½socialna½ trgovina Lidl/Hofer

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Ksz

če bi se lidl/hofer potrudila vizualno, ne pa da prides noter pa nweš al si v skladišču al na trgu, vse spomešano, spar/mercator imata to lepo pošlihtano, vse je lepo pregledno + več izbire..

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
Ksz

če bi se lidl/hofer potrudila vizualno, ne pa da prides noter pa nweš al si v skladišču al na trgu, vse spomešano, spar/mercator imata to lepo pošlihtano, vse je lepo pregledno + več izbire..
Seveda je pregledno, ko notri nihče več ne hodi-govorim za merkator
shocked-1.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Za mene so vse trgovine enake ni nobena socialnaje pa izbira določenih istih artiklov zaradi marže in nabavne cene različna vsaka ima svoj način reklamiranja in svoje akcije.
Socialna bi bila v tem primeru da bi te na blagajni vprašali,ste v penziji, imate skromen dohodek itd, ter bi ti rekli ;za vas je cena v tem primeru za 40 %na ves znesek nižja.Bi se strinjali z takim načinom prodaje ??

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
Ksz

Zakaj pri milem bogu bi to moralo biti pomembno? A nameravaš živet v trgovini? (no saj nekateri so res po trgovinah pol dneva) Mi je dosti bolj pomembno, da je cena nižja kot da je 'lepo porihtana trgovina'. Standardov higiene pa se morajo vsi držati, če namiguješ, da je v Hofru/Lidlu/Eurospinu zato kaj bolj usrano.

Ni pa tudi čisto nič bolj ali manj pomešano kot v katerikoli drugi trgovini, zgleda sploh še nisi bil več kot enkrat v življenju v diskontnih trgovinah.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Iz teme:
https://www.alter.si/tabla/showflat.php?Cat=0&Number=2428020&page=0&vc=#Post2428020

Hofer/Lidl je socialna trgovina, za tiste z malo gnarja, ni pa panike, če kdo od bolj premožnih zahaja tudi sem notri. Dejstvo je, da sem 100% da je v Šparu, Mercatorju (pod pogojem, da se ne kupuje blagovno znamko) boljša roba, ampak 2x celo 3x dražje.

V Lidlu imajo cene izven normativov. Se spomnim, enkrat so prodajali kivije po komadu. 1 kos = 0,80 EUR. V bistvu je bilo 3x dražje kot v Mercatorju če vzamemo regularno mersko enoto za težo.

Slika je simbolična:
http://siol.net/media/img/60/35/f1c3768e45ce1be450c1.jpeg

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
Ksz

Zakaj pri milem bogu bi to moralo biti pomembno? A nameravaš živet v trgovini? (no saj nekateri so res po trgovinah pol dneva) Mi je dosti bolj pomembno, da je cena nižja kot da je 'lepo porihtana trgovina'. Standardov higiene pa se morajo vsi držati, če namiguješ, da je v Hofru/Lidlu/Eurospinu zato kaj bolj usrano.

Ni pa tudi čisto nič bolj ali manj pomešano kot v katerikoli drugi trgovini, zgleda sploh še nisi bil več kot enkrat v življenju v diskontnih trgovinah.

Kaj ko ti greš v restavracijo ti bo vseeno, če bo notri kot v hlevu? Mene to pač moti, kak pa je pr tebi pa mi je vseeno.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Razporeditev ponavadi naredijo na podlagi analiz in naj bi bila enotna oziroma zelo podobna v vseh trgovinah posamezne verige.

Se pa stvari redno spreminjajo, tako da naprimer LIDL uvaja nove izglede tipične trgovine (več dnevne svetlobe).

2E5E250500000578-3314693-image-a-12_1447322087212.jpg

Sicer tudi Mercator uvaja spremembe in na podlagi analiz so prenovili center v Supernovi na Rudniku.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
Ksz

Kaj ko ti greš v restavracijo ti bo vseeno, če bo notri kot v hlevu? Mene to pač moti, kak pa je pr tebi pa mi je vseeno.

Seriously? Nakupovanje primerjaš z restavracijo, kjer se usedeš, v miru naješ, popiješ kako kavo, se pogovarjaš itd.? Eni ste res že čisto kapitalistično zblojeni in vam je nakupovanje kruha in jajc tak sveto kot maša ob nedeljah in zglancan avto pred bajto.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Zato mas zvezo potrosnikov ki je veckrat testirala "fasungo" in so veckrat zmagali izdelki iz hofer/lidl trgovin kot pa mercator.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Ksz..

Kaj ste butthurt vsi? Ti meni kapitalistično zblojen? Mnenja ne veš sprejet hepan en.. nekdo se ne strinja s teboj pa si že jezen, nisem ti jaz kriv da v diskontnih trgovinah nakupuješ.. idi k dohtarju rajši

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Zato mas zvezo potrosnikov ki je veckrat testirala "fasungo" in so veckrat zmagali izdelki iz hofer/lidl trgovin kot pa mercator.

Zanimivo, da je private label boljši od originala ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
Ksz

Prej bi rekel da je spar in mercator pomesano. Vecina diskontarjev (loceno po znamki seveda) ima svoj red za vecino trgovin. Torej postavi me pred vrata pa z "zavezanimi" ocmi vzamem izdelek s police v trgovini v kater nisem bil se nikdar. Naredi to v mercatorju.