Jaz sem omenil lidlovo irsko maslo, ki je, glede na uradni odgovor lidla, "proizvedeno" z uporabo kemikalij, da se pač doseže želena mehkoba, ker je namreč občutno bolj mehko od ostalih masl pri nas, ali pa recimo od domačega. Domače je skoraj trdo ko kamen.
Tako da dvomim, da je pravo irsko kako drugače proizvedeno, ker samo mleko mu ne more dati takšne teksture. Pri nas je namreč mleko podobne kvalitete v poletnih mesecih, pa je domače maslo vseeno trdo.
Zdaj kakšen je postopek je verjetno skrivnost, kak kemik pa bi lahko ugibal v kakšno smer gre....verjetno se maščobo malo "predela", da ni več toliko nasičene ali pa kaj takega
Tako da dvomim, da je pravo irsko kako drugače proizvedeno, ker samo mleko mu ne more dati takšne teksture. Pri nas je namreč mleko podobne kvalitete v poletnih mesecih, pa je domače maslo vseeno trdo.
Zdaj kakšen je postopek je verjetno skrivnost, kak kemik pa bi lahko ugibal v kakšno smer gre....verjetno se maščobo malo "predela", da ni več toliko nasičene ali pa kaj takega