Zaračunavanje vsega živega v TNP

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ne morem verjet, da se celo strinjam s tabo...

on:

Če že govorimo o plačilu - kaj pa Logarska dolina? Ko sem bil nazadnje tam, sem plačal samo, da sem se lahko skozi peljal?!

Jello: ne vem, kam ti hodiš v Bohinj, ampak tam kjer sem jest je wc (dixi) na dosegu roke, bife v kopalkah pa tudi - z lepim pogledom na jezero in komno. Pa še trampolin je spodaj, da se tamali ne dolgočasijo, ko ti uživaš v mrzlem piru. Tudi gostinska ponudba v lokalu je čisto solidna - pice, žar, hot-dog...

Skratka, jest sem kar vesel, da vas tok vse moti, da ni tok gužve tam... Men ni problem dat 5€ za parking in po tanovem še 2€ za kanu, pa tud 2,5€ za pir bom dal, ker vem da sem v turističnem kraju, in tako se raje prepustim užitkom, kot pa gledanjem, kje bi lahko kaj dobil ceneje. Če bi radi pa parking prišparali pa priporočam parking v Bohinjski bistrici in po tisti lepi kolesarski poti do jezera. Pač brez kanuja, ampak s kolesom in vso robo na hrbtu ali v kolesarski prikolici...

Čudno, da se za Blejsko jezero noben ne razburja, kjer bojo še bolj strogi ukrepi...

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Pozabljate, da je Bohinj v narodnem parku in hvalabogu, da se mu nekateri izognete, ker ne dobite kalamarov na žaru pet metrov od obale in kruljenje dalmatinske klape iz zvočnikov. Čeprav bi župan iz