200 za neplačano parkiranje v plavi coni?

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Kakšne rešitve torej ti predlagaš za prometne prekrškarje oz. v konkretnem primeru za napačno parkiranje?

Jaz bi prej rekel, da so sankcije sicer upravičene, ampak bodejo v oči zlasti zato, ker se spet nabira denar na navadni raji. Običajen državljan bo videl, da njemu je spet nekdo spraznil denarnico zaradi malenkosti, njegov šef pa zganja cel kriminal in nikomu ništa.

Seveda pa to ni Zokijev problem - on konec koncev ve, katere opcije za filanje blagajne ima na voljo in jih spretno uporablja. Pregon kriminala pač ni občinska naloga, ampak to je že druga tema.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Če bo kazen jurja sploh ne bom več parkiral.
Se namreč vedno lahko zgodi, da pride kaj vmes in mal zamudim...

Ma pejte se mal solit s temi nenormalnimi kaznimi no... Da blesava oblast ropa tm kjer je še kej oropat, bi še nekak zastopu... ampak, da se najdejo eni, ki temu ploskajo, pa res ne štekam...

Pa kdo ste tisti, ki zagovarjate te drastične kazni za brezvezne prekrške? Mism, resno me zanima.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
hja, samo problem je ker "raja" ve da je kazen 200 EUR, ampak vseeno proba. Mogoče me pa ne bojo dobil. Pol ko pa dobijo kazen, se pa začne jokanje kako je država nepoštena in da na njih filajo proračun. Dobro, sem ne štejem tistega procenta ljudi, ki se jim to zgodi zaradi višje sile. Kazni so visoke, samo kaj naj se naredi, če še kazni ne zaležejo? Najlažje je napisat da se s tem fila proračun, kam pa naj gre drugače denar? Najbolje da se ga skuri.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Ma pejte se mal solit s temi nenormalnimi kaznimi no... Da blesava oblast ropa tm kjer je še kej oropat, bi še nekak zastopu... ampak, da se najdejo eni, ki temu ploskajo, pa res ne štekam...
Točno o tem mešanju pojmov sem pisal. O kakšni oblasti govoriš? Najbrž je tebi vse eno in isto - država, občina, državni proračun, mestni proračun, pristojnosti države in občine?
In morda boš slej ko prej razumel, da ne gre za zagovorjanje visoko navitih kazni, ampak za zagovarjanje tega, da se vzpostavi red in preneha z balkansko mentaliteto, da vsak počne, kar se mu zljubi - v tem primeru pač parkira kjer hoče in kako dolgo hoče.

In isto vprašanje tebi - a imaš boljšo rešitev, da narediš red, kot so visoke denarne kazni? Na dan z besedo!

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Ravno to "probavanje" je treba počasi izbrisati iz glav - ti probaš zastonj parkirati, drugi proba parkirati na placu za invalide, spet tretji proba pokrasti, kar se pokrasti da. Vsak bi pač nekaj probal. In če predpostaviva, da je folk tako neumen, da si nečesa ne da dopovedati na lep način in bo probaval še naprej, ne glede na sankcije - super, čim več takšnih! Poceni denar, se temu reče. Pa naj dejansko navijejo kazni do jurja, pa jih naj bo še vedno isto število, ki probavajo, pa bo še več nabranega iz ljudske trme.

Imam občutek, da tudi če bi bile parkirne hiše zastonj, bi ljudje pri nas še kar parkirali tam, kjer je jasno povedano, da se ne sme, in kjer so kazni krepko zasoljene.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Samo še tole: kot sem rekel, kazni zaradi mene naj bodo, me ne motijo. Ampak naj se slučajno Zoki ne spomni, da bo, ko bo spet kdo Lamborghinija postavil na sredo Prešerca, letel do policista in mu dajal navodila, komu sme pisati kazen in komu ne! V tem primeru se bo tudi od Zokija pričakovalo, da bo 100x preplačal kazen! Pa naj meče 20 jurjev zaradi predolgega jezika stran. Če se gremo red, se ga bomo šli vsi!

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Jp prjatu, čist vseen jebeštrga mi je kdo mi bo položnico napisal - al bo rdeč al plav. Tebi ni? Maš fetiš na uniforme?

