Znak za konec naselja

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
49
6
8
Lep pozdrav,
vidim da ste tu sami "maherji" pa upam, da mi bo znal kdo odgovorit na tole vprašanje:

Znotraj naselja stoji znak za omejitev hitrosti na 70 km/h. 100m za tem znakom je znak konec naselja. Kakšna je omejitev od tam naprej ali 70 ali 90?
Ali znak za konec naselja prekliče omejitev hitrosti?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
70

prekliče splošno omejitev, 70 pa je konec ob preklicu tega znaka ali pa križišču

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Ua, zdaj vem, zakaj policaji tako radi stojijo na koncu Slovenj Gradca v smeri Velenja. Tam je enaka situacija, ampak se vsi peljemo 90.
d055.gif

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
49
6
8
Aha, tnx.
Mogoče še kdo ve, ali lahko za 1 prekršek dobiš 2 različna plačilna naloga?

Se pravi, policaj me nameri izven naselja in mi da kazen za znotraj naselja. Jaz se na ta nalog pritožim in ugotovijo, da sem bil dejansko izven naselja. Star nalog za kazen v naselju enostavno stornirajo in pošljejo nov nalog za kazen izven naselja.

Ali ni tako, da te za 1 prekršek lahko "obsodijo" le 1x? Ali se dejansko lahko zmišljujejo tako dolgo, da pač nekaj najdejo?
Mogoče pa samo preveč ameriške filme gledam
confused-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Ua, zdaj vem, zakaj policaji tako radi stojijo na koncu Slovenj Gradca v smeri Velenja. Tam je enaka situacija, ampak se vsi peljemo 90.
d055.gif

ne tam ni tako, ker je križišče preden stojijo policaji

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.499
122
63
Zakaj 70 ? Ce je konec naselja je pac toliko kolikor je specificirano glede na cesto ne glede na znake v naselju. V lj je celovska 60, kar pomeni da mors izven po tej logiki se zmeraj 60 peljat...

esperanto

Zelenc'
19. jan 2011
12
0
1
Se strinjam z Ahmedom. Če je znak za omejitev 70 pred znakom za konec naselja, potem od znaka za konec naselja naprej velja omejitev 90. Če pa znak 70 stoji za tablo konec naselja, potem je omejitev 70 in ne 90.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
... to da se ti strinjaš z njim še ne pomeni da je pravilno

če se pelješ po celovški, je ali na vsakem izhodu iz ljubljane križišče ali pa tabla za preklic omejitve

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
651
8
18
50
KillaKHAn ne govori neumnosti.Če je omejitev v naselju 70 in potem znak za konec naselja, od tega znaka naprej ni omejitve in je omejitev 90.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ista finta je mimo depale vasi na zožanju proti DOmžalam. 70 čez 30m pa konec Trzina.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
Ne se cudit ko bos placeval.

@Crypto Seveda se tud v prekrškovnem pravu uporablja načelo "Ne bis in idem" oz. "Ne dvakrat o isti stvari". Vendar v hipoteticnem primeru ki si ga navedel ne bi prišlo do dvakratne obsodbe. Če se ti na plačilni nalog v zakonitem roku 8 dni pritožiš, potem ne pride do pravnomočnosti PLN in ti nisi "obsojen". Ko ti izdajo drugega, namesto prvega, rata drugi pravnomocen in ti si sele takrat "obsojen".

Primer dvakratne obsodbe bi se lahko zgodil v primeru, ko bi se ti stepel z nekom in bi policija to obravnavala kot prekrsek. Dobil bi placilni nalog. Nato pa bi drugi udelezenec sel k zdravniku kjer bi ugotovili d aje lahko telesno poskodovan. Sel bi na PP in podal predlog za pregon zaradi povzrocene lahke telesne poskodbe. takrat mora policist preveriti ali je ze bil izdan PLN, da se ga "stornira". Sicer se vedno prej vprasa oskodovanca ali bo podal predlog za pregon ampak problem nastane ce je lahka telesna poskodba ugotovljena naknadno.