Zimska tekočina za vetrobranska stekla

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Mogoče sem spregledal, a nisem našel kakšne stare teme.
redface-1.gif

Na kratko: Katero tekočino uporabit (kvaliteta) in kje kupit (cena)?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mogoče ti sproti zmrzuje nazaj, ustavi se in pošlataj. Drugače pa sam raje dam malo več in kupim nek koncentrat (Sonax, OMV...), ker te zmešane vode, ki se kupijo v kanistrih, mi zmrznejo v šobah in dokler se avto ne segreje sem brez špricanja, lani ko je bilo nekaj časa skupaj mrzlo sem bil brez 10 dni
bonk.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Jaz imam notri sparovo mešanico, pa je kul. Samo v teh dneh moraš pazit, da bo dosti močna. Meni je prejšnji vikend zmrznila
redface-1.gif

Sem sam mislil da je zmanjkalo, pa je blo še 3/4, pa tako ko granita (če poznaš iz gardalanda recimo)... pa sem hitro šel dolit malo "čistega"
tongue-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Mogoče ti sproti zmrzuje nazaj, ustavi se in pošlataj. Drugače pa sam raje dam malo več in kupim nek koncentrat (Sonax, OMV...), ker te zmešane vode, ki se kupijo v kanistrih, mi zmrznejo v šobah in dokler se avto ne segreje sem brez špricanja, lani ko je bilo nekaj časa skupaj mrzlo sem bil brez 10 dni
bonk.gif

Sonax pa ogrevane šobe zadevo rešijo
wink-1.gif

Muzo

Pripravnik
10. sep 2007
268
0
16
A maš to iz petrola čisto? Jst mešam 50/50 pa ni pol več tko belo, samo za zdj po tem mrazu je za pucat samo če si na mestu, če ne so takoj snežinke
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.971
-386
113
kaj pa če ti brisalci slabo brišejo in so te bele lise sledi soli in ostale svinjarije?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Ksz

Ko je pritisnil mraz sem se ustavil na prvem Petrolu in kupil Sonax. Je dražji od Vitrexa, ampak tudi bolje očisti.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
jaz kupim najcenejso in brise zelo dobro.Dobim jo pa za ca 18EUR za 25L posodo.

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Meni so Petrolove brozge naredile usedlino v posodi za tekočino in posledično zamašitev. Nekaj časa sem imel Mercatorjevo brozgo, mi tudi ne ustreza (ne letne, ne zimske), zdaj pa sem OMV vlil. In čakam, če se bo to tudi kategoriziralo v brozgo. Potem mi ostane še Sonax.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.559
1.085
113
Titograd
Jaz imam kar eno iz Špara, zna malo zmrzniti ampak se potem hitro odtali. Bele lise mi je puščala ena lani., mislim da od petrola, ta mi ne pušča lis.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
meni je vse zanic, najbolj pa omv.
edino uporaben je sonax (drag) ali pa agipov do -70 oz. -80 bio še nekaj piše gor (malce cenejsi) v enoliterskih flasah. najboljsi je liquid fire od turtle wax-a ampak ga pri nas ni vec za dobiti. morda kdo ve?

http://www.turtlewax.com/main.taf?p=2,5,3,2

life_LFgallon.jpg

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
KSZ ..

Jst tudi prisegam na sonax ... in dejansko tista plastenka po en liter (mešam v razmerju 2:1) drži precej dalj kot petrolovo sredstvo (koncentrat). Zakaj? Enostavno zato, ker obriše šipo lepo in enakomerno že z enim brizgom medtem ko je pri ostalih (vitrex, zimex, kemex, ...) to treba ponovit vsaj še 2x.

In dejansko tudi ne zamrzne (oz. zgosti) pri -10 kot se rado zgodi z ostalimi tekočinami.

No glede na temperature v tem tednu bo treba pojačat koncentrat tudi s sonaxom!
10.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Ena zanimiva štorija s tem liquid fire:

Zima pred leti, vozim sposojen avto, valda brez tekočine za stekla. Se ustavim na Petrolu da bi dolil, čekiram po avtu za "zalogo", polno nekih neuporabnih zadev, med drugim tudi nek "Fire" v rdeči embalaži - petrolej oz. nekaj za žar podkurit, tega zihr ne rabim...
tongue-1.gif

Grem pač po Vitrex, plačam, nalijem, še nekaj bluzim po Petrolu in naenkrat na polici zagledam ta isti Liquid Fire, dobro pogledam in glej, glej: tekočina za vetrobranska stekla.
bonk.gif