½socialna½ trgovina Lidl/Hofer

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
snega vec al manj ni, krave so uzun nekje 320 dni na leto v povprecju. Seveda pridejo dnevi k morajo notr in takrat pac ne morjo free roamat okol. In takrat jih futrajo s silazo pa verjetno se s cem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
In potem to mleko vozijo v hamburg kjer naredijo maslo in ga prodajajo kot irsko?
Disi mi na svizca
In ja, je drugačno od ostalih masel, samo se bojim da zdaj tako maslo narediti tudi iz mleka krav ki se pasejo v saudski arabiji sredi puscave. Sploh ko irski novinarji objavijo posnetek na yt.

Nazadnje urejeno:

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.355
9.596
113
EU
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
ksz
Zadnjič sem šel en petek v hpermarket Mečkator z namenom, da kupim mal sadja, sem pa imel po naključju pildek z 20% popusta s seboj..potem sem pa vzel tlf. samsung, (ki sem ga imel namen iti iskat v Big bang)in priložil kuponček. Se je kar konkretno splačalo.
zmaga.gif

Dajno, ne mi pravit da si med solato iskal telefon
evil.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
In potem to mleko vozijo v hamburg kjer naredijo maslo in ga prodajajo kot irsko?
Disi mi na svizca
In ja, je drugačno od ostalih masel, samo se bojim da zdaj tako maslo narediti tudi iz mleka krav ki se pasejo v saudski arabiji sredi puscave. Sploh ko irski novinarji objavijo posnetek na yt.
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/dhP6r2grhGk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
jst govorim o pure irish butter, nevem kaj se dobi od irskega putra dol v slo. Recimo da je kerrygold za zacetek, potem pa kej tazga: http://abernethybuttercompany.com/butter-2/

in ja, primerljivga slovenskega putra osebno se nism sprobu. ma kdo kej za primerjavo?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
darjan je verjetno mislil samo tega kvazi irskega v lidlu.

Večina irskega masla je odličnega, sem pa 100%, da je naše boljše sploh poleti. Čez poletje bi morali top slo kmeti narest odličen ghee in tistega prodajati čez zimo bolj intenzivno.

http://www.runonfatmovie.com/blog/3-reasons-i-do-not-eat-kerrygold-butter

Mas ksn link al pa kej podobnga kjer bi bil slovenski puter na testu? ker vse kar jst najdem je, da so irci skos med top 5, vladajo pa francozi iz normandije?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
Irsko maslo iz lidla je pakirano v hamburgu. Lepo piše na embalaži. Kje so pa krave molzi (Irska saudska Arabija, ali Nemčija) pa ne bom spekuliral.
Ne morem pa ga primerjati s tvojimi masli. Edina socialna trgovina v slo v kateri bi imel kaj upanja da bi nasel kaj podobnega, kot si ti linkal, je leclerc. Pa se tam bi mogoce prej kaj francoskega dobil (ti pravis da so se boljsi na testih kot irci)
V primerjavi z ostalimi obicajnimi našimi je res bolj "mazljivo". Ze malo na kaksno margarino spominja.
Naj povem da nisem noben ekspert za mlecne izdelke in jih ne konzumiram v velikih kolicinah.

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja dvomim da bo kak vrhunski Slo puter kdaj na tujem testu, ker je količina 1:1000000 v prid vsakemu večjemu tujemu.

Mamo pa kar nekaj malih kmetij, kjer govedo velik del leta je izključno travo, v nekaterih krajih pojedo še marsikatero zdravilno rožico oz. začimbo. Pridelava masla...verjetno ni nek science fiction? Primesi tudi ne rabijo za kvaliteto, se pravi bogat okus, da je zelo malo predelano pa pove to, da se takoj pokvari?

PS. Lani sem skuhal ghee (prečiščeno maslo) en ali dva kosa kmetija Rupa in en kos planike. Ghee je bil vrhunski, dišal in služil res kot obogatitev jedem. Pozimi kupim Slovenski zlati ghee, vrhunski po vsem, tudi po ceni.... povsem neužitna stvar, kot da bi ga mešali z Mobil1, ki ga zlivam v avto.
crazy1.gif

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Tako kot je Alter naj forum daleč na okoli. Če že ne v svetovnem, pa vsaj v evropskem merilu
evil.gif

Če želim nasvet, kater avto naj kupim ... grem gledat na Alter.
Če želim nasvet, kater telefon je najboljši ... grem gledat na Alter.
Če bi se hipotetično želel včlanit v kako stranko, bi prišel po nasvet ... kam že? Aja, na Alter.
Če želim nasvet, kje je 10 dek kofeta najcenej ... ma, grem spet na Alter po nasvet. Torej, ni da ni.

Torej, vse kar mora človek imet, je dostop do Alterja.
evil.gif
Pa ti čisto slučajno misliš, da je na kakšnem drugem forumu drugače?
Vsi vozimo BMW-je, Audije in kar je še te šare, jemo v najboljših restavracijah, kupujemo v butikih unikatno robo,.......................... .
Resnica pa je kripa z zlizanimi gumami, navadna salama, GSO paradajz, solata, soja, kruh, ki bi ga vrgli v smeti, če mu ne bi znižali cene, kitajska roba iz nekih štacun s tremi črkami,............................ .
https://www.youtube.com/watch?v=I3gnpu6b44I

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Sine370 pravi:
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
kako je lahko maslo x boljše od masla y ? več česa je lahko ? maščobe ? voda ? okus razumem, da je lahko različen pri vseh mlečnih izdelkih. ampak maslo pa mleko ?

Očitno je lahko.

