½socialna½ trgovina Lidl/Hofer

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Tile diskonti meni niso všeč niti v eni postavki. Njihovi izdelki mi niso všeč, uveljavljene blagovne znamke niso nič cenejše kot drugod, trgovine zgledajo kakor zgledajo. Še najbolj mi gre na živce metanje izdelkov čez blagajno. Da ne omenim pogosto parkiranih "avtomobilov višjega cenovnega razreda" točno pred vrati ali na prostoru za invalide (na parkirišču seveda prostora več kot dovolj).

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
ne tripam na uveljavljene blag. znamke, ker vem kaj se zadaj skriva, povečini. Moram priznat da Hofer presneti s kakšnimi res dobirmi izdelki.. Tam občasno kupujemo sadje in zelenjavo, ki je povečini boljše kvalitete, kot pri ostali trgovcih, pa potem kakšni pudingi smetanovi itd. Sam sem pa izjemno zadovljen z workzonovo štemarco, ki noče in noče crknit, dela ko nova, pa je skoraj vsaki dan v pogonu.

Tisto parkiranje in blagajne so pa obup, se strinjam...

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ja ker embalaža največ pove o izdelku. Saj se je že tu pisalo da je bila med znamko in trgovsko znamko razlika samo v debelini plastike v katero je bil zapakiran.
Da o znamkah nebi zgoraj omenjen barcafe je za nikamor, palomin wc papir predrag, pril dober ampak predrag.
Kdor gleda na euro sproba par in kar mu je vredu tudi uporablja.
Recimo hofer ima ok detergent, spet pralni prašek je šit. wc papir modra embalaža je ok,
dobri so litrski jogurti ljubljanskih mlekarn
meso se že na daleč vidi da je sama soja in koncentrati, kot večina mesa po štacunah.

Če gledate poreklo oz. proizvajalca se isti najdejo v sparu in hoferju.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Če kupujem orodje, grem v za to specializirano trgovino. Če kupujem računalnik, ponj ne bom zavil v trgovino, kjer prodajajo tudi solato. Če kupujem Levis'ke ravno tako ne. Vsaka trgovina ima dobro naštudiran profil svojih kupcev.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik sandra pravi: Ja ker embalaža največ pove o izdelku. Saj se je že tu pisalo da je bila med znamko in trgovsko znamko razlika samo v debelini plastike v katero je bil zapakiran.

Nedvomno!
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
ksz
Kar sem lazil po Lidlu/Hoferju, so cene tam-tam z ostalimi trgovci. Sploh niso cenejši, sploh ko je govora o originalnih proizvajalcih. Tipičen primer je Barcaffe, pri "socialcih" je raje dražji kot ne. Če gledamo pa neke generike - imajo jih tudi v Sparu, Mercatorju..... ralik skoraj ni. Edino izbire je pri slednjih mnogo več, tako da je tudi treba nekaj truda, da najdeš ugodne izdelke. Pred časom se prav malo analizo naredil (Hofer/Spar), z malo truda je bila razlika v cenah okrog 10%. Moti me tudi (pomoje samo Lidl), da oglašujeo cene na težo 480g (kakšno meso, sadje, zelenjava). WTF?

450/480g imajo že skoraj vsi v predpripravljenem pakiranju.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
ksz
Kar sem lazil po Lidlu/Hoferju, so cene tam-tam z ostalimi trgovci. Sploh niso cenejši, sploh ko je govora o originalnih proizvajalcih. Tipičen primer je Barcaffe, pri "socialcih" je raje dražji kot ne. Če gledamo pa neke generike - imajo jih tudi v Sparu, Mercatorju..... ralik skoraj ni. Edino izbire je pri slednjih mnogo več, tako da je tudi treba nekaj truda, da najdeš ugodne izdelke. Pred časom se prav malo analizo naredil (Hofer/Spar), z malo truda je bila razlika v cenah okrog 10%. Moti me tudi (pomoje samo Lidl), da oglašujeo cene na težo 480g (kakšno meso, sadje, zelenjava). WTF?

Če primerjaš npr. maslo Mercator /Hofer je cena približno ista, kvaliteta pa pri Hoferju precej boljša. Enako bi po občutku lahko trdil za mleko, čokolado in jogurte.
Barcafe in podobne "brand" zadeve so pa res pogosto cenejše v "nesocialnih" trgovinah.
Občudujem ljudi, ki na otip vedo, kako kvalitetno hrano tlačijo vase.
Na splošno sem menja, da je vse isto sranje drugo pakovanje, ne glede na trgovca.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Jaz imam občutek, da se je Spar v zadnjem času precej podražil, Lidl pa zmanjšal število in procent akcijskih izdelkov. Hofer se mi ni zdel nikdar poceni, razen pri nekaj izdelkih. Tudi pri Tušu ni več toliko ugodnih izdelkov. Eurospin je še vedno najcenejši, samo je potrebno naštudirati kaj je dobro in kaj ne.

To sem tudi jaz opazil, Spar je po moje trenutno najdražja trgovina. Najcenejši je (zame, da ne bo pomote) Tuš trenutno, ker vsako sredo koristim upokojenski popust 11%, potem če imam kaj večjega na listku kupim v torek ali četrtek s -25% in me pride ceneje kot kjerkoli drugje.

Eurospin obiščem redkeje, ker imajo res stvari zelo poceni, ampak ni vse dobro, tak da grem tja občasno in nakupim zalogo testenin, riža, keksov...

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.355
9.596
113
EU
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Če kupujem orodje, grem v za to specializirano trgovino. Če kupujem računalnik, ponj ne bom zavil v trgovino, kjer prodajajo tudi solato. Če kupujem Levis'ke ravno tako ne. Vsaka trgovina ima dobro naštudiran profil svojih kupcev.

Ti samo tako kupuj še naprej. Zato sem lahko v Avstrijskem Hoferju vzel (med solato) telefon Moto G2 za ženo. Cena "sitnica". Pa še triletna Medion garancija.
evil.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:Ti samo tako kupuj še naprej. Zato sem lahko v Avstrijskem Hoferju vzel (med solato) telefon Moto G2 za ženo. Cena "sitnica". Pa še triletna Medion garancija.
evil.gif

Dobro zate. Jaz nisem zamudil nič.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
Citat:

Ja, resolver ostal v letu 1995
wink-1.gif
mi pa smo v 2016 in naprej. Kjer ta pravila že dolgo ne veljajo več. Case closed.

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
kako je lahko maslo x boljše od masla y ? več česa je lahko ? maščobe ? voda ? okus razumem, da je lahko različen pri vseh mlečnih izdelkih. ampak maslo pa mleko ?

Očitno je lahko.

Kupi mercator puter, ga daj v hladilnik in isto naredi s hoferjevim (btw nagrajenim za ZPS). Potem zjutraj vzemi vem oba in hoferjevega boš lahko lepo mazal na kruh, imel bo dober okus. Mercatorjev se bo lomil po kosih ko da je iz stiropora. ne morš namazat, če ga vzameš direkt iz hradilnika. okus pa tud bolj tako-tako.

[cenzura] a misliš da se zmišljujem
rolleyes-1.gif
O tapravem "putru" tako ali tako nimaš pojma!
Tisto maslo, ki ga naredim doma iz smetane, ki jo zberem, ko posnemam mleka iz sosednje kmetije, se tudi reže v koščkih, ko je primerno hladno. Da je mazavo je treba dodati nekaj, čemur se ne reče ne maslo, ne "putr".
Pravo maslo se pozna samo po okusu. Kupi enkrat Planikinega, pa ti bo približno jasno!
P.s. Planikinega ne dobiš za 1€ in malo drobižka!
tongue-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Saj to je jasno da je zamešal pojme "okusno" in "kvalitetno". Mogoče ne bi škodilo obnoviti SSKJ "znanje".

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
wink-1.gif
mi pa smo v 2016 in naprej. Kjer ta pravila že dolgo ne veljajo več. Case closed.

