Zažiganje jugoslovanske zastave

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
To si ti nosil po Ljubljani?

10458624_10204134637117017_4352385480547405499_n.jpg

10509596_10204134033101917_2446500906101983312_n.jpg

10458860_10204129065297725_6377845477288745733_n.jpg

I

Izbrisan uporabnik #488

Za krščanski križ gre? torej mučilno napravo iz časa Rimskega imperija in za simbol zločina nad človeštvom.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Joj dej omeji svoja izvajanja na spomine kako si sluzil vojsko....mislim sej razumem da mas nek svoj pogled na zgodovino itd...tud da mas svoj pogled na ekonomijo, politiko in drzavno ureditev... ampak ne pa pisat neresnic in se smesit. Kak smetiscar bo v nemciji? 14 dni nazaj sem se v berlinu udelezil srecanja ob pivu - tja so prisli slovenci ki tam zivijo. Ne bos verjel - nihce ni smetiscar, vsi zivijo dober standard in nihce nas ni zmerjal (niti ne porocajo o tem) s cefurji. A ves tam so najemnine enako visoke za boljso storitev. Javni transport je boljsi. Dobi se sluzba (v oci mi je padel oglas da ravno iscejo voznike tramvajev - torej ne rabis bit npr IT strokovnjak da dobis sluzbo) itd...

Tvoje izjave se berejo kot eksponat iz muzeja novejse zgodovine (pod stalno zbirko: propaganda totalitarnih rezimov)

Jaz ti pa povem, da štejemo v Nemčiji samo eno stopnico pred turki. To pa zato, ker ima nemec popredalčkano hierarhijo narodov. Že avstrijec je zanj južnjak, slovenec in naprej proti jugu pa čefur.
Žal !

Vsak izseljenec ki je šel "s trebuhom za kruhom", je v tujini avtomatsko padel na dno. Samo nekaterim je kasneje uspelo - pač po naravnih sposobnostih, ki jih imajo. Namreč samo kakih 10% ljudi je nadpovprečnih in te bo vsaka napredna država z užitkom sprejela. Ostalih 90% je povprečnih in podpovprečnih, takih imajo pa tudi Nemci (ali Kanadčani, ali Amerikanci ...) že svojih dovolj in preveč.

Star sem toliko in imam tudi toliko poznanih, da vem, kako se jim godi v tujini. Njim in njihovim otrokom. Tudi če je kdo odprl trgovino ali gostilno, so več kot običajno njegove stranke južnjaki in zelo malo zahodnjaki. Kot bi deloval v getu!

Pa še to: Slovenija v bistvu ni bila nikoli komunistična. Zares škoda, da je šla po koncu 1. svetovne vojne "po liniji najmanjšega odpora" in se priključila kraljevini, ampak zares komunistična ni bila nikoli. To dokazuje že delovanje Staneta Kavčiča koncem 60. let.

Prej bi se lahko reklo, da je skorumpirana in mafijska. Prej in sedaj, v samostojnosti. Zato me izraz "komunistična itd." jezi. Komunizem je nekaj čisto drugega in Slovenija ga ni živela, niti podpirala.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Joj dej omeji svoja izvajanja na spomine kako si sluzil vojsko....mislim sej razumem da mas nek svoj pogled na zgodovino itd...tud da mas svoj pogled na ekonomijo, politiko in drzavno ureditev... ampak ne pa pisat neresnic in se smesit. Kak smetiscar bo v nemciji? 14 dni nazaj sem se v berlinu udelezil srecanja ob pivu - tja so prisli slovenci ki tam zivijo. Ne bos verjel - nihce ni smetiscar, vsi zivijo dober standard in nihce nas ni zmerjal (niti ne porocajo o tem) s cefurji. A ves tam so najemnine enako visoke za boljso storitev. Javni transport je boljsi. Dobi se sluzba (v oci mi je padel oglas da ravno iscejo voznike tramvajev - torej ne rabis bit npr IT strokovnjak da dobis sluzbo) itd...

Tvoje izjave se berejo kot eksponat iz muzeja novejse zgodovine (pod stalno zbirko: propaganda totalitarnih rezimov)

Jaz ti pa povem, da štejemo v Nemčiji samo eno stopnico pred turki. To pa zato, ker ima nemec popredalčkano hierarhijo narodov. Že avstrijec je zanj južnjak, slovenec in naprej proti jugu pa čefur.
Žal !

