[Zimske gume] Dunlop vs. GoodYear

Boljše gume so:

• Skupaj glasov
    50

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Torej, kmalu bo prišel čas za nakup zimskih gum. Odločam se med

Dunlop SP Winter Response 185/65 R14 T in
GoodYear Ultra Grip 7+ 185/65 R14 T

Katere so po vaših izkušnjah boljše v vsakodnevnih zimskih razmerah?

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Uff, rezultati ankete so res neodločeni.
3 za Dunlop
3 za GoodYear
2 za enako

Še kaj napišite kakšne + in - za gume, ki ste jih imeli. Katera je glasnejša, kako je s porabo in obrabo gum, kako se obneseta na mokri cesti in snegu...?

Hvala pa * letijo
smile-1.gif

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
878
19
18
Slovenia
Sicer Dunlopove nisem testiral, ampak sem bil z UltrGrip 7 izredno zadovoljen, sploh po snegu. Tudi na mokrem ni slaba, zagotovo pa dosti boljša od kakšne Save S3. Meni se ne zdi glasna oz. nisem opazil razlike med njo in Michelin Alpin. Sem jo pa zlizal v 2 letih do 3 mm, tak da jih imam sedaj zadaj, ampak zato po moje ni kriva guma, ampak zelo tople zime in moja vožnja skozi ovinke...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.413
2.372
113
Pomurje
Lani pozimi je bil objavljen test zimskih gum.
Ampak pozor, po prevoženih nekaj tisoč kilometnih so vse gume stestirali in nato spet vozili pa spet testirali...

Pri novih GY ni bil med prvimi, pri obrabljenih pa je suvereno zmagal.

Upam, da ti najdem link.

Lp

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
po mojih izkusnjah gy u7 po prvi sezoni uporabe zelo slabo plezajo po snegu. verjetno tudi zaradi profila. so pa za zimske fajn po suhem in dezju.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
napisal sem pleza po snegu, se pravi po klancu navzgor. ti narisem diagram?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.572
4.492
113
49
Na sončni strani ALP
Jst bom letos vozil že tretje leto Dunlop M3. Na snegu pa obstal samo 1x zaradi moje nevednosti. Sem prešel iz bencinarja na dizel
in preveč tiščal na gas... Se pa vozim po makedamu na cca. 650m ASL domov...

Sem pa prej vozil Michelin Alpine 3 leta tudi BP, edino na ledu sem obtičal, kjer bi itaq z vsako gumo. Še pred tem pa Sava Eskimo.
Letno delam cca 35k km, torej dobrih 10k km z zimskimi. Porabe pa nisem extra merkal, tisti deci ali dva na 100km je itaq po zimi
višja poraba, na glasnost gum pa tudi nisem nikoli polagal pozornosti. Men je važno, da ne obstojim. Za to pa so bile vse 3 moje
gume čisto OK.

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
878
19
18
Slovenia
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik alcazar pravi:
Sem jo pa zlizal v 2 letih do 3 mm, tak da jih imam sedaj zadaj,
bonk.gif

Dokazano je, da je po snegu, guma z manj profila bolj nevarna na zadnji osi, kot na prednji.

Lp

Normalno, saj pa ne driftam skozi ovinke po snegu. Vsekakor je pa za po mokrem in poledenelem boljša dobra zimska s 3mm profila, kot pa slaba z 10mm.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
ksz....

Nekdo je nekje napisal da bo v eni izmed avtomobilističnih revij zdaj septembra test zimskih gum, med drugim tudi 14".
V kateri reviji bo to?