Zakaj že?

Kakovostna roba se tudi 2016 ne valja med solato. Primer: še v BigBangu imajo na zalogi povečini samo consumer modele + par Applov. Če so zate izvijači "iz margarine" dovolj dobri, potem niso nujno tudi za ostale.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Sine370 pravi:
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
kako je lahko maslo x boljše od masla y ? več česa je lahko ? maščobe ? voda ? okus razumem, da je lahko različen pri vseh mlečnih izdelkih. ampak maslo pa mleko ?

Očitno je lahko.

Kupi mercator puter, ga daj v hladilnik in isto naredi s hoferjevim (btw nagrajenim za ZPS). Potem zjutraj vzemi vem oba in hoferjevega boš lahko lepo mazal na kruh, imel bo dober okus. Mercatorjev se bo lomil po kosih ko da je iz stiropora. ne morš namazat, če ga vzameš direkt iz hradilnika. okus pa tud bolj tako-tako.

[cenzura] a misliš da se zmišljujem
rolleyes-1.gif
O tapravem "putru" tako ali tako nimaš pojma!
Tisto maslo, ki ga naredim doma iz smetane, ki jo zberem, ko posnemam mleka iz sosednje kmetije, se tudi reže v koščkih, ko je primerno hladno. Da je mazavo je treba dodati nekaj, čemur se ne reče ne maslo, ne "putr".
Pravo maslo se pozna samo po okusu. Kupi enkrat Planikinega, pa ti bo približno jasno!
P.s. Planikinega ne dobiš za 1€ in malo drobižka!
tongue-1.gif

Samo ne omenjat prosim doma narejenega putra, s putrom iz Merkatorja (njihova blagovna znamka), v istem stavku. To je bogokletno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Citat:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
wink-1.gif

Zakaj že?

Kakovostna roba se tudi 2016 ne valja med solato. Primer: še v BigBangu imajo na zalogi povečini samo consumer modele + par Applov. Če so zate izvijači "iz margarine" dovolj dobri, potem niso nujno tudi za ostale.

Mercator v živilski trgovini prodaja Makita sisteme, katere ima skoraj vsak privatnik v uporabi, to je slaba roba? Pa je tudi zraven solate, mesa, milke, mleka, cot, itd...

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:

Samo ne omenjat prosim doma narejenega putra, s putrom iz Merkatorja (njihova blagovna znamka), v istem stavku. To je bogokletno.
Najboljšega Hrvata ne omenjam niti v nočnih morah!

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Še najbolj mi gre na živce metanje izdelkov čez blagajno.

To je pa meni na prvem mestu. Vse na brzino komaj vstopiš, nekaj na hitro pobereš, na blagajni ekspresno poskenira in že računa, plačaš in že čez vrata ven. Nobenega sprehajanja po trgovini gor in dol, nobenih pik pa nalepk, pa plačevanja položnic.... nobenih klepetulj, ki bi se kar pogovarjali z blagajničarko o vremenu.... pa na hitro morajo vsi spokat in dati prostor naslednji stranki.
zmaga.gif
Nimam jaz časa eno uro za šoping.

Nazadnje urejeno:

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Pa a nismo to vse že predelali v nekih drugih temah? v čem je sploh problem? A ni v redu, da imamo potrošniki izbiro in se sami odločimo kam bomo šli po nakupih? Enim paše tako drugim drugače in zato obstajajo različne trgovine, različni poslovni sistemi... Zakaj nekateri vedno komplicirate pri stvareh, ki se vas ne tičejo? Pač nekateri ne hodite v Hofer, ker vam ni všeč, ker vam izdelki ne odgovarjajo, ker je na blagajni brzina...prav in kaj bi zdaj radi? Da tudi vsi ostali zdaj bojkotiramo Hofer samo zato, ker VAM ni všeč?

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Vsak naj kupuje tam, kjer mu paše. Komentira se pa vseeno lahko, ne? Ah ne, komentira se lahko samo, če vsi tulimo v (alterjevcem všečen) rog.
crazy1.gif