znižano plačilo vrtca zaradi kredita

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Po svoje bi bilo fer, da se upošteva ali premoženje ali pa kredit. Tako pa ti upoštevajo nepremičnino-premoženje in še kredit kot del dohodka, čeprav gre v bistvu za eno stvar.

Pri nama bo še toliko bolje, ker hiša niti še ne bo vseljiva, hkrati pa bodo upoštevali še tisto kar je navarčevano za dokončanje. In vrtec naju bo koštal gladko med 3 in 4k letno na začetku. Po drugi strani pa poslušam kolegico, da se ji zdi veliko,d a mora dati 100 € na mesec za dva otroka v vrtcu, ker se ji zdi veliko, ker je brezposelna (njen je s.p.). Pa še 250 € OD dobi za povrhu, vmes pa dela za gotovino.

AJVAR

Pripravnik
11. okt 2007
351
0
16
Obišči stran
Sem vedu da bo takoj socializacija na tapeti. Starši morajo tudi kaj sami narediti za socializacijo in vrtec ni prvi ki ima to nalogo - starši so...

Ob moji, bom reku dobri plači, ženini slabi plači izapdemo iz vseh socialnih podpor... OK daleč od tega da jočem, ampak ko gre za vrtec, si ga poleg kredita za stanovanje, osnovne prehrane in ostalih stroškov za 350€ na mesec ne morem privoščiti. Nekdo ki pa ima ves čas na voljo in vse socialne sheme na voljo dobi pa še vrtec skoraj zastonj... Kaj se moram pritožiti na ustavno sodišče ker moj otrok ne bo socializiran???

In ne mi govorit da je otrok bogi ker so starši nezaposleni... Ko rabiš nekoga za delat pa nikjer nobenega... Na JU bi vsi delali vem...

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Preveč se zanašate na državno pomoč.
crazy1.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ti si besedo bmw omenil 3, a mas kaksen kompleks al kaj je zdej to z bmwjem

Bmw

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.197
46
48
jaz mam enega otrka, plačujem 220 EUR, kredita za stanovanje imava skupaj 700 EUR. Plač nimva bajnih-tam okoli 1000 vsak. Kak mesec malo manj. Pa gre ena cela plača sam za kredo in vrtec. Pa seveda se kredit za stanovanje NE upošteva pri lestvici-zakaj bi plačeval manj, če lahko več... Golazen... Nekaj hiš nižje so pa "socilani problem", neprofitno stanovanje, 3 mulce v vrtcu zastonj, sprehajajo se do rdčega križa in fehtajo, socialne in doklad pomjem kar nekaj dobijo-sploh glede na to da majo avto, ki ga je treba tankat in vzdrževat... Hočem sam to povedat, da se ti skoraj ne splača delat, dokler je mulc majhen, ker če črto potegneš ti država vse šenka, delovnemu človeku pa vse pobere... Ko sem jih vprašal, kaj se zgodi če prodam stanovanje in kupim drugega sem dobil zelo lepo povedano, da bom pač tisto leto plačeval POLNO, ker bom imel toliko denarja na računu... Ko sem malo ponorel (ker res prodajam/kupujem) so celo po cele pol ure brskanja po papirjih ugotovili, da mi tega ne bodo upoštevali, če prodam/kupim istočasno... Vau... res so prijazni....

OFF: Moral sem se malo spucat
wink-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.588
113
Kljub floskuli, da dober starš zmore vse, pač določenih pravil družbe otroka ne moreš naučiti doma. Da je razen familije na svetu se kaka druga hierarhija in avtoriteta in sploh še kaki drug človek, če karikiram. Obnašanje z vrstniki (lahko tudi malo mlajši ali starejši otroci), razen če imate 10 otrok doma. Takrat to lekcijo lahko pobere doma... Pa če se določeni na glavo postavte in vrtcu ne pripisujete, sploh pa "parazitom" zaposlenih v njem, nikakršne vrednosti druge, kot nekaj kamor je družbeno sprejemljivo dumpnit otroka med službo, še ne pomeni, da dejansko ne bo čisto nič odnesel od tam...