Mislm, da kle gor ni nikogar ki bi zagovarjal nered. Ampak z visokimi kaznimi očitno nismo nikamor pršli. Al smo?
Mogoče bi moral taktiko spremenit - pa začet reševat dejanske probleme. In to niso tisti, ki za pet minut prekoračijo cajt na parkingu, ampak tisti, ki parkirajo sred ceste in jih... guess what... pajek ne odpelje. Si že slišal za kakšen tak primer?
confused-1.gif

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Jp prjatu, čist vseen jebeštrga mi je kdo mi bo položnico napisal - al bo rdeč al plav. Tebi ni? Maš fetiš na uniforme?
Seveda, najlažje je pavšalno pizdit čez državo, da je za vse kriva! Itak.
Vsakemu dobremu županu bo v interesu polniti občinsko blagajno, je res? In ker si pri tem krepko bolj omejen, kot je državni aparat, boš iskal vsako priložnost, kako do denarja. In če ti ga ljudstvo dobesedno poklanja s takšnimi neumnostmi - a ga ne boš pobral? Potem bi bil še bolj neumen kot so tisti, ki si pač ne dajo dopovedati, kaj je dovoljeno in kaj prepovedano.

Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Mogoče bi moral taktiko spremenit - pa začet reševat dejanske probleme. In to niso tisti, ki za pet minut prekoračijo cajt na parkingu, ampak tisti, ki parkirajo sred ceste in jih... guess what... pajek ne odpelje. Si že slišal za kakšen tak primer?
confused-1.gif
Aha, pa smo tam - če sosed krade, to pomeni, da lahko tudi jaz! Če eden postavi avto z ritjo na cesto, bom pa lahko tudi jaz parkiral kako uro dlje, kot velja listek. Kaj pa če najprej pri sebi počistiš, kaj je dovoljeno in kaj ne in se tega držiš, ko pa to urediš, pa mirno obvestiš pajka, da tam nekdo ogroža promet. Ne boš verjel - naenkrat bo omenjeni avto odstranjen.

Nisem te pa povsem razumel - kakšen je torej tvoj predlog, da se vsaj približno vzpostavi red?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Kako pa bi ti rešil zadeve? Ker že ravno opletaš čez zagovornike visokih kazni. Jaz jih sicer ne zagovarjam, ampak glede na stanje, ki vlada v napih glavah je to ena izmed opcij. Večina "civiliziranih" opcij traja leta. Začne se pa pri vzgoji, obnašanju. Enostavno, če mene kdo vpraša smo pri mentaliteti šli nazaj, ne naprej. Samo poglej invalide, ki parknejo avto čez dva placa. Kaj takemu špila v butici? Kaj dosti ne in take je treba tepst, ker so po domače "jebivetri", take pa izuči samo dovolj trda palica. Nisem brezmadežen ampak ne jokam, če me useka bom požrl posledice ali gledal da do njih ne pride. Pika.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.381
113
No zoki ima se en problem. Ce sem prav slisal, je lani odpoved dalo 20 mestnih redarjev in imajo trenutno le 4 ki so pooblasceni za to delo. Tako da se ne bi cudil ce poberejo bistveno manj kot so nacrtovali.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Možen odgovor(i) na vprašanje: "Kaj storiti, da bo bolje,":

1. nehati pizditi, kako je država (občina, policja, redar, ...) pokvarjena in nas samo lupi.

2. se sami držati postavljenih pravil

3. mladim (pa s tem mislim vse od 1 leta pa do "polnoletnosti") biti vzor

4. ostale opozarjati na napake in nepravilno ravnanje

In ja - to traja leta in leta - ampak ima vsaj neko možnost za uspeh. Tuljenje in jamranje pa celotno zadevo samo poslabša.

Aja - pa še nekaj - preden začnemo zahtevati svoje pravice (v prometu, v službi, kjerkoli) prvo poskrbimo, da bomo dosledno izpolnili svoje dolžnosti.

PS: moram nehati - parkrni listek mi poteče čez minutko - moram ga iti zamenjati
grims-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Nisi mi odgovoril na vprašanje. Če bo kazen 20 eur ali jurja, kdaj boš parkiral brez listka/na pločniku?
Odgovor je DA.
Tudi vsak ve, da se lahko ubije, če pelje prehitro al pa pijan, pa ljudje še kar divjajo in vozijo pijani.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

1. nehati pizditi, kako je država (občina, policja, redar, ...) pokvarjena in nas samo lupi.

