Svetovni prvak v invalidskem parkiranju

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.526
16.837
113
Želijo kot vsako soboto dopoldan, samo da to soboto ne gre ane. Res smola, otroci bodo lačni, ker ni hudič da v ostalih 200 šoping centrih tudi ni ravno gospe v mercedezu sredi uvoza in za češnjo na štrudlu pri roki prav nobenega mateya ki bi jo rotil naj premakne svojo rit. Res smola.

Želijo kot vsako soboto dopoldan, samo da to soboto ne gre ja. Ne gre zaradi egoista, ki so dovoli parkriati v križišču in še dodatno zožati že tako ozko prometno grlo.

Saj iz nekega "zelo posebnega" pogleda imaš prav - če ne bi bilo toliko ljudi, ki želijo v trgovino, ta prometni zamašek res ne bi nastal. Ampak pazi zdaj sceno - enako ne bi nastal, če ne bi bilo mentalnega invalida v mercedesu. Potem pa se vprašaš kdo je tam lahko, kdo pa ne in tako dokaj hitro ugotoviš v komu je problem in to ni v ljudeh, ki gredo z vso pravico v trgovski center kjer potem naletijo na idiota, ki parkira tam kjer nima pravice parkirati. Res smola ja ampak j3ebat ga, idiotov je na sveto polno pa še dobro so razporejeni in jih imaš tako možnost srečati vsepovsod, tudi na tej tabli.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.526
16.837
113
No, tako hudo pa spet ni a ne. Se to prav lepo pokaže v praksi že pri velikemu številu voznikov, ki pravilno parkirajo in majhnem številu invalidnih parkirnih mojstrov ter relativizatorjih njihovega početja pa tudi moje mišljenje si lasti mnogo ljudi tako da bomo že nekako.

jello

Guru
22. sep 2008
10.493
4.002
113
Waw, litanije ti je uspelo skrčit v en sam odstavek, nekaj novega.

Saj pravim, toliko mateyev, ko ga šoping center najbolj krvavo potrebuje da bi teleta prepričal naj bo manj tele, pa nobenega blizu.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.617
2.404
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
ksz...
Glede na moje zdravstveno stanje sem dobil parkirno karto za invalide. Sicer sem bil upravičen že prej, ampak sedaj jo res potrebujem, ker sem omejeno gibljiv. Sicer tega ne bom preveč izkoriščal, itak da bom parkiral na "normalnih" placih, če pa bo naneslo, bom pač izkoristil možnost. Že zdaj pa vidim folk, kako me bo gledal, češ, lej ga, še en mentalni invalid, ki parkira na mestu za invalide, saj na zunaj izgledam čisto ok... Verjamem, da bom slišal kakšne pripombe. In verjemite, z veseljem se odrečem svoji parkirni karti v zameno za zdravje, prav tako vsej bolniški in invalidski pokojnini. :) Sicer se ne obremenjujem preveč s tem, ampak vseeno mi pa ni.
Malo sem tudi brskal, morda kdo ve, kako je s plačili parkirnine, izgleda da ima vsaka občina svoja pravila? In kaj, če te kontrolira redar, kako mu dokazuješ, da si res invalid, najbrž je ta karta dovolj? Prav je sicer, da se kontrolira, sigurno prihaja do zlorab. Ampak, kot sem že napisal, ne bi se rad znašel v tej temi čez en mesec, lej ga fanta, izgleda kot pušelc, parkira pa na prostoru za invalide....:p

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

JackSparrow

Pripravnik
29. apr 2013
258
13
18
Slovenija
ksz...
Glede na moje zdravstveno stanje sem dobil parkirno karto za invalide. Sicer sem bil upravičen že prej, ampak sedaj jo res potrebujem, ker sem omejeno gibljiv. Sicer tega ne bom preveč izkoriščal, itak da bom parkiral na "normalnih" placih, če pa bo naneslo, bom pač izkoristil možnost. Že zdaj pa vidim folk, kako me bo gledal, češ, lej ga, še en mentalni invalid, ki parkira na mestu za invalide, saj na zunaj izgledam čisto ok... Verjamem, da bom slišal kakšne pripombe. In verjemite, z veseljem se odrečem svoji parkirni karti v zameno za zdravje, prav tako vsej bolniški in invalidski pokojnini. :) Sicer se ne obremenjujem preveč s tem, ampak vseeno mi pa ni.
Malo sem tudi brskal, morda kdo ve, kako je s plačili parkirnine, izgleda da ima vsaka občina svoja pravila? In kaj, če te kontrolira redar, kako mu dokazuješ, da si res invalid, najbrž je ta karta dovolj? Prav je sicer, da se kontrolira, sigurno prihaja do zlorab. Ampak, kot sem že napisal, ne bi se rad znašel v tej temi čez en mesec, lej ga fanta, izgleda kot pušelc, parkira pa na prostoru za invalide....:p
Parkirna karta tako in tako vsebuje tvojo fotografijo na hrbtni strani. Parkiraš lahko povsod, kjer drugim ni dovoljeno, do 2 uri. Vendar pri tem ne smeš nobenega ovirati. Imeti moraš še parkirno uro, s katero dokažeš čas parkiranja, ki jo nastaviš kdaj si parkiral.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.696
4.602
113
50
Na sončni strani ALP
Tako je. Do dve uri lahko parkiraš vendar ne smeš ovirati. Kar pa je lahko skoraj vedno in povsod.

S parkirno karto invalida NISI OPROŠČEN plačila parkirnine. Torej, ker je parkomat, MORAŠ plačati parkirnino.