Vendar kot rečeno, v kolikor mest v vrtcu ni dovolj (čeprav to kao ne bi smel biti problem) , je bolj smotrno, da se da mesto da. tistim, ki dejansko ne morejo biti drugače fizično zraven - so v službi. Vendar, če se začne malo razbremenjevat tiste, ki vplacujejo v državno blagajno, naj začno drugje. Še tega se nam manjka, da se že tak male izolira in bodo še bolj hodili po svetu misleč da se okoli njih vrti in to na način, ki ga bodo znali razložiti njihovi uber brezposelni starši, ki se pač v tem našem svetu samo niso najbolj znajdli oziroma vsaj ne tako, kot bi družba to od njih pričakovala. Dokler je pač lahko vsak starš, je treba tudi sprejeti možnost, da ne bodo vsi tako perfektni, da bi sami zmogli prenesti vso svetovno resnico na potomce, ampak rabijo pomoč družbe, da se na plastičen način razloži podmladku kako le-ta deluje.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Nekaj hiš nižje so pa "socilani problem", neprofitno stanovanje, 3 mulce v vrtcu zastonj, sprehajajo se do rdčega križa in fehtajo, socialne in doklad pomjem kar nekaj dobijo-sploh glede na to da majo avto, ki ga je treba tankat in vzdrževat...

Problem pri tebi je, da se obremenjuješ z ostalimi, vidva imata 2000 evrov dohodkov. Tista hrana iz Karitasa, si jo že jedu, ker je hrana za prašiče, v Lidlu dobiš tak paket za 5-6-7 evrov, dokladi so vezani na otroke in jih starši zapravijo za potrebščine in knjige, bolj malo ostane.
In socialna podpora je samo za DOLOČEN čas, pogoj aktivno iskanje dela, drugače izbris iz zavoda in ukinitev podpore.
Kakorkoli obrneš ti lahko brez težav živiš, oni so reveži, avto je danes nuja, zakaj nisi šel v najem, dobiš stanovanje za 200 evrov.
Če malo preračunaš je najem sigurno boljši, kot kredit, ti z najemnino financiraš tudi bodočo obnovo stanovanja, s tem kreditom k ga imaš odplačuješ trenutno stanje, kje pa je čez 20 let obnova vseh prostorov, ki te bodo bremenil.

Tak da ne se preveč sedaj ozirat na moj komentar, živi najprej kot msiliš in veš, da ti je najbolje.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
KSZ

Eno vprašanje: imaš dva otroka v starostni razliki treh let, imaš potem pri prvem (zaradi drugega) znižano plačilo vrtca, za drugega tudi plačuješ manj. Ko gre prvi v šolo, začneš za drugega nato plačevati višjo tarifo ali se obračunava po enaki?

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Ko imaš oba v vrtcu imaš za prvega 100% in drugega 30%. Tukaj je mišljeno 100% od razreda v katerega padeš.
Ko gre starejši v šolo, oddaš vlogo za spremembo podatkov/okoliščin in od takrat dalje pačuješ za malega (ki je zdaj edini otrok v vrtcu) 100%.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
ksz...

Ne razumem pa teh ki jamrate, da zraven vseh kreditov in stroškov nimate za vrtec. Tudi jaz bi se zakreditiral za 700€ na mesec pa "jamral" kak je to nepravično. Če za nekoga ni prioriteta vrtec ampak "večje stanovanje - bajta", potem se je pač tako odločil. Mi živimo v dvosobnem 4rje, ampak tamala bo pa šla v vrtec, (plačal bom seveda polno).

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Tako kot ti ne razumeš njih, tudi nekateri ne razumejo, da ti ne razumeš, da rabijo teh 700 kredita na mesec da imajo sploh kje biti. Ti praviš da ste štirje v dvosobnem brez kredita. Mnogi imajo 700 kredita da jih je lahko pet v enosobnem.

Torej, nekdo, ki izbira med mansardo pri tastarih in praznim stanovanjem od tašče seveda ne razume nekoga ki izbira med 700 krede ali klopco v parku. Oziroma sit lačnemu ne verjame. Pa ne govorim o tebi, ampak posplošujem vsevprek, tako kot je navada tukaj.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
ksz...

Ne razumem pa teh ki jamrate, da zraven vseh kreditov in stroškov nimate za vrtec. Tudi jaz bi se zakreditiral za 700€ na mesec pa "jamral" kak je to nepravično. Če za nekoga ni prioriteta vrtec ampak "večje stanovanje - bajta", potem se je pač tako odločil. Mi živimo v dvosobnem 4rje, ampak tamala bo pa šla v vrtec, (plačal bom seveda polno).

Polno boš plačal? lepo zaslužiš ni kaj. bodi vesel.
evil.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Da sploh dobiš 700€ pufa, moraš dobro zaslužiti ali pa greš na slabo banko
grin1.gif

Sicer sem jaz vedel, preden sem mladiča naštimal, da vrtec ne bo poceni, da bo pa 10.000+ za vrtec preden bo prišel v OŠ, pa nisem vedel
bonk.gif

Ahh, otroci so naložba za penzijo
nahrung002.gif