Zaračunavanje vsega živega v TNP

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Pri tem, da nimaš pojma, kaj je javno dobro in kako se razlikuje od zasebne lastnine. Najprej se to nauči, potem pa ne boš več pisal neumnosti in potem ti bo jasno, da kasirat parkiranje je OK, omejevat ali kasirat vstop v vodo pa pač ne.
A je parkirišča po Ljubljani Jankovič že prihvatiziral, da so zasebna lastnina in je plačevanje parkirnine OK
stupid-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
LoL, naprej preberem citat in tisto o pričakovanju, da jim občina napelje vodovod in elektriko in si mislim japajade, saj niste cigani, da bi vam to uspelo, nato pa odprem članek in glej ga zlomka, saj gre za cigane, ki zdaj prakticirajo že uveljavljen način pridobivanja vode in elektrike, za zaključek pa preberem še tale biser - "»Končno smo na svojem,« pravi njegova partnerka in mati trinajstih otrok Dunja Kočevar. " Kere legende no, jaz se pa sprašujem ali je že čas za drugega otroka ali pač še ne in kako se bo to izhajalo. Silly me
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Pri tem, da nimaš pojma, kaj je javno dobro in kako se razlikuje od zasebne lastnine. Najprej se to nauči, potem pa ne boš več pisal neumnosti in potem ti bo jasno, da kasirat parkiranje je OK, omejevat ali kasirat vstop v vodo pa pač ne.
A je parkirišča po Ljubljani Jankovič že prihvatiziral, da so zasebna lastnina in je plačevanje parkirnine OK
stupid-1.gif

Je vseeno, čigava lastnina je - če je javno dobro (obalni pas, recimo), se dostopa ne sme omejevat in kasirat.

je pa lahko obala lahko last občine, recimo (kot parkirišča na ulici). Ampak še 1x: parkirišča na ulici niso, obala pa je javno dobro. Si že naštudiral razliko?

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Sem ze na prvi strani napisal da qrc gleda bohinjce in da obstaja se kaj drugega. Pa me teleta prepricujejo da ne in da je za nas bohinj creme de la creme turisticne ponudbe. Kot je nekdo rekel. Rampo in 20 eur vstopnine. Na osebo. Plus 50 na avto. Biciklistom pescem in plavalcem dvojno tarifo. Ampak za ta denar naj ponudijo potem bohinj kot pravi tnp. To pomeni brez bohinjcev.
hysterical-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
LoL, naprej preberem citat in tisto o pričakovanju, da jim občina napelje vodovod in elektriko in si mislim japajade, saj niste cigani, da bi vam to uspelo, nato pa odprem članek in glej ga zlomka, saj gre za cigane, ki zdaj prakticirajo že uveljavljen način pridobivanja vode in elektrike, za zaključek pa preberem še tale biser - "»Končno smo na svojem,« pravi njegova partnerka in mati trinajstih otrok Dunja Kočevar. " Kere legende no, jaz se pa sprašujem ali je že čas za drugega otroka ali pač še ne in kako se bo to izhajalo. Silly me
bonk.gif

pa kaj more človeku špilat v glavi, da gre ciganom bilo kaj prodat. Pa rajš grem pod most, kot da jim kaj prodam.
No če bi bil tak esktrem, bi jim prodal, pa bi bili potem sosedje. Jebiga, boljš to, kot pod mostom
grin1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Je vseeno, čigava lastnina je - če je javno dobro (obalni pas, recimo), se dostopa ne sme omejevat in kasirat.

je pa lahko obala lahko last občine, recimo (kot parkirišča na ulici). Ampak še 1x: parkirišča na ulici niso, obala pa je javno dobro. Si že naštudiral razliko?
Pa saj ti nihče ne omejuje dostopa do jezera. Plačati moraš dostop do vode za čolne, kar moraš tudi na morju. Plačati moraš tudi parkirnino za avto kar te pa itak ne moti povsod drugod razen v Bohinju.
stupid-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik jello pravi:...Pa me teleta prepricujejo da ne in da je za nas bohinj creme de la creme turisticne ponudbe...
Še sreča, da imamo intelektualne supergenije kateri nam odkrito povedo, da smo teleta.
evil.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Slovenija je edina evropska država, v kateri je treba za dostop do vode s kajakom plačevati dovolilnico. Prvi so se tega spomnili na Soči, pri čemer je prvi odlok občine padel na Ustavnem sodišču, trenutno pa velja. Pogoltni župani ostalih občin so zadevo enostavno skopirali. Tako daleč je šlo, da je pravilnik za Savinjo skopiran soški, vključno z imeni vstopnih in izstopnih točk. No, potem je lakomnost napadli še bohinjsko in blejsko občino. Ne samo za Bohinjsko jezero, tudi za zgornji tok Save Bohinjke so v veljavi dovolilnice. Samo vprašanje časa je, kdaj bo to za srednji in spodnji tok izvedla blejska občina.

V zameno za denar občine ne nudijo ničesar. Vstopno-izstopne točke so tam že ves čas, kolikor so urejene, pa niso na račun občin. Skratka še ena slovenska zgodba o pohlepu.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Pa saj ti nihče ne omejuje dostopa do jezera. Plačati moraš dostop do vode za čolne, kar moraš tudi na morju. Plačati moraš tudi parkirnino za avto kar te pa itak ne moti povsod drugod razen v Bohinju.
stupid-1.gif

In zakaj rabim UREJEN dostop do vode s supom, kajakom? Ok, če mi zagotovijo omarico, kjer bom lahko pustil svoje stvari, ali el. vtičnico, kjer bol lahko svoj čolnčkek napihnil - potem razumem, v nasprotnem primeru pa WTF?

