½socialna½ trgovina Lidl/Hofer

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

In vedno sem pozitivno presenečen, kako hitri so na blagajni glede na hofer.

V Ljubljani imaš par Mercatorjev, kjer moraš vzeti dopust, da greš kaj kupit.
Sta dva pred tabo s po tremi izdelki, čakaš pa 10 minut.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
V Lidlu je ob ponedeljkih in četrtkih zjutraj vedno gužva, ker se takrat začnejo akcije.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

In vedno sem pozitivno presenečen, kako hitri so na blagajni glede na hofer.

V Ljubljani imaš par Mercatorjev, kjer moraš vzeti dopust, da greš kaj kupit.
Sta dva pred tabo s po tremi izdelki, čakaš pa 10 minut.
Ja to pa je res, da v mercatorju star rataš med čakanjem na blagajni.
Pri hitri blagajni, pa tudi nisi nič naredil če plačuješ s kartico, ker ti mora trgovka potrdit nakup ali nekaj podobnega.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik map pravi:
Ravno danes zjutraj ob 08.06 sem bil po dolgem času v lidlu. Ni se mi dalo avta kurblat pa sem samo čez cesto stopil. Pa to ni normalno ob 08.06. trgovina polna. Sam po kruh sem šel pa 3 blagajne polne na ful in to cele vozičke folk fura. Pa kaj majo spet neko akcijo cot al kaj. So brskal ko kokoši po nekih trenerkah. Se pravi folk nima drugega dela kot prospekte čitat. Pa seznam narest, itd. če je v 6 minutah po odprtju trgovine že bila neka tetka na blagajni z vozičkom in pol. Jadniki jedni slovenski.

Sem se zadnjič jaz isto "zajebal". Sem dal ta malo v varstvo, pa sem rekel, grem še mimogrede v Lidl po zajtrk. Sem bil 5 minut prehiter, preden je trgovina odprla. Ko so ob 8:00 dvignili vrata nas je bilo pred vrati čez 35!!!!! Jaz sem samo gledal in štel
smile-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.523
113
Enkrat sem bil 20 čez 8 v lidlu, pa taglavnega orodja v akciji ni blo več. Eni strici so po cele vozičke robe vozili. Isto velja za zelo ugodne otroške cunje - če nisi tam ob odprtju potem zate ni.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Citat:
Uporabnik map pravi:
Ravno danes zjutraj ob 08.06 sem bil po dolgem času v lidlu. Ni se mi dalo avta kurblat pa sem samo čez cesto stopil. Pa to ni normalno ob 08.06. trgovina polna. Sam po kruh sem šel pa 3 blagajne polne na ful in to cele vozičke folk fura. Pa kaj majo spet neko akcijo cot al kaj. So brskal ko kokoši po nekih trenerkah. Se pravi folk nima drugega dela kot prospekte čitat. Pa seznam narest, itd. če je v 6 minutah po odprtju trgovine že bila neka tetka na blagajni z vozičkom in pol. Jadniki jedni slovenski.

Stari, če bi ti imel 400 eur penzije bi še kako preštudiral letake. Lahko je s polno ritjo srati, težje je s prazno.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Take penzioniste zastopim, če si gre kupit hlače, ker je kasneje varianta, da jih ne dobi. Ne pa špeceraj, pa to ma cele dneve cajt, paštet ne bo zmanjkalo.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Že tako sem nervozn ko grem v hofer, potem pa v tistem svinjaku ne najdem neke stvari, ki je na prvi strani letaka in me hoče trgovka z pogledom ubit, ko jo vprašam kje naj bi bilo to. Da ne govorim ko lovim izdelke po blagajni, ko jih trgovka meče pip,pip,pip, pip, pip... Rajši grem na sloooow šoping v merkator in lepe pozdrave od blagajničarke...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Že tako sem nervozn ko grem v hofer, potem pa v tistem svinjaku ne najdem neke stvari, ki je na prvi strani letaka in me hoče trgovka z pogledom ubit, ko jo vprašam kje naj bi bilo to. Da ne govorim ko lovim izdelke po blagajni, ko jih trgovka meče pip,pip,pip, pip, pip... Rajši grem na sloooow šoping v merkator in lepe pozdrave od blagajničarke...

Jaz pa raje doma na sončku sedim, kot v trgovinah cajt zabijam.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Kaj pa nabereš? zase rabiš čokolado in majonezo, mesu in ostalo pa ti dajo doma..tko, da ne pametuj, ko boš imel familijo, se pa oglašaj, kaj je in kaj ni socialna trgovina.
cool-1.gif

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
Ksz

če bi se lidl/hofer potrudila vizualno, ne pa da prides noter pa nweš al si v skladišču al na trgu, vse spomešano, spar/mercator imata to lepo pošlihtano, vse je lepo pregledno + več izbire..

Ej, človek, tudi zato, ker ne vlagajo v "fensi" police in ambient lahko ponudijo nižje cene. prav tako je s ponudbo, imajo tisto kar dobijo po ugodni ceni, gre za razne večje dogovore s prizvajalci in mnogo izdelkov v teh trgovinah ni vedno na policah ampak le občasno... vse zato, da je za končnega kupca lahko ceneje. Tako pač delajo in, kot že tisočkrat, kdor tega ne mara naj gre drugam. A je problem?

Citat:
Uporabnik hrci pravi:

Kaj ko ti greš v restavracijo ti bo vseeno, če bo notri kot v hlevu? Mene to pač moti, kak pa je pr tebi pa mi je vseeno.

Resno? Vsaka restavracija ima ambient in ponudbo primerno ceni. V lepi, fini - fancy vrhunski restavraciji z prijetnim ambientom ter osebjem, ki se ti lahko popolnoma posveti, boš za večerjio za dva plačal 100eur. Lahko pa greš v najcenejši kiosk kjer se bosta dva najedla za max 10 eur. Predvidevam, da hodiš samo po vrhunskih restavracijah in zato ne moreš vedeti teh razlik.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Lidl pri qlandiji v MB je res na nivoju, veliko prostora med "policami", etc...škoda edino da je izven poti
wink-1.gif

Potem pa recimo pogledaš lidl/hofer na ptujski, tam me pa kar strah in, še neka ciganija je nonstop not....samo ob največji nuji zavijem tja

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Kaj pa nabereš? zase rabiš čokolado in majonezo, mesu in ostalo pa ti dajo doma..tko, da ne pametuj, ko boš imel familijo, se pa oglašaj, kaj je in kaj ni socialna trgovina.
cool-1.gif

To pa tebe nč ne briga, kaj kupujem, če pa si že tolk firbčna mama 2 pa smeti ne kupujem (sokove, sladkarije, majoneza...)., tega ne kupm. Kupm ostalo, kar je dobro iz socialne trgovine.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik PrePro pravi:
Tisti, ki jih moti Hoferov socialni izgled, bodo počasi potolaženi. V Nemčiji začenjajo z novim konceptom. Še vedno poceni, ampak elegantno:
http://www.spiegel.de/wirtscha...-a-1092074.html

To ima Lidl že v MB (pa sigurno že marsikje).

To je nov koncept Lidla. Vse nove poslovalnice se delajo sedaj po tem konceptu. Do tega, da bo vseh 10.000 poslovalnic na tem, pa bo še trajalo. Verjetno bo že kakšen nov koncept prej prišel
grin1.gif

Takole recimo izgleda vhod v "vzorčno" lidlovo poslovalnico v Offenauu. Baje je v MB še bolje.
slika