Vsak izseljenec ki je šel "s trebuhom za kruhom", je v tujini avtomatsko padel na dno. Samo nekaterim je kasneje uspelo - pač po naravnih sposobnostih, ki jih imajo. Namreč samo kakih 10% ljudi je nadpovprečnih in te bo vsaka napredna država z užitkom sprejela. Ostalih 90% je povprečnih in podpovprečnih, takih imajo pa tudi Nemci (ali Kanadčani, ali Amerikanci ...) že svojih dovolj in preveč.
Star sem toliko in imam tudi toliko poznanih, da vem, kako se jim godi v tujini. Njim in njihovim otrokom. Tudi če je kdo odprl trgovino ali gostilno, so več kot običajno njegove stranke južnjaki in zelo malo zahodnjaki. Kot bi deloval v getu!
Nemci imajo res popredalčkane druge narode, ki so pri njih. Ampak ne tako žaljivo, kot pri nas. Ne tako intenzivno kot pri nas. Skoraj neopazno.
Tisti, ki so šli s trebuhom za kruhom, ne vem kako bi lahko padli na tla. Sej na tleh začneš. A je mogoče samo pri nas navada, da takoj na direktorsko mesto padeš???
sprasujem se.gif
Nekak se mi zdi, da pišeš o tem, da v Nemčiji samo nadpovprečno dobri uspejo, pri nas pa že potem podpovprečno??? Poznam kar nekaj ljudi, ki jim gor kar dobro laufa. Poznam ljudi, ki so bili gor, se vrnili v SLo.... pa nazaj v Nemčijo. In to zakaj?? Sej veste...
Pozabil sem podatek, kolko je še pravih nemcev v Nemčiji in kolko je ostalih priseljencev. Vem pa da je slednjih ogrommnoooo

I

Izbrisan uporabnik #9334

Pišem o tem, da si lahko pri nas nevemkakšen dipl.ing z 10 let prakse, pa tam ne boš že v startu dobil dela v skladu z izobrazbo. Svoje znanje in še bolj sposobnosti je treba dokazati.

Saj se tudi pri nas počasi obrača na bolje, ampak prepočasi in zelo pozno.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.377
7.483
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Pišem o tem, da si lahko pri nas nevemkakšen dipl.ing z 10 let prakse, pa tam ne boš že v startu dobil dela v skladu z izobrazbo. Svoje znanje in še bolj sposobnosti je treba dokazati.

No in pises bedarije. Tam je bila (tko cez palec) 1/3 nasih ljudi, ki so tja prisli z referencami iz slovenije in takoj zasedli delovna mesta primerna njihovi dotedanji karieri. Ne, niso zaceli na dnu. In neumno je take bedarije trdit. tudi zdravnik iz srbije ki pride delat k nam (pa naj bo patolog, da se ne bo oglasil snecer, ki se boji da se ne bi mogla sporazumeti zaradi neznanja jezika), bo po vseh preverjanjih tu delal kot patolog in ne kot sekundarij. A bo?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik Demz pravi:

Če te nemec odkrije tukaj, potem komot.

Če imaš pa za pokazat samo tiste priveske k imenu in nič drugega, potem pa ja, bo treba kaj pokazat še prej.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Prav, potem bo pa menda tako kot vidva pravita.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
pomoje ste se sam mal narobe razumel. Začeti delati na dnu (recomo zdravnik) ne pomeni, da bo zdaj pacientom kahle praznu. Verjetno bo delal kot zdravnik... ampak na DM, ki ga bodo Švabi določil... potem pa po njihovi lestvici napredovanja.
Enako navadni delavec ... recimo neki kovinar. Prvo v delavnici.... potem pa mogoče kakšen delovodja.... kontrolor....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V tujini se na sredo ali proti vrhu lestvice kot tujec neposredno zavihtiš samo na neposredno povabilo (pa da te že poznajo, torej si delal za njih v razmerju principal - partner in pidobno). Torej si se izkazal že tu, oni so te spremljali in kupili (kar je ceneje kot juniorja vzgojiti).
Tisti ki so šli poizkušat srečo na slepo pa začno ponavadi na dnu nekje, če je sreča celo v stroki.
Pa je tako povsod, ne samo v razmerju Slovenec - tujina...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.377
7.483
113
Tri poznam, nikogar ni nihce spremljal nikjer. Recruiterji so jih na razgovore spravli, tam so teste nardili in vsi zasedli iste ali boljse pozicije kot prej v slo. Verjetno je pri marsikomu bilo drugace ampak dalec od tega da lahko nekdo trdi da ce gre nek povprecen janez v nemcijo da je tam lahko samo smetiscar. Ker to pac ni res. In na to izjavo sem repliciral.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.447
5.674
113
Bil v Welsu (A) včeraj......srečal zemota iz Ljubljane ki se je preselil gor....