2. se sami držati postavljenih pravil

3. mladim (pa s tem mislim vse od 1 leta pa do "polnoletnosti") biti vzor

4. ostale opozarjati na napake in nepravilno ravnanje

In ja - to traja leta in leta - ampak ima vsaj neko možnost za uspeh. Tuljenje in jamranje pa celotno zadevo samo poslabša.

Aja - pa še nekaj - preden začnemo zahtevati svoje pravice (v prometu, v službi, kjerkoli) prvo poskrbimo, da bomo dosledno izpolnili svoje dolžnosti.

PS: moram nehati - parkrni listek mi poteče čez minutko - moram ga iti zamenjati
grims-1.gif
In komu bo potem Zoki vzel manjkajočih 5 miljonov letno v občinski blagajni?
In komu bo država vzela manjkajočih 100 miljonov, ki jih iztrži od kazni?
In kje bo država vzela denar za penzije in zdravnike za tistih 100, ki se letno niso ubili na cesti, ampak bodo umrli po dolgi in težki bolezni na stara leta?

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
In komu bo potem Zoki vzel manjkajočih 5 miljonov letno v občinski blagajni?
In komu bo država vzela manjkajočih 100 miljonov, ki jih iztrži od kazni?
Če že ravno sprašuješ - raje vidim, da namesto 1000 ljudi napačno parkira samo 50 ljudi, pa tisti mastno plačajo neupoštevanje pravil. In isto raje vidim na cesti 10 pijanih voznikov namesto 500, pa tiste krepko oglobljene.

Ti lahko državo in Zokija enostavno utišaš - da delaš vse po predpisih in jim ne daš priložnosti, da te oglobijo. Dokler boš pa hvatal krivine, bodo pa služili na lahek način.
In isto velja za vse nas, da ne bo pomote. Res ne vem, zakaj bi nekomu dal priložnost, da ti po nepotrebenm vleče denar iz žepa. Že nehote se zgodi, da kaj narediš mimo predpisov in plačaš, da pa se delaš, da zakoni zate ne veljajo, pa se inkasantom sploh rit smeje.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

odseliti se iz te države...

samo še par let potrpim, pa me vidite samo še za dopust

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.381
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Nisi mi odgovoril na vprašanje. Če bo kazen 20 eur ali jurja, kdaj boš parkiral brez listka/na pločniku?
Odgovor je DA.
Tudi vsak ve, da se lahko ubije, če pelje prehitro al pa pijan, pa ljudje še kar divjajo in vozijo pijani.

Skusaj se potruditi in razmisljaj o terminu generalna prevencija.

Kot si napisal: Vsak ve da lahko umre ce vozi prehitro.
Ali to vsi ignorirajo? ne. Velika vecina se drzi omejitev (in jih kdaj prekrsijo ampak vecinoma se jih drzijo).
Ali kdo kljub zavedanju da je to nevarno vseeno vozi prehitro? Da. Ampak tudi (ne samo ampak tudi) s kaznovanjem se dosega, da je takih manj, kot pa bi jih bilo, ce bi rekli "ne vozit hitreje od 50, ce pa boste pa pac boste"

In to do neke meje ucinkuje. V bistvu ucinkuje vse do trenutka, ko takih, na katere visoke kazni ucinkujejo preventivno, zmanjka. Ko ostanejo le se brezbriznezi pa seveda ne bo pomagala nobena kazen.

Torej je edino pravo vprasanje: Ali smo to kriticno tocko ze dosegli? In za razliko od vecnega jamranja da gre le za polnjenje blagajne, raje skusaj odgovoriti na to vprasanje. Ali smo to tocko ze dosegli? Osebno tega ne vem, niti nisem rpeprican kako tocno bi to lahko ugotovil. Ampak ti ki si odkril skrivnost smisla kaznovanja ljudi, nam bos gotovo lahko postregel z odgovorom.

P.S. ker oba veva, da nihce ne more tocno odgovoriti, veva tudi, da se bos zatekel k ponavljanju svoje izpete zgodbe da je point samo v pobiranju denarja. Naredi nam uslugo in bodi izviren, ter zgodbico zacini se s cim novim ne le s ponavljanjem enega in istega spama. Hvala.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.381
113
Tocen odgovor je, da jo polni na racun vsakogar ki ga redarji dobijo pri prekrsku. Dvomim, da obstaja kaka analiza ali so to dnevni migrantje ali pac nek lenuscek ki se je iz fuzin do centra pripeljal z avtom namesto z avtobusom.