Kupi mercator puter, ga daj v hladilnik in isto naredi s hoferjevim (btw nagrajenim za ZPS). Potem zjutraj vzemi vem oba in hoferjevega boš lahko lepo mazal na kruh, imel bo dober okus. Mercatorjev se bo lomil po kosih ko da je iz stiropora. ne morš namazat, če ga vzameš direkt iz hradilnika. okus pa tud bolj tako-tako.

[cenzura] a misliš da se zmišljujem
rolleyes-1.gif
O tapravem "putru" tako ali tako nimaš pojma!
Tisto maslo, ki ga naredim doma iz smetane, ki jo zberem, ko posnemam mleka iz sosednje kmetije, se tudi reže v koščkih, ko je primerno hladno. Da je mazavo je treba dodati nekaj, čemur se ne reče ne maslo, ne "putr".
Pravo maslo se pozna samo po okusu. Kupi enkrat Planikinega, pa ti bo približno jasno!
P.s. Planikinega ne dobiš za 1€ in malo drobižka!
tongue-1.gif

Mmm maslo planike kobarid, edino ki ga kupim v trgovini
467716-post_slo.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Sine370 pravi:Vsi vozimo BMW-je, Audije in kar je še te šare, jemo v najboljših restavracijah, kupujemo v butikih unikatno robo, ... Resnica pa je kripa z zlizanimi gumami, navadna salama, GSO paradajz, solata, soja, kruh, ki bi ga vrgli v smeti, če mu ne bi znižali cene, kitajska roba iz nekih štacun s tremi črkami, ...

(tri pike so dovolj)

Če ni črno, je belo?

Nimamo vsi naj avtov, ne hodimo vsi v najboljše restavracije, ne kupujemo vsi nujno butične robe, vseeno pa imamo za nove gume, kupimo kakšo podpisano cunjico, kdaj pa kdaj tudi kakšno flagship tehnikalijo in celo si lahko privoščimo obvoz nekaterih trgovin.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
Ko sem bil mulo sem obcasno omedel kaksno skledo smetane. In tisti puter se je "drobil" na kruhu, ce pa je mami naredila maslo, pa bi ga lahko ribal kot parmezan( skoraj) . Vcasih se dobim/vzamem kaj od tega.
Kaksen pa je industrijska priprava masla in putra pa nimam pojma.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Mislim da imajo nekateri fetiš na gužvanje v trgovinah in nato v vrstah pri blagajni, mogoče izhaja iz črednega nagona ali kaj, čredo se tudi radi gužva in skup drži. Recimo danes je po dolgem času lep sončen dan, ampak grem stavit da je BTC napolnjen do zadnjega kotička.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Naj uganem: ti si zelo poseben, zelo individualen, tako zelo različen, tako zelo unique, tako zelo Calvo? Bo predsednik države razpisal dan žalovanja, ko boš preminul?

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
ksz
Joj, kakšno zganjate, ko sem še mela dnarja dost za zapravljat, sem vedno kupovala najdražji puter, niti ne vem, kaj je že bil, ene tuje vrste, in sem mislila, kako je dober, najboljši. Je bil, seveda, za kile
smile-1.gif

Po par letih dozorevanja lahko povem, da mi je puter pač puter, od njega se redi, če pečem, kupiim evrospinovega (tudi nemški), ker je najcenejši in je ravno tako dober za potico, za namazat pa itak rabiš mikrovalovko, pa mi je vsak OK. Čez gre itak marmelada
wink-1.gif

Seveda pa sem jedla tudi doma narejenega, a ga ne bi več, ker mi ne potegne
smile-1.gif

Sem pač nezahtevna potrošnica.

...prokleta mačka, vse črke v mi je požrla, da jih moram ečkrat tipkat......
evil.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Še nekaj, ena fora: V Minhnu na izletu so nam zjutraj maslo postregli narezano na koščke v skodelici z vodo sobne temperature in se je lahko lepo mazalo na kruh.
wink-1.gif

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
ksz
Joj, kakšno zganjate, ko sem še mela dnarja dost za zapravljat, sem vedno kupovala najdražji puter, niti ne vem, kaj je že bil, ene tuje vrste, in sem mislila, kako je dober, najboljši. Je bil, seveda, za kile
smile-1.gif

Po par letih dozorevanja lahko povem, da mi je puter pač puter, od njega se redi, če pečem, kupiim evrospinovega (tudi nemški), ker je najcenejši in je ravno tako dober za potico, za namazat pa itak rabiš mikrovalovko, pa mi je vsak OK. Čez gre itak marmelada
wink-1.gif

Seveda pa sem jedla tudi doma narejenega, a ga ne bi več, ker mi ne potegne
smile-1.gif

Sem pač nezahtevna potrošnica.

...prokleta mačka, vse črke v mi je požrla, da jih moram ečkrat tipkat......
evil.gif
Za pripravo mačke priporočam dva pora, eno čebulo, korenjček, rožmarin in malo popra!

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik Sine370 pravi:Vsi vozimo BMW-je, Audije in kar je še te šare, jemo v najboljših restavracijah, kupujemo v butikih unikatno robo, ... Resnica pa je kripa z zlizanimi gumami, navadna salama, GSO paradajz, solata, soja, kruh, ki bi ga vrgli v smeti, če mu ne bi znižali cene, kitajska roba iz nekih štacun s tremi črkami, ...

(tri pike so dovolj)
Če ne znaš prebrati pik, so ti tudi tri dovolj!

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
ksz
smile-1.gif

Po par letih dozorevanja lahko povem, da mi je puter pač puter, od njega se redi, če pečem, kupiim evrospinovega (tudi nemški), ker je najcenejši in je ravno tako dober za potico

Ti si se redila od vsega drugega, ne od putra
evil.gif

Btw če je vse glih...Verjetno tudi kupuješ dobrovoljčka, saj vino je le vino ane.