Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Joj dej omeji svoja izvajanja na spomine kako si sluzil vojsko....mislim sej razumem da mas nek svoj pogled na zgodovino itd...tud da mas svoj pogled na ekonomijo, politiko in drzavno ureditev... ampak ne pa pisat neresnic in se smesit. Kak smetiscar bo v nemciji? 14 dni nazaj sem se v berlinu udelezil srecanja ob pivu - tja so prisli slovenci ki tam zivijo. Ne bos verjel - nihce ni smetiscar, vsi zivijo dober standard in nihce nas ni zmerjal (niti ne porocajo o tem) s cefurji. A ves tam so najemnine enako visoke za boljso storitev. Javni transport je boljsi. Dobi se sluzba (v oci mi je padel oglas da ravno iscejo voznike tramvajev - torej ne rabis bit npr IT strokovnjak da dobis sluzbo) itd...
Tvoje izjave se berejo kot eksponat iz muzeja novejse zgodovine (pod stalno zbirko: propaganda totalitarnih rezimov)
Nemci imajo res popredalčkane druge narode, ki so pri njih. Ampak ne tako žaljivo, kot pri nas. Ne tako intenzivno kot pri nas. Skoraj neopazno.Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Joj dej omeji svoja izvajanja na spomine kako si sluzil vojsko....mislim sej razumem da mas nek svoj pogled na zgodovino itd...tud da mas svoj pogled na ekonomijo, politiko in drzavno ureditev... ampak ne pa pisat neresnic in se smesit. Kak smetiscar bo v nemciji? 14 dni nazaj sem se v berlinu udelezil srecanja ob pivu - tja so prisli slovenci ki tam zivijo. Ne bos verjel - nihce ni smetiscar, vsi zivijo dober standard in nihce nas ni zmerjal (niti ne porocajo o tem) s cefurji. A ves tam so najemnine enako visoke za boljso storitev. Javni transport je boljsi. Dobi se sluzba (v oci mi je padel oglas da ravno iscejo voznike tramvajev - torej ne rabis bit npr IT strokovnjak da dobis sluzbo) itd...
Tvoje izjave se berejo kot eksponat iz muzeja novejse zgodovine (pod stalno zbirko: propaganda totalitarnih rezimov)
Jaz ti pa povem, da štejemo v Nemčiji samo eno stopnico pred turki. To pa zato, ker ima nemec popredalčkano hierarhijo narodov. Že avstrijec je zanj južnjak, slovenec in naprej proti jugu pa čefur.
Žal !
Vsak izseljenec ki je šel "s trebuhom za kruhom", je v tujini avtomatsko padel na dno. Samo nekaterim je kasneje uspelo - pač po naravnih sposobnostih, ki jih imajo. Namreč samo kakih 10% ljudi je nadpovprečnih in te bo vsaka napredna država z užitkom sprejela. Ostalih 90% je povprečnih in podpovprečnih, takih imajo pa tudi Nemci (ali Kanadčani, ali Amerikanci ...) že svojih dovolj in preveč.
Star sem toliko in imam tudi toliko poznanih, da vem, kako se jim godi v tujini. Njim in njihovim otrokom. Tudi če je kdo odprl trgovino ali gostilno, so več kot običajno njegove stranke južnjaki in zelo malo zahodnjaki. Kot bi deloval v getu!
No in pises bedarije. Tam je bila (tko cez palec) 1/3 nasih ljudi, ki so tja prisli z referencami iz slovenije in takoj zasedli delovna mesta primerna njihovi dotedanji karieri. Ne, niso zaceli na dnu. In neumno je take bedarije trdit. tudi zdravnik iz srbije ki pride delat k nam (pa naj bo patolog, da se ne bo oglasil snecer, ki se boji da se ne bi mogla sporazumeti zaradi neznanja jezika), bo po vseh preverjanjih tu delal kot patolog in ne kot sekundarij. A bo?Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Pišem o tem, da si lahko pri nas nevemkakšen dipl.ing z 10 let prakse, pa tam ne boš že v startu dobil dela v skladu z izobrazbo. Svoje znanje in še bolj sposobnosti je treba dokazati.
Saj se tudi pri nas počasi obrača na bolje, ampak prepočasi in zelo pozno.
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Pišem o tem, da si lahko pri nas nevemkakšen dipl.ing z 10 let prakse, pa tam ne boš že v startu dobil dela v skladu z izobrazbo. Svoje znanje in še bolj sposobnosti je treba dokazati.
Saj se tudi pri nas počasi obrača na bolje, ampak prepočasi in zelo pozno.
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
in tudi v sloveniji lažje dobro službo dobiš po vezah, če te kdo pozna kot če prideš kot lulčk na razgovor...