[Zimske gume] Dunlop vs. GoodYear

Boljše gume so:

• Skupaj glasov
    50

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
UG 7 imel na pogonskih prejšnjo zimo (dve zimi nazaj)in vse ok dokler se ni bilo potrebno obrnit v "rikverc" tam pa je guma odpovedala zaradi smerekce.
Dunlop ws 3M pa sem imel na pogonskih zadnjo zimo in zame je bila bolj uporabna ker ima bolj uravnoteženo obliko profila in tudi v rikverc prime čisto spodobno.
Oprijem na suhi cesti ;
ug7 na zadnjih kolesih držijo kot v tračnicah pa čeprav imajo za sabo skoraj dve leti neprekinjene uporabe.
WS 3M držijo smer ,zaviranje O.K.
Mokra cesta
Ug 7 ne spusti
WS na prednjih kolesih -avto včasih sili iz ovinka.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Hvala za info, dobiš 5*.

Koliko vem so te dunlop winter response naslednjice 3m modela. Predvidevam, da so zato vsaj malo izboljšane.
17758-icon_confused.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Vprašanje za tiste ki imate/ste imeli GY UltraGrip 7:

Ste že imeli kakšne težave z GY gumami?
Danes sem slišal za primer ko je moral kolega (sicer letne) gume GY peljati že kar 3x centrirati v sorazmerno kratkem času in ko je prišel do vulkanizerja, je bilo majstru vse jasno potem ko mu je kolega omenil, da ima Goodyear na platiščih.

EDIT: Še eno podvprašanje....
Kakšna je razlika med GY UltraGrip 7 ter GY UltraGrip Performance?
Katera je novejši in katera boljši model?

Nazadnje urejeno:

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Da se mal uštulim...

5 let stare zimske gume z odl. profilom niso več dobre?

Lart

Zelenc'
12. feb 2008
12
0
1
Do sedaj nisem imel nikakršnih problemov. Prejšnje poletje sem imel v dimezniji 185/60 14 Eagle F1 GS-D2 (ker za to dimenzijo ni bilo GS-D3), dve zimi pa UG7. Slednje še kar radiram ker bom za zimo verjetno kupil UG7+. Me pa mika tudi, da bi preskusil Dunlop SP Winter Response. No, bomo videli.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
sem lani vozil 5 let stare zimske z dobrim profilom. čisti samomor
bonk.gif
guma je tak v qurcu, da še driftat ne gre. sem jih mel zato gor, ker se avto skoraj nič ni vozil, pa še tisto malo samo po mestu po suhem.
nebi priporočal za vsakdanjo rabo, sploh pa v pravih zimskih razmerah!

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
kaj pa GY UG7 in pa UG7 + .....je kakšna bistvena razlika?? ker razlika v ceni na gume-direkt za mojo dimenzijo je 15 €

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
To je to kar je več pri UG 7+. (copy paste iz besedila o tej gumi)

Visoko zmogljiva zimska pnevmatika (oznaka + označuje novo zmes s katere je oblikovana), ki jo odlikujejo nove tehnologije za varnejši oprijem v snežni brozgi, na snegu in na ledu.

lp

Nazadnje urejeno: