Zimske "tegobe" na cesti.....

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Dej nehi nabijati no, pa ociju si tudi povedal? A bodo specialci prisli in ga okljufotali?
bonk.gif
Očiju, mamici in bratu tega nisem rabil povedat, ker so bili z menoj v vozilu in so se lahko na lastne oči prepričali (in to večkrat) kaj gospod počne,
Policistom sem pa z veseljem sporočil vse podrobnosti.

Kdo je omenjal specialce?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.947
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Meni samo ne gre v glavo, da imate cisto VSE podatke o cloveku, KDAJ se vozi po cestah s CIM in KAKO! Vsak dan, po istih poteh, rutinsko torej. Ukrepali bi lahko ze zdavnaj ampak dajmo se fuknit v skodo oktavijo, gretje do fula in streljat z radarjem po vec ali manj nedolznih soferjih.
Upam da ga boste nekoliko streznili. Glede na to da imate vse podatke (mogice celo st. Modrca od zene) ga lahko na eni poti v sluzbo spravite ob vsaj mesecno placo. Ko boste to nekajkrat naredili bo najprej menjal avto....ampak to pa res ni tezko ugotovit kaj je kupil. Sploh ce bo na svoje ime

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Zbijajo voljo in dokazujejo da je večina inkasantov. Da bi pa nekdo prišel na Ljubljansko v Kamnik od Svetilnika do Mercatorja, kjer med bloki vsak večer gre do blokade, ne to pa ne. Pa bi bil v dveh nočeh cel državni proračun poln.
Pa jih kdo pokliče?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.341
113
realnost slovenske policije je taka, da na obvoznici kjer se ta vozi dela samo ena patrulja prometnikov. Ce je kje prometna gredo tja in jih na relaciji ni. Po prometni gredo pa vse spisat v enoto in jih ni se eno uro. Tudi ce so na relaciji morajo biti na tem odseku da ga ujamejo, relacija je pa od trojan cez severno obvoznico do logatca. Ostale enote ki jih omenja predator: senp dela po mesecnem planu in so lahko v prekmurju cel teden z vsemi svojimi patruljami, sendm isto (s tem da se oni v prometne prekrske naceloma sploh ne spuscajo), ppiu pa pokriva celo PU in mora biti kar nakljucje da bi ravno takrat bili na tem delu AC. Najlazje je na nek uvoz postavit provido in ga cakat da pride mimo. Samo bo vsak sef 3x premislil ce bo za 4 ure razkiral patruljo zaradi enega modela.

jaz razumem jezo naroda, samo pri resevanju tega problema ni vprasanje ali sedeti v octavii ali ne.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Zbijajo voljo in dokazujejo da je večina inkasantov. Da bi pa nekdo prišel na Ljubljansko v Kamnik od Svetilnika do Mercatorja, kjer med bloki vsak večer gre do blokade, ne to pa ne. Pa bi bil v dveh nočeh cel državni proračun poln.
Pa jih kdo pokliče?
Sem jaz policaj? Ne.

Policaji so v službi (tudi) zaradi tega da vedo kaj se jim na njihovem območju dogaja. In tu ne govorim o tem, da vsake 14 dni nekdo na dvorišču gasilskega doma pokadi en špinel.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Zakaj se pa postavite pred vrtce in sole na cono 40kmh sredi poletja, ponoci ob 0am in merite hitrost? 300m oddaljenem lokalu, kjer pijankoti nazigajo glasbo in driftajo, se zabijajo v avtomobile (mojega recimo) pa nic, da hudo motijo nocni mir in pocitek niti ne omenjam.
confused-1.gif

Zakaj?

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Zato, ker je tam najlažje kasirat. Kaj se boš ubadal s pijanci, če od njih nimaš nič, še celo za pridržanje jim država plača. To je to. Čakam, da mi prilepiš plačilni nalog ...
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Pa jih kdo pokliče?
Sem jaz policaj? Ne.

Policaji so v službi (tudi) zaradi tega da vedo kaj se jim na njihovem območju dogaja. In tu ne govorim o tem, da vsake 14 dni nekdo na dvorišču gasilskega doma pokadi en špinel.

Seveda. IN najbolj hrabro in kostruktivno je pizdit po forumih in gostilnah, namesto da zavrtiš telefon.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
realnost slovenske policije je taka, da na obvoznici kjer se ta vozi dela samo ena patrulja prometnikov. Ce je kje prometna gredo tja in jih na relaciji ni. Po prometni gredo pa vse spisat v enoto in jih ni se eno uro. Tudi ce so na relaciji morajo biti na tem odseku da ga ujamejo, relacija je pa od trojan cez severno obvoznico do logatca.

Kar je čista pizdarija in krivda vodilnih.
Zato, ker ne nabavijo kak provide več (denar je), ker vsepovsod v policiji kup folka binglja po pisarnah, namesto da bi bili na terenu (administracije v uniformah je čisto preveč), in ker ne znajo razporedit ljudi (managerske sposobnosti so na nuli) ...
Pa seveda zato, ker eno uro za vse spisat pa res ni treba ...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ne pomaga klicanje na lokalno policijsko postajo, ker se ti dobesedno smejijo v obraz. Jaz sem zacel na 113, kjer se pogovori snemajo in so se dolzni odzvati na vsak klic. Ali vsaj morali no.. koliko od tega gre pod preprogo pa plavi najbolj veste.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.341
113
Jaz ne vem kaksne izkusnje/tezave imas ti ampak: ce zelis intervencijo policije klici 113. 113 ima na razpolago mostvo cele uprave in ne samo 1-3 patrulje kot dezurni an postaji. 113 ima moznost posiljat tudi vodnike sluzbenih psov, ppiu, prometnike. In kar naekrat imas lahko v enem zabacenem kraju 5 patrulj. In na 113 se bodo odzvali, ker se vse snema in ker se morajo. jaz ti ne verjamem, da se je tebi nekod v avto zaletaval, 300 metrov stran je pa nekdo ponoci radar imel postavljen in ni prisel mimo.

Hint: vecina splosnih policistov ne mara delat po prometu (od tu tudi razni radarji v grmovju - cimprej opravit s tem nabrat nekaj placilcev in se ukvarjat z drugimi stvarmi) in bi rade volje se ubadala z jrmjem oz necem kar imajo potem za pokazat. Pred solami se veliko stoji tudi zaradi pritiskov lokalnih skupnosti.

@sjtv1 Kar si napisal je vse res, razen denarja, ker denarja niti za redne servise ne najdejo. 1 uro za spisat zadevr+e... ja prvo s eje treba na grič pripeljat, potem pa prometno zrisat (prometniki jo risejo v merilu) in spisat obdolzilne predloge, placilce itd.... Pa sta hitro dve uri anmesto ene. Pac birokracije je zj.ebala policijo oz. vsaj uniformirani del.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Kaj policija še ni slišala za modernizacijo, laptop itd kakor imajo v ZDA? Zakaj tok zamudno delo s papirji hudiča?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.269
113
Citat:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Pa jih kdo pokliče?
Sem jaz policaj? Ne.

čist tko za info... policaji kontrolirajo (oz. se vozijo po teh območjih, torej mercator, zikova itd.) običajno na vsako pol polno uro (+/-10min) ob večernem in v nočnem času, ena patrulja se fijaka tu naokoli (in drugod po mestu), druga pa je aktivno po bližnji in daljni okolici... občina kamnik niti ni tako majhna, patruljnih avtomobilov pa imamo 4 (kibla, škoda karavan, tuareg, golf) plus 2 za kriminaliste (moder megan cca. 98 letnik s 4 vrati ter črn citroen ZX) in ostalo uporabo, ponoči pa sta itaq na terenu samo dve vozili (če se ne motim).
kar se pa tiče tega... do blokade med bloki.... med bloke se z radarjem itaq ne bodo postavljali, če boš pa naredil prijavo ter jih poklical seveda ne bo nikjer nikogar več do takrat ko možje v modrem uspejo prispet. to jim že takrat ni uspevalo, ko je bilo par let nazaj veliko več p33sdarij na teh koncih pa se vedno prihajali (po moje kar namerno) z večjimi zamudami pol se pa kao čudili, ko ni bilo nikjer več ničesar za postorit.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.269
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Seveda. IN najbolj hrabro in kostruktivno je pizdit po forumih in gostilnah, namesto da zavrtiš telefon.

v tem primeru škoda časa, verjemi
grin1.gif

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
... do blokade med bloki.... med bloke se z radarjem itaq ne bodo postavljali...

