½socialna½ trgovina Lidl/Hofer

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
V lokalni mesnici ki ima meso lokalnega izvora, slovenskega. Brez odvečneganogljičnega odtisa.
Pri lokalnem kmetu, žival 100% domača skozi vse faze, hrana ne vidi druge nečistoče kakor tisto kar pade iz neba... Cena? Verjetno nižja kot pa pakiran 'top shit' v Hofru.
Pa še lokalno gospodarstvo spodbujam...

Verjetno nimaš pojma o ceni. Še vedno, ko sem vzel kako domače meso je bilo dražje, ampak kar filozofiraj dalje.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jaz tukaj filozofiram prav nič. Imam svoj kanal, dnevne izkušnje. Fensi-špensi tajkunčki in dohtarčki pa lahko onanirate na top-šit industrijsko robo kolikor vas je volja.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Mene ne bi imel za rednega, ko bi 2x tedensko želel 0.5kg mletega, svežega
smile-1.gif
skrinje nimaš?
družinsko smo kupli pol škotskega goveda, pol pa nardil pakete za v skrinjo.
mleto meso narediš pleskavico pa v skrinjo. zaradi debeline se hitro odtali oz jst v večini sploh nisem odtajal. V ponev pa obračaš in trgaš. to je blo najhitrej fertik:)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Je bil plan tak ja, ampak hofer ima sveže skoraj vedno...pa tudi drago ni, 9€ na kg.

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če imam za kombi robe v vozičku, nekdo za menoj pa od lakote že sendvič malica (katerega sploh še ni plačal) , ga brez pomisleka spustim naprej.
Tega v prekmurju še niste osvojili, ali ste že pozabili?

podpis
cheer.gif

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Jaz sem čisto opustil ta bližnji Hofer, ker enostavno vsakič ko pridem notri rabim 1 min da izberem sendvič ali kaj podobnega za malco in 10-15 min na blagajni. Vsekakor ni primeren za hitre nakupe ampak za vozičkarje, ki pridejo iz Murske Sobote 1x mesečno in nabavijo za cel kombi.

To mene tudi moti pri hoferju, lidl je tu neprimerno bolj prijazen, ker hitro odpirajo nove blagajne.

Ampak hofer ima top shit meso, torej nimam druge izbire.

Pa še to je prednost hoferja/lidla...spakiram 2m od vhoda. Medtem ko kak špar, mercator pa moram prehodit cel nakupovalni center, pa že tu gredo minute...
A ti si tud tak, da se parkira direktno na vrata trgovine - bravo čestitke
uf-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Jaz tukaj filozofiram prav nič. Imam svoj kanal, dnevne izkušnje. Fensi-špensi tajkunčki in dohtarčki pa lahko onanirate na top-šit industrijsko robo kolikor vas je volja.

Se počutiš močnejšega, ko ponižuješ druge ali ti to pomaga da ti zvečer lažje vstane?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Tudi kmet te, če ti slučajno ne da tistega kosa mesa, ki ga je zase namenil... Ampak vsak se rad spešl počuti in vsak misli, da pa glih on pade v kliko, ki mu je namenjeno samo najboljše. Pa naj gre za meso, jajca, sokove in ne vem kaj

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Se počutiš močnejšega, ko ponižuješ druge ali ti to pomaga da ti zvečer lažje vstane?
467716-post_slo.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
On je kupil 4wd renoja, ker je ugotovil da polno praznega lufta nima smisla s seboj voziti. 4wd pa je ocitno smisel s seboj voziti.... Mogoce pa z gattom hodi na jage sedaj
evil.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Tudi kmet te, če ti slučajno ne da tistega kosa mesa, ki ga je zase namenil... Ampak vsak se rad spešl počuti in vsak misli, da pa glih on pade v kliko, ki mu je namenjeno samo najboljše. Pa naj gre za meso, jajca, sokove in ne vem kaj

pri mesu ne, ker stranka pride na dom in si sama izbere kaj bo vzela
pri jajcih je tako lahko so EKO lahko pa so taka, da kure jejo sam krmila
pri sokovih, salamah je pa spet tako, da je lahko notri marsikaj, sam da je okus boljši

Na koncu spoznaš, da je že boljš v Hoferju/Lidlu kupovat take predelane stvari.

Pri zelenjavi, tist kmet ki ima certifikat so pod nazdorom. Kaj pa ostale, branjevke recimo, ki oglašujejo EKO v resnici kemija.
Pa da tak šprica in šprica brez nadzora, ljudje pa vse pokupjo in pojejo, kot ultra zdravo
bonk.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A si spet na suhem? Klima že zrihtana v temperamentu? No sej za bicikle not vlačt in klope iz gmajne je res ne rabiš...
evil.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:

pri sokovih, salamah je pa spet tako, da je lahko notri marsikaj, sam da je okus boljši

Pri zelenjavi, tist kmet ki ima certifikat so pod nazdorom. Kaj pa ostale, branjevke recimo, ki oglašujejo EKO v resnici kemija.
Pa da tak šprica in šprica brez nadzora, ljudje pa vse pokupjo in pojejo, kot ultra zdravo
bonk.gif

mogoče narobe rekla, kot kos mesa nisem mislila različne dele iste živali, ampak kmet pita prasca zase, pa prasca, ki ga bo prodal. pa kravo, ki njemu mleko daje, pita drugače kot kravo, ki bo mleko dala drugim ipd.

Vse ostalo se strinjam...

Pa nehite robertota zafrkavati. On je izjema, ki potrjuje pravilo.
evil.gif

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Roba je povsod drugoklasna, razlika je samo pakiranje in cena.
Ja sedaj kupovat meso v merkatorju sparu hoferju ali lidlu je res pametno.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Roba je povsod drugoklasna, razlika je samo pakiranje in cena.
Ja sedaj kupovat meso v merkatorju sparu hoferju ali lidlu je res pametno.

Sicer ga sam ne kupujem tam ampak sem pa strašno radoveden, kam pa oz. kje naj Slovencelni masovno kupujejo 1. klasno meso če ne ravno pri trgovcih in mesarjih?

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Goveje meso izključno pri mojmu dobavitelju kmetu 500 m stran. Naš Merc ima porazno meso, v Šparu je kar ok, ker je tudi lokalni kmet dobavitelj. V Hoferju mesa ne kupujem, sem nekako proti tem pakiranim stvarem. Lidla nimamo.

majči

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:

bonk.gif

mogoče narobe rekla, kot kos mesa nisem mislila različne dele iste živali, ampak kmet pita prasca zase, pa prasca, ki ga bo prodal. pa kravo, ki njemu mleko daje, pita drugače kot kravo, ki bo mleko dala drugim ipd.

Vse ostalo se strinjam...

Pa nehite robertota zafrkavati. On je izjema, ki potrjuje pravilo.
evil.gif

Ravno obratno je, kmet bo taboljš prodal, da ima stranke v naprej, slabše kosi deli govedi pa bo sam pospravil v skrinjo.
Mi tako delamo
zmaga.gif