znižano plačilo vrtca zaradi kredita

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.197
46
48
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Nekaj hiš nižje so pa "socilani problem", neprofitno stanovanje, 3 mulce v vrtcu zastonj, sprehajajo se do rdčega križa in fehtajo, socialne in doklad pomjem kar nekaj dobijo-sploh glede na to da majo avto, ki ga je treba tankat in vzdrževat...

Problem pri tebi je, da se obremenjuješ z ostalimi, vidva imata 2000 evrov dohodkov. Tista hrana iz Karitasa, si jo že jedu, ker je hrana za prašiče, v Lidlu dobiš tak paket za 5-6-7 evrov, dokladi so vezani na otroke in jih starši zapravijo za potrebščine in knjige, bolj malo ostane.
In socialna podpora je samo za DOLOČEN čas, pogoj aktivno iskanje dela, drugače izbris iz zavoda in ukinitev podpore.
Kakorkoli obrneš ti lahko brez težav živiš, oni so reveži, avto je danes nuja, zakaj nisi šel v najem, dobiš stanovanje za 200 evrov.
Če malo preračunaš je najem sigurno boljši, kot kredit, ti z najemnino financiraš tudi bodočo obnovo stanovanja, s tem kreditom k ga imaš odplačuješ trenutno stanje, kje pa je čez 20 let obnova vseh prostorov, ki te bodo bremenil.

Tak da ne se preveč sedaj ozirat na moj komentar, živi najprej kot msiliš in veš, da ti je najbolje.

Res se ti vidi da si si sam kupil stanovaje in imaš otroke...

Jaz ne jamram samo povem, kako delavnega človeka "molzejo" na vse strani, "brezdelneži" (Pa tukaj niso tisti, ki se trudijo dobit službo) pa se lepo šlepajo na stroške države. Doklade gredo za knjige??? Pri brezposelnih? Jap.. res vse veš.... Pa najem? Da me čez 5 let vržejo ven ker lastnik umrer/si premisli/nepremičnino proda? Jaz naj grem pa kam z mulcem? Pa 200 EUR najemnina????? A res? Kje že? Da omočgoča normalno bivanje družini?????? Mogoče v Zgornji kungoti-na šiht naj se pa vozim 150 km stran...

Res si preveč brihten o stvareh, o katerih nimaš pojma.

LP

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
2k€ dohodka pri dveh otrocih... dva na minimalcu mislita, da bi gradove s tem naredila, v resnici pa živijo mrbit malenkost slabše. Ker "bogatun" štarta s 750€ zadej. 2x vrtec (ali pa šola z vsemi delovnimi zvezki, nesubvencionirano malico ipd), neprofitna najemnina, otroške doklade sicer so, ampak ni za plenice pokrit, v kolikor je eden še res mali, najemnina ali kredit je takoj 700€ s stroški vred in ne neka neprofitna zadeva. ok nepremičnina je menda malenkost kvalitetnejša ali prostornejša, ampak mater vola, da je to edina razlika med minimalcem in povprečno plačo, ki se bojda giblje v zgornjih 10% po plači, je pa nekaj zelo narobe. Da se revežu pomaga, narediš iz ostalih reveže. in če od 2k€ odbiješ 750€ - koliko je še razlike z dvema na minimalcu.

se pa seveda pozna, kadar dva s povprečnima plačama živita doma pri mamici in tatiju v zgornjem štuku in ne prispevata nič. Te so mi isti paraziti. ko jih gledaš, kako se razburjajo, ko gresta ata pa mata v penzijo, pa prosita če lahko prispeva pri olju, ker 3kL več sama ne zmoreta, ker so penzije zdaj toliko male. Razburjajo ne na njih, ampak kako je danes vse drago - ma nemoj! kar naenkrat ni več edini pokazatelj uspeha pleh na 4 kolesih...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
2k€ dohodka pri dveh otrocih... dva na minimalcu mislita, da bi gradove s tem naredila, v resnici pa živijo mrbit malenkost slabše. Ker "bogatun" štarta s 750€ zadej. 2x vrtec (ali pa šola z vsemi delovnimi zvezki, nesubvencionirano malico ipd), neprofitna najemnina, otroške doklade sicer so, ampak ni za plenice pokrit, v kolikor je eden še res mali, najemnina ali kredit je takoj 700€ s stroški vred in ne neka neprofitna zadeva. ok nepremičnina je menda malenkost kvalitetnejša ali prostornejša, ampak mater vola, da je to edina razlika med minimalcem in povprečno plačo, ki se bojda giblje v zgornjih 10% po plači, je pa nekaj zelo narobe. Da se revežu pomaga, narediš iz ostalih reveže. in če od 2k€ odbiješ 750€ - koliko je še razlike z dvema na minimalcu.

se pa seveda pozna, kadar dva s povprečnima plačama živita doma pri mamici in tatiju v zgornjem štuku in ne prispevata nič. Te so mi isti paraziti. ko jih gledaš, kako se razburjajo, ko gresta ata pa mata v penzijo, pa prosita če lahko prispeva pri olju, ker 3kL več sama ne zmoreta, ker so penzije zdaj toliko male. Razburjajo ne na njih, ampak kako je danes vse drago - ma nemoj! kar naenkrat ni več edini pokazatelj uspeha pleh na 4 kolesih...

Kaj se razburjate. So vam pištolo držali na tilniku, ko ste otroke delali?

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.197
46
48
Jarbe: točno tako-dobro napisano.

Resolver:
Zgleda do so pri tvojih starših to spustili.... žal....

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Jarbe: točno tako-dobro napisano.

Resolver:
Zgleda do so pri tvojih starših to spustili.... žal....

