No tko, počasi imam dost življenja v sloveniji, čeprav mi je všeč okolica in vse to, kar nam ponuja... čeprav imam službo, tudi moja boljša polovica ima odlično službo, ampak nam počasi najeda, da toliko delava. Sploh jaz ker imam vikende, med tednom spet kakšna, celodnevna, komaj kakšen dan počitka ali kakšen vikend... do zdaj je šlo, ampak počasi najeda, ker plače grejo sam dol. Zato če že morem toliko delati, mi ni problem, ker sem itak navajen. Sploh če bi bil dober plačan, bi z veseljem delal.. Zdaj z muko hodim, ker vidim kakšna je plača danes in nekoč, me vsakič mineva... zato me dejansko zanima, kakšno je življenje tam... prvo glavno mesto me ne zanima, ker vem da je drago in tudi gužve sem naveličan (zdaj živim v lj). Tako da razmišljam o kakšnem manjšem mestu, kjer se da najti vredu služba in kakšni so tam stroški. Nekaj sem bral po internetu in je deljeno mnenje, en je kritiziral, da je oslo predrago mesto itn... Sicer ne mislim, zdaj takoj iti, bi pa resno razmišljal, da bi šel čez dva do tri leta, ko bi vsaj nekaj denarja prihranil. Vsaj pripravil bi se za ta podvig. Zdaj delam v zdravstvu ampak nimam namena več to delati... delam pa že prekvalifikacijo za računalničar... in morebiti bi tam nadeljeval šolanje... pa tudi, jezik bi se prej naučil. Sicer ne vem kolk je težko za učenje.
Nekaj nepremičnin sem že gledal, hiše tam niso toliko drage, vsaj če gledamo s slovenijo. Se da lepe hiše dobiti že za 120 tisoč... to sem gledal kakšnih par let nazaj... sam na lokacijo se ne spomnim. Hrana je 2/3 dražja kot tukaj, kar spet ni toliko hudo, če gledamo da so plače precej višje? Pol stroški elektrike/voda verjetno, ni spet toliko dražje? Če gledam, življenski stroški so precej višji, ampak tam so tudi plače višje, sploh če bi dobila službi, za to kar imava narejeni šoli oz faks.
Nekaj nepremičnin sem že gledal, hiše tam niso toliko drage, vsaj če gledamo s slovenijo. Se da lepe hiše dobiti že za 120 tisoč... to sem gledal kakšnih par let nazaj... sam na lokacijo se ne spomnim. Hrana je 2/3 dražja kot tukaj, kar spet ni toliko hudo, če gledamo da so plače precej višje? Pol stroški elektrike/voda verjetno, ni spet toliko dražje? Če gledam, življenski stroški so precej višji, ampak tam so tudi plače višje, sploh če bi dobila službi, za to kar imava narejeni šoli oz faks.