Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Nekaj hiš nižje so pa "socilani problem", neprofitno stanovanje, 3 mulce v vrtcu zastonj, sprehajajo se do rdčega križa in fehtajo, socialne in doklad pomjem kar nekaj dobijo-sploh glede na to da majo avto, ki ga je treba tankat in vzdrževat...
Problem pri tebi je, da se obremenjuješ z ostalimi, vidva imata 2000 evrov dohodkov. Tista hrana iz Karitasa, si jo že jedu, ker je hrana za prašiče, v Lidlu dobiš tak paket za 5-6-7 evrov, dokladi so vezani na otroke in jih starši zapravijo za potrebščine in knjige, bolj malo ostane.
In socialna podpora je samo za DOLOČEN čas, pogoj aktivno iskanje dela, drugače izbris iz zavoda in ukinitev podpore.
Kakorkoli obrneš ti lahko brez težav živiš, oni so reveži, avto je danes nuja, zakaj nisi šel v najem, dobiš stanovanje za 200 evrov.
Če malo preračunaš je najem sigurno boljši, kot kredit, ti z najemnino financiraš tudi bodočo obnovo stanovanja, s tem kreditom k ga imaš odplačuješ trenutno stanje, kje pa je čez 20 let obnova vseh prostorov, ki te bodo bremenil.
Tak da ne se preveč sedaj ozirat na moj komentar, živi najprej kot msiliš in veš, da ti je najbolje.
Res se ti vidi da si si sam kupil stanovaje in imaš otroke...
Jaz ne jamram samo povem, kako delavnega človeka "molzejo" na vse strani, "brezdelneži" (Pa tukaj niso tisti, ki se trudijo dobit službo) pa se lepo šlepajo na stroške države. Doklade gredo za knjige??? Pri brezposelnih? Jap.. res vse veš.... Pa najem? Da me čez 5 let vržejo ven ker lastnik umrer/si premisli/nepremičnino proda? Jaz naj grem pa kam z mulcem? Pa 200 EUR najemnina????? A res? Kje že? Da omočgoča normalno bivanje družini?????? Mogoče v Zgornji kungoti-na šiht naj se pa vozim 150 km stran...
Res si preveč brihten o stvareh, o katerih nimaš pojma.
LP