Zavrnitev popravila

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Noro kaj eni pišete tu gor....

- Prinesite računalnik k meni na servis, ker so se winsi vsuli zaradi virusa.... bom jst pej mal "diagnostike" naredil in ga testiral 3 ure. Me zanima kdo bo plačal....
- na klimi bi se recimo lopute ne odpirajo... bom jst "za vsak slučaj" še mal kompresor pogledal, menjal plin, pa mogoče še kakšno elektroniko. Na koncu pa motorček od lopute. Ampak sej sem delal a ne? bo pač račun pol klime.....

Pa tega res ne razumem. Kaj mene briga kolk cajta bo porabil serviser, za odpravo napake? če ne zna najti v normiranem času, potem je to pač njegova smola. Pa sem večkrat v poziciji serviserja, da ne bo kdo pametoval kaj in kako in vedno računam na efekt in ne na čas, ki ga porabim (po navadi se mi to obrestuje). Razen, če je v štartu drugače dogovorjeno!

Če pa se bi šli po poti, ki je zgoraj napisana, lahko pa pri vsaki stvari porabiš 5x več časa kot je realno potrebno za to.

V glavnem jst nebi plačal nič drugega kot ključavnico in konec! Lahko se na glavo postavijo!

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
467716-post_slo.gif

Se popolnoma strinjam!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
smešno.

mi v naši branži imamo tri nivoje ljudi, ki delajo isto.

eni delajo 1 uro, 2 dve, tretji 3. povprečen na trgu naredi isto v 1,5 ure. in njegova ur aje v povprečju x. in mi poskrbimo, da za naše delo dobi stranka račun 1,5x..ne glede kdo od treh ga dela.
in če bi serviser imel izkušnje, bi našel feler takoj, če ne malo pozneje, če ne pa čez en dan. in menda ne bo zdej model plačal 12 ur dela za iskanje napake po 13e. nej firma da delavcu šooanje za 450€ in nej se le ta nauči.
mene so k mulca enkrat tko antegnilč. je fotr znoru, men pa ni bilo jasno zakaj. danes mi je. 12k sitnih sem dal, da so ugotavljal zakaj mi smrdi okol avta po bencinu. nazadnje je rekel ne vem kaj je, dejte tole krpo okol pokrovcka rezervarja pa da vidimo. cudezno sem ugotovil, da ne smrdi več. po 5 min vožnje.
drugi dans ems e zapeljal na servis in kupil oring za pokrovček in je bil problem rešen.
mojster je pa razdiral cevke, pa rezervarček povratnega voda, pa kaj še vse. sej delal je..sam ne z glavo oz je v njej bilo premalo

mistique

Guru
16. jun 2009
14.011
1.817
113
Emona / Carnium
140€ - ključavnica (30€) + delo (3h)
št. ur: najprej 6, potem 3
Servis: Peugeot Kavčič
Ugotovitev: Poskus kardinalnega natega (na koncu vseeno nateg)

Če bi bil tak tip (verjetno je to razlog), bi zadevo peljal kakor daleč bi se dalo. Vendar sem se odločil, da Kavčič mene ne vidi več. V prihodnje bom tako svetoval vsem. Torej reklamo jaz častim...

Sledi: pismo nezadovljne stranke naslovljeno na gospo Kavčič. Za moje minimalno zadovoljstvo / gušt / æeif .

Hvala za komentarje. LPm.