Cinizem ne pomaga. Otroci so postali javno sprejemljiv luksuz, ki si ga lahko privošči vsak pepe, čeprav nima za repo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
Resolver otroke/družino predalčka kot materialno dobrino in last, kot npr avto. kakršnokoli drugačno razmišljanje je laganje samemu sebi...

jaz se ne razburjam v smislu kot si ga resolver predstavlja. Skrbi me, kaka je "the big picture" vsega skupaj. Jako stimulativno okolje, da moraš biti v, ne vem koliko, top 3% zaslužkarjev(?), da lahko živiš malenkost bolje kot tisti na minimalcu. rezultat je odhod v tujino malo bolj sposobnih, kjer bodo bolj vzdrževali sebe in malo manj druge ali pa da se odpovedo družini, da bodo živel standard, ki si ga želijo (v tem primeru pa je razlika med 2k€ in 1,1k€). Jako dobra prognoza za državo...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Ni cinizem.. s takim razmišljanjem kot ga maš ti je to kar dejstvo...

Dejstvo ni nekaj, kar se nekomu zazdi, da je. Sploh pa na osebnem nivoju na forumu komunicirajo samo neodrasli.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Resolver otroke/družino predalčka kot materialno dobrino in last, kot npr avto. kakršnokoli drugačno razmišljanje je laganje samemu sebi...

jaz se ne razburjam v smislu kot si ga resolver predstavlja. Skrbi me, kaka je "the big picture" vsega skupaj. Jako stimulativno okolje, da moraš biti v, ne vem koliko, top 3% zaslužkarjev(?), da lahko živiš malenkost bolje kot tisti na minimalcu. rezultat je odhod v tujino malo bolj sposobnih, kjer bodo bolj vzdrževali sebe in malo manj druge ali pa da se odpovedo družini, da bodo živel standard, ki si ga želijo (v tem primeru pa je razlika med 2k€ in 1,1k€). Jako dobra prognoza za državo...

Otroci niso materialna dobrina, potrebujejo pa precej materialnih dobrin in denarja. "Kakršnokoli drugačno razmišljanje je laganje samemu sebi..."

Kdor ima otroke, naj za njih skrbi (v celoti). Razne subvencije za vrtce so nepoštene. Država (oz. bolje sistem kot celota) pa bo že prejel plačilo. Struktura prebivalstva v prihodnje verjetno ne bo preveč idealna.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
Velja to samo za otroke. Ali za vse "socialno naravnane" zadeve. Zdravstvo? Penzije? Sem pač trenutno v poziciji, ko plačujem te zadeve in razen 23% v vrtcu ne dobim ničesar. Vendar veliko raje živim v tem svetu (daleč od idealnega) kot v tvojem. Mogoče bi moral kdaj iti kam, kjer imajo tvojo logiko, in boš videl kako lepo se tam živi. velja tako za revne kot bogate...

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
A ti mislis da se tko naredi otroka?

Premal je blo ljubezni v tvojem otrostvu ja

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
A ti mislis da se tko naredi otroka?

Premal je blo ljubezni v tvojem otrostvu ja

Ko zmanjka argumentov, pademo na osebni nivo. Patetično. Mene bi bilo sram take pisati na forum.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Velja to samo za otroke. Ali za vse "socialno naravnane" zadeve. Zdravstvo? Penzije? Sem pač trenutno v poziciji, ko plačujem te zadeve in razen 23% v vrtcu ne dobim ničesar. Vendar veliko raje živim v tem svetu (daleč od idealnega) kot v tvojem. Mogoče bi moral kdaj iti kam, kjer imajo tvojo logiko, in boš videl kako lepo se tam živi. velja tako za revne kot bogate...

Tu konkretno je govora o vrtcih. Tvoj svet bo pripeljal do grškega scenarija. Potem bodo pa tajkuni krivi.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:

Tu konkretno je govora o vrtcih. Tvoj svet bo pripeljal do grškega scenarija. Potem bodo pa tajkuni krivi.

Kam bo pripeljal pa tvoj svet
confused-1.gif

Sicer pa je rešitev pred grškim scenarijem daleč proč od rezanja socialnih transferjev in otroškega dodatka. Oziroma lovimo drobtinice, medtem ko nam pogače padajo z mize.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:

confused-1.gif

Sicer pa je rešitev pred grškim scenarijem daleč proč od rezanja socialnih transferjev in otroškega dodatka. Oziroma lovimo drobtinice, medtem ko nam pogače padajo z mize.

Čas je, da nehamo en nesmisel upravičevati z drugimi obstoječimi nesmisli. Tak način bo pripeljal do bede.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
Citat:
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:

confused-1.gif

Čas je, da nehamo en nesmisel upravičevati z drugimi obstoječimi nesmisli. Tak način bo pripeljal do bede.

Glede na to, da imamo milijardni deficit v proračunu je bizaren nesmisel, da varčujemo na podstavki visoki par mio evrov.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Par miljonov?! Se hecaš?

Sklepam, da imaš link do uradnih podatkov, zato nam ga prosim posreduj.

Tvoj odgovor je dokaz stare mentalitete, kjer se eno stvar upravičuje z neko drugo. Recept za uspeh, čestitke.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Seveda, pa koji si ti ku.rac da bos tle nekomu pisal da so mu pistolo dajali na celo ko je delal otroke.

Men da bi to reku na 4 oci, bi te nalomu k prasca.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Seveda, pa koji si ti ku.rac da bos tle nekomu pisal da so mu pistolo dajali na celo ko je delal otroke.

Men da bi to reku na 4 oci, bi te nalomu k prasca.

Ja, ja, seveda.