Prav nalagam kesone z el. vozičkom za 1500eur....v slo bi za identično delo dobil 600eur z nadurami
Žena ga je zvlekla gor......nek fotomodel...prav kle je mela eno do dve snemanji na mesec za 300eur...gor jih ma 4x na mesec...

Se prav tm 2x 1500eur na mesec......pa x14 (plač)...

Razlagu kle je živel iz rok v usta.....tm ti pa ostane po tamalem 500eur $

Stanovanja so isto z najemninami tm okol 400eur +/- Z STROŠKI (pri nas brez)....hrana je isto kot pri nas.....končano ma ekonomsko....prav če bi znal mal boljš nemško bi me dal takoj v pisarne (prec večja plača)....tko ko se mal lomim sm pa na rampi še...

Se prav gor z eno plačo lahko sam dobro živiš....če sta 2 (par) še tolk boljše....prav pršparava u enmu letu 5000eur k jih kle nisva mogla ( večja plača....+ 13, 14 plača....)

Kamele0N

23. jul 2008
42.447
5.674
113
Je pa rekel da je pa težko pridt zravn......pač ko iščeš službo.....ni tko na easy...ko dobiš pa pač delaš vse po P.S.ju.....vse po črki zakona brez nategancij....dobr je koga poznat da te potegne not...priporoči...če greš na svojo pest je težje.

Je pa gor v A za vsa fizična dela sama jugovina....prideš na rampo in mal pogledaš face.....in kr direktno vprašaš in se vse zmenš
hysterical-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.447
5.674
113
Za socialo je rekel......ko si zaposlen ti pripada eno (???) leto nadomestilo plače....nisem pa ujel al takoj ko si zaposlen al po določenem času.....

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.647
3.120
113
v lokalni ostariji
kamelči a spoznavaš svet? kapitalizem a:))

drugače pa resnica je nekje vmes med appolom in robertom če dobro prebereš: če si dober v slo in te najdejo rekruti boš šel v tujino in ne boš lulček. če si dober pa te rekruti ne najdejo in greš v tujino te lahko čaka tudi premetavanje vozičkov na rampi... ker te pač še ne poznajo!
na žalost, tako kot v slo težko tujci dobijo dobre službe je v tujini isto za slovence...

in tudi v sloveniji lažje dobro službo dobiš po vezah, če te kdo pozna kot če prideš kot lulčk na razgovor...

ampak kaj ima to veze z zažiganjem jugoslovanske zastave? katera ipak razen nostalgije nima nobene vrednosti?

Kamele0N

23. jul 2008
42.447
5.674
113
Lej ampak dejva za primerjavo...

Lulček kle.....umre reven...brez prihodnosti!

Lulček gor......si lahko privošči potovanja....vidi svet.....mogoče špara leto...dve in mu uspe tud kak met v kapitalistične vode in ni več LuLček...

Kaj ma to z zažiganjem YU zastave....hmmmm......lulčki gor so jo že zdavnaj zažgal in se ne obremenjujejo/kregajo več okol nje
cheer.gif

Ko sem kje po jugi...vsi sanjajo o Titu........od teh LuLčkov k so šli s trebuhom za kruhom ga pa noben tud z besedo še omenu ni...

A bo?
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.447
5.674
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
in tudi v sloveniji lažje dobro službo dobiš po vezah, če te kdo pozna kot če prideš kot lulčk na razgovor...

Lej point je v tem da tm gor si tud LuLček lah prvošč nek dostojen lajf.....se zvečer obleče pa gre u restavracijo....in mu ni treba klošarja špilat pred TV z Mercator pivom.....

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.647
3.120
113
v lokalni ostariji
ne ne dragi moj kamelæi ni tako kot ti zemo na rampi pove:))) ker ok njemu mogoče laufa da ma luštno babo(še par let). čez par let bo on lulčk tm gor še zmer kontejnerje premetavu žena bo pa doma jokala in bo kriza. ali pa bo obstalna tej rampi in bo lulček... bo vvidu svet moj.... razen če si ne kup kamiona pa vozi za šefa.

ker a vešjst poznam kr neki gastarbajterjev in ti povem da večina jih je en cajt blo jacko-ov (v času odlične kondicije) potem pa so postali lulčki... jebat ga.. drugo je intelektualci ki jih odkrijejo naborniki.. ampak taki imajo tud v slo šanso.

nima pa to veze z zažiganjem... in a mislš da gor pa ne jokajo za titejem? isto alpa še mal bl... sam ti tega nočš vidt.

a bo?

dej raje za kako pivo časti...