½socialna½ trgovina Lidl/Hofer

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Jaz sem omenil lidlovo irsko maslo, ki je, glede na uradni odgovor lidla, "proizvedeno" z uporabo kemikalij, da se pač doseže želena mehkoba, ker je namreč občutno bolj mehko od ostalih masl pri nas, ali pa recimo od domačega. Domače je skoraj trdo ko kamen.

Tako da dvomim, da je pravo irsko kako drugače proizvedeno, ker samo mleko mu ne more dati takšne teksture. Pri nas je namreč mleko podobne kvalitete v poletnih mesecih, pa je domače maslo vseeno trdo.

Zdaj kakšen je postopek je verjetno skrivnost, kak kemik pa bi lahko ugibal v kakšno smer gre....verjetno se maščobo malo "predela", da ni več toliko nasičene ali pa kaj takega

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
ta kerrygold iz lidla ima okol 85g maščobe na 100g od tega mislim da je okol 50-55g nasičene

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ja, tak bi naj imelo maslo...ampak v glavnem so sami rekli da uporabljajo nek poseben "proces" da maslo postane mehko...

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.546
967
113
Poseben proces še zdaleč ne pomeni, da se uporabljajo kemikalije. (velja na splošno, za tale Irish putr iz Lidla, pa ne vem, kako je v tem konkretnem primeru)

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ja, tak bi naj imelo maslo...ampak v glavnem so sami rekli da uporabljajo nek poseben "proces" da maslo postane mehko...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Potem pa kakšno segrevanje, ipd, kar pa tudi zelo slabo vpliva na mlečne maščobe.

V glavnem ni kaj preveč naravno, zato pa je to maslo kot noč in dan glede na tapravo domače.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Poseben proces še zdaleč ne pomeni, da se uporabljajo kemikalije. (velja na splošno, za tale Irish putr iz Lidla, pa ne vem, kako je v tem konkretnem primeru)

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj za grški jogurt se tudi uporablja poseben proces... že nekaj 100 let.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Pa ravno zaradi masla sem v zadnjih mesecih shujšal, res pa da ga ne tlačm po kruhu, ampak sam košček pojem, če sem lačen, me najbolj nasit in da energijo.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Mislim da ce bi cesarkoli pojedel samo koscek da bi se zredil, ker vsi vemo kaj je koscek necesa proti temu da das nogo v hladilnik oa se najes.

Super da si pri teh letih odkril to revolucionarno metodo hranjenja po kosckih.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Hofer/Lidl bi morala ponuditi spletno nakupovanje, kot ima Mercator. Ne vem zakaj se trgovine tako otepajo tega, po drugi strani pa mastne denarje dajejo za nove trgovine.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.751
113
pri taščici
Koliko pa mercator proda na spletu. Pri leclerc drivu ni velike gnece. Res da moras sam priti iskat ampak... Dostava cikov v vukojebino ne bo zastonj

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Hofer/Lidl bi morala ponuditi spletno nakupovanje, kot ima Mercator. Ne vem zakaj se trgovine tako otepajo tega, po drugi strani pa mastne denarje dajejo za nove trgovine.

Seveda se otepajo tega, če bi bil denar v spletnih trgovinah, bi vsi imeli samo še to. V prvi vrsti trgovine služijo na tem, da mimogrede kupiš še 10 stvari, ki jih sploh nisi nameraval. Greš po solato, pa zagledaš zraven še malancane in jih vzameš, greš po pivo, pa zagledaš zraven še radler, ker je v akciji in spet vzameš..

OK, saj tudi pri spletni ti lahko dajo zraven 'priporočamo vam še tole' ali 'ostali so kupili še tole', ampak ogromna razlika je tudi v tem, da ko boš v spletni trgovini videl, da stane košarica 63€, boš pometal odvečno ven, ko si v trgovini in ti bo prodajalka rekla 63€, te bo pa sram tam pred vsemi dat nekaj stvari nazaj in boš pač požrl cmok in šel domov.

Brez skrbi, da trgovci dobro vedo da delajo kar delajo
wink-1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Mogoče je zato zmer taka gužva na blagajnah, da imaš čas razmišljati kaj bi še vzel.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Jaz sem čisto opustil ta bližnji Hofer, ker enostavno vsakič ko pridem notri rabim 1 min da izberem sendvič ali kaj podobnega za malco in 10-15 min na blagajni. Vsekakor ni primeren za hitre nakupe ampak za vozičkarje, ki pridejo iz Murske Sobote 1x mesečno in nabavijo za cel kombi.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
to ja pa umetni bumbi na tleh, da tam mal rukne se ustaviš in hop nekaj v voziček, ali pa zadeve takonaložene da padajo po tleh, hopsa pobereš pa nekaj še v voziček.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kar se tega tiče je zame najslabši TUŠ z ABa točko kjer gluperdoti plačujejo položnice... Čas za malico, dela ena blagajna, folk pa položnice ven... Potem po teženju odprejo še eno blagajno, glej ga zlomka, zopet Aba točko in si na istem... Hitro blagajno pa so opustili... Govorim za največji TUŠ v Ljubljani, na Bratislavski...
Hofer je isti poden, vrsta do konca pa ena blagajna (praktično kar v vseh)... Lidl je boljši, samo da jih 5-6 čaka v vrsti ba blagajni se odpre sosednja...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.751
113
pri taščici
Če imam za kombi robe v vozičku, nekdo za menoj pa od lakote že sendvič malica (katerega sploh še ni plačal) , ga brez pomisleka spustim naprej.
Tega v prekmurju še niste osvojili, ali ste že pozabili?