3D tiskalnki

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.375
566
113
Bambulab a1 mini je doma. Vikend vreme je bilo idealka, da sem se lahko ukvarjal z njim.
To je to, kar sem si želel - za sedaj:)
Sem ga vzel pri nas, je bil naslednji dan že doma.

2 vprašanji za katera nisem našel odgovore na yt;
1. spodnja ploskev, ki je na mizi ima nek svoj vzorec, ki mi je všeč. Ampak vse ne moreš tako tiskat. Kako bi tudi zgornjo površinno lahko spremenil vzorec?
2. ali obstaja draft in quality/normal mode? Da mi nekaj sprinta veliko hitreje, da vsaj približno vidim, če je to-to in potem, ko potrebujem zares, da pa si naj vzame čas.

• Všeč mi je
Reactions: futuristic

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.955
693
113
1. Imho bi moral imet v 3d modelu narisan vzorec za zgornjo ploskev, ker še nisme slišal za ta feature v slicerjih...
2. Izberi debelejši layer. Namesto 0,2mm daš npr 0,28mm in pa zmanjšaš % infilla, povečaš hitrost če gre.

Na koncu prideš do omejitve pretoka skozi hotend.

A1 naj bi imel max flowrate cca 28mm3/s. (Flowrate je zelo odvisen tudi od materiala...)

Če imaš šobo 0,4mm potem daš višino layerja 0,28mm in max hitrost: 250mm/s
0,4mm * 0,28mm * 250mm/s = 28 mm3/s

Lahko pa brez problema nastaviš tudi večjo širino layerja kot je velikost luknje v šobi. Daš npr 0,5mm.
Potem zmanjšaš hitrost na 200mm/s in bo lepši print, pa isto hitro fertik.
0,5 * 0,28 * 200mm/s = 28 mm3/s

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.375
566
113
1. Imho bi moral imet v 3d modelu narisan vzorec za zgornjo ploskev, ker še nisme slišal za ta feature v slicerjih...
2. Izberi debelejši layer. Namesto 0,2mm daš npr 0,28 in pa zmanjšaš % infilla, povečaš hitrost če gre.

Na koncu prideš do omejitve pretoka skozi hotend.

A1 naj bi imel max flowrate cca 28mm3/s. (Flowrate je zelo odvisen tudi od materiala...)

Če imaš šobo 0,4mm potem daš višino layerja 0,28mm in max hitrost: 250mm/s
0,4mm * 0,28mm * 250mm/s = 28 mm3/s
Hvala!!
V čem pa kaj rišete? nekaj malega znam v sketchupu, uporabljam free web verzijo. Načeloma ok, samo krogi so kot stop znaki, pa vektorske slike ne morem uvozit, če mi je kaj lažje v illustratorju narisat.
Začel sem se mučit v fusionu, free verzija. Nekaj sem zasledil, da lahko samo 10 projektov shraniš al kaj? Da je vse online?

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.955
693
113
Hvala!!
V čem pa kaj rišete? nekaj malega znam v sketchupu, uporabljam free web verzijo. Načeloma ok, samo krogi so kot stop znaki, pa vektorske slike ne morem uvozit, če mi je kaj lažje v illustratorju narisat.
Začel sem se mučit v fusionu, free verzija. Nekaj sem zasledil, da lahko samo 10 projektov shraniš al kaj? Da je vse online?
Jaz praktično vse rišem v tinkercadu. Naj bi bil program za otroke ampak dvomim da tole rišejo v vrtcu. :fredi:

Tole je moj lasten dizajn printhead-a ki ga imam na obeh mojih printerjih (pa še za kolega sem ga naredil). Dela super, pa kar je bistveno lahko ga razstavim in nazaj sestavim v manj kot 2 minutah... Verjetno v minuti če bi pohitel...
1743492343982.png

• Všeč mi je

luka51

Guru
16. avg 2007
14.810
6.091
113
Kake preproste zadeve tudi v tinkercadu hitro skup vržeš

ajde za trenutek si me prehitel :)
Kak za vraga to spraviš v tinkercadu skup?

• Všeč mi je

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.955
693
113
Kake preproste zadeve tudi v tinkercadu hitro skup vržeš

ajde za trenutek si me prehitel :)
Kak za vraga to spraviš v tinkercadu skup?
Bistvo je da tipkaš dimenzije, namesto da bi bi jih poskušal z miško določiti.
Pa grupiranje majhnih objektov v večje, ostalo je pa praksa, ker sem narisal skoraj 500 modelov v 5letih...

Stem da ne narišem vedno vse iz nule, v tem modelu hotenda sta npr Bl-Touch in Orbiter extruder uvožena iz stl-a ki sem jih našel online...
(Pa vidim da v tej verziji je tudi spodnji del fan-shroud-a delno "sposojen" od nekod)

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.955
693
113
Ima pa Tinkercad eno veliko pomanjkljivost... Ne omogoča določanja filletov na robovih.
Za pravokotne oblike imam workaround z rezanjemm stran materiala, ampak to ni vedno mogoče...
1743493964703.png

• Všeč mi je