Kot da bi ti na morju na zaračunali in ti pokazali kje smeš v morje da se boš lahko kopal, saj tudi uporabljaš morje - in če ga /po njihovi logiki/ uporabljaš - potem plačaj.
hysterical-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik vogel pravi:

In zakaj rabim UREJEN dostop do vode s supom, kajakom? Ok, če mi zagotovijo omarico, kjer bom lahko pustil svoje stvari, ali el. vtičnico, kjer bol lahko svoj čolnčkek napihnil - potem razumem, v nasprotnem primeru pa WTF?

Kot da bi ti na morju na zaračunali in ti pokazali kje smeš v morje da se boš lahko kopal, saj tudi uporabljaš morje - in če ga /po njihovi logiki/ uporabljaš - potem plačaj.
hysterical-1.gif
Si že bil sploh kdaj na morju??? Tam plačaš turistično takso, plačaš ležalnike. Plačaš senčnike. Plačaš uporabo sanitarij. Plačaš...Poleg te pa še lupijo z navitimi cenami pijače, hrane, prireditev, namestitev... Tako, da imaš prav- na morju tu na zakasirajo vstop v vodo, ker te že pred vstopom oberejo do kosti
evil.gif

Čeprav nisem Bohinjec sam podpiram, da se naredi red s temi kajakaši, suparji, deskaši...S temi stvarmi upravljajo tako spretni kot popolni levaki. Ob tem je največja ironija, da v bližini kopalcev uporabljajo te stvari ravno tisti, kateri se učijo upravljanja z njimi in s tem ogrožajo tako sebe kot vse ostale. Če bodo lahko v vodo hodili le na točno določenih mestih bo manjša verjetnost, da bodo zatavali med kopalce. Za nadzor nad tem, pa si tisti € ali €€ vel kot zaslužijo.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik vogel pravi:

hysterical-1.gif
Si že bil sploh kdaj na morju??? Tam plačaš turistično takso, plačaš ležalnike. Plačaš senčnike. Plačaš uporabo sanitarij. Plačaš...Poleg te pa še lupijo z navitimi cenami pijače, hrane, prireditev, namestitev... Tako, da imaš prav- na morju tu na zakasirajo vstop v vodo, ker te že pred vstopom oberejo do kosti
evil.gif

Čeprav nisem Bohinjec sam podpiram, da se naredi red s temi kajakaši, suparji, deskaši...S temi stvarmi upravljajo tako spretni kot popolni levaki. Ob tem je največja ironija, da v bližini kopalcev uporabljajo te stvari ravno tisti, kateri se učijo upravljanja z njimi in s tem ogrožajo tako sebe kot vse ostale. Če bodo lahko v vodo hodili le na točno določenih mestih bo manjša verjetnost, da bodo zatavali med kopalce. Za nadzor nad tem, pa si tisti € ali €€ vel kot zaslužijo.

Jaz očitno z razliko od tebe ne hodim samo na urejene plaže. npr, se pelješ po jadranki, ti je vroče, bi se ustavil nekje ob vodi samo da se malo namočiš, nikjer okrog ničesar - hop, ne bo šlo, 15KM naprej je urejen dostop do morja in samo tam greš lahko v vodo za 2€
bonk.gif

Edit: če na plažo prineseš svoj senčnik in ležalnik, tudi pustiš da ti zaračunajo še njihovo uporabo senčnika in ležalnika??

Se pa strinjam z tabo v točki igranja s temi plovili med kopalci. To se ne bi smelo dopuščati, vendar to se da urediti na druge načine.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

stupid-1.gif

Še 1x: parkinrnina je OK (kar sem tudi napisal). DOstopa do vode mi ne sme omejevati nihče (pa če grem plvat al pa kajak ali SUP not vržem).
Čas bi bil da eden te bohnijce pelje na sodišče. da jim tam razložijo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik vogel pravi:

hysterical-1.gif
evil.gif

Vse, kar si naštel plačaš le, če hočeš. Če nočeš, greš zastonj v vodo.

13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Uporabnik vogel pravi:

Se pa strinjam z tabo v točki igranja s temi plovili med kopalci. To se ne bi smelo dopuščati, vendar to se da urediti na druge načine.

Tako je! Jasno pa je, da ni namen tega colanja, da bi se karkoli uredilo, razen občinskih financ. Namen je zgolj kasiranje.
Pa nisem eden tistih, ki bi imel vse zastonj, nisem pa tudi ta, ki bi za čisto vse plačeval. Če vem za kaj plačam ni problema, da bi pa plačal zgolj zato, da bi mi gospoda občinska dovolila iti mimo, bi me pa zelo zmotilo.
Po drugi strani pa Bohinjce razumem, saj to je pri nas že ustaljen model, da se nabiva takse za vse mogoče in mi to lepo požremo. Zakaj torej ne bi tudi oni pristavili piskrčka.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
no, pa nej vrze cifre skupej, koliko si bo obcina opomogla od teh bajnih zneskov.... mislim da cifra ne bo visoka v primerjavi z bohinjskim proracunom...

13. jul 2011
2.677
626
113
Torej? A je kasiranje res potrebno?
No, čas bo pokazal kolikšen je izplen in koliko bo zaradi tega upadel obisk in potrošnja.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
sej glih to govorim, mislim da ni namen plenjenje, sluzenje denarja, ker za 2e na kanu ni neka dobickonosna cifra.

Ce bo seveda ostalo pri teh 2e....