stardec itd.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.709
113
pri taščici
No če andrejeve in "Chaoreo"besede "držijo" potem je krivec bolj ali manj znan. Če sta se tako izživljala po Litiji potem imamo drugi srečo, da jih nimamo več možnosti (ne)srečat....

Sem nalašč pregledal motosvet pa nisem našel nekih mnoičnih komentarjev ki bi ju zagovarjali.
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
No če andrejeve in "Chaoreo"besede "držijo" potem je krivec bolj ali manj znan. Če sta se tako izživljala po Litiji potem imamo drugi srečo, da jih nimamo več možnosti (ne)srečat....

Sem nalašč pregledal motosvet pa nisem našel nekih mnoičnih komentarjev ki bi ju zagovarjali.
rolleyes-1.gif

Zdaj me res firbec matra, če sem jaz videl točno ta dva in koliko sta bila stara.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.971
-386
113
matr, pa sm bil prejšnji vikend pr enmu kolegu nad litijo nekje, pa je reku da so mel glih v soboto pogreb od enga kolega, k se je tud na motorju ubil...

no, naslednji vikend pa takoj še dva......

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Eden je bil okrog 26 let (yamaha), drugi pa okrog 29 let ( honda).

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik milojko pravi:
Čoperistov je bistveno manj na cestah, zato je tud manj problemov.

O nedeljski nesreči na ridah pri planini pa nikjer nič ne piše?
Sem se peljal mim okol 18h, motorist pokrit z rjuho.

Lp!

S čoperjem težko hitro voziš
smile-1.gif
))) Motorist se skloni dol, pri čoperju pa to ne gre. Poleg tega je čoper narejen za "cruise" motorji pa za dirke...

andrejb

Jasnovidec 2008
9. okt 2007
948
0
16
En je bil 22 let iz Kisovca, drug pa 28 se mi zdi iz Zagorja...Vem da tadruzga, (saj zdi se mi), da so že parkrat skp sestavlal, je meu par nesreč že... Tam ni blo glih časa bremzat če je ovink...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Eh, to pa je ja čisto počasi za slovenske Rossije. Itak se motor hitreje ustavi kot avto, vozniki motorjev pa imajo senzoriko in reflekse na ravni supermana. Poleg tega zanje ne veljajo omejitve hitrosti, a ne? V tej državi je res najbolje kupiti cestni motor, itak je tako poceni, da si ga lahko kupi vsak kmetavz. Narediš tisti izpit, po možnosti nekje v zasavju, kjer imajo 3 semaforje in gasa. Kaj se boš vozil z avtom, če pa tam skoraj moraš voziti približno po omejitvah.

Aja, policaji? Itak te ne smejo zasledovati, ker je nevarno, kajne? Bi se takoj našlo milijavžnt ljudi, ki bi trdili, da policija ne sme slediti kršitelja, ker lahko pride do nesreče.

My ass. Vržti verigo čez cesto par km naprej in se bo že ustavil. Sam ali pa z razklano glavo v drevesu.