"Med bloki" je bila mišljena Ljubljanska cesta. Tam se da postavit radar. Pa če hočeš pribitke s promilom in pol+, samo počakaš vikend ob polnoči in pogledaš kdo odpelje glasno/polkrožno izpred Monellija (ali karkoli je že zdaj tam).

Jaz naredim mesečno na šihtu kakih 230-250 ur. Ne mislim jih delati še ponoči namesto policajev. Zato plačujam davke.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Pri policajih je problem, ker je na 10 komadov 1 normalen in zna pogledat izven svoje bukle predpisov. Ostali so pa napihnjeni bumbarji. Pol se pa pejt.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

v tem primeru škoda časa, verjemi
grin1.gif

Treba znat izbirat besede.
Je pa res, da so leni 100 na uro. Že ene 3x sem jim rekel, naj se na c 2 cesarjev sprvijo listkat folk, ki v času avtosejma avte turi po pločnikih in travi (z enim obiskom pi nabrali vsaj 100 kazni), medtem ko je parkirišče tam prazno. Pa nič. Še 1x jih bom spomladi (zdaj nima smisla, ker se ne da parkirat zaradi snega na pločnik), potem pa prijava notranji + KO zaradi nevestnega dela v službi. Pa da vidimo.
Apollo, če poznaš kljukce z Viča jim to kar povej ...

Kar pa se tiče birokracije: naj raje stavkalju zatod a dobijo v vsak avto terminale, in po šihtu ne bo nobene birkokracije več (razen risanja skic, pa še to je s primerni rač. programom precej hitrejše - in policiji namenjenega SW za te stvari je na pretek v ponudbi).

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.341
113
Sam brihtni ste pa vsi za pet. Ne vem od kje vam tako neumna ideja, da bodo sli zaposleni v policiji stavkat ker nimajo racunalnikov v vozilih? Ob placi ki je, se jih veliko (takih ki se ne vozijo 100+ km v eno smer do sihta) bori za to, da se bodo morda kdaj lahko odselili od doma itd in jim je glavni problem nizka placa ne pa pomanjkanje racunalnikov. To da je premalo ljudi je posledica nezanimivosti poklica (kjer placa seveda spet ni tako zanemarljiv faktor). Kamnik ima 1 redno patruljo, ce sta dve je druga dodatna (za vikende mogoce).

@sjtv1 listkanje v lj imajo cez redarji in bo slo obvestilo z vica naprej na redarstvo. Notranja se s tem ne bo ukvarjala, za KO nevestnega dela pa bos moral dokazovati naklep - in tu bo stvar padla. Se strinjam zadeve je treba urejat, jaz bi zatezil redarjem, kolikor jih poznam bodo z veseljem prisli polistkat.

@jado glede racunalnikov - ene enote jih ze imajo, vecina ne. Problem ni v tem da ni racunalnikov v avtih - problem je, da zato da nekomu vzames prostost porabis eno uro pisanja uradnih zaznamkov, odredb, zapisnikov, ni da ni. Posodobiti bi bilo potrebno IT sistem, in ko bi ti vnesel podatke in kliknil za kaj gre, bi racunalnik sam izpolnil obrazce in jih natisnil. Samo...ni volje.

Seveda pa je kot povsod drugje tudi v policiji polno lenuhov, samo to je problem razmislanja nacije ne policije ali pa lokalnega peka. Ce je clovek len, je len, tu ni kaj.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
ni volje? fak če jaz nimam volje na šihtu mi takoj nadrejeni začne težiti, ali če sem len še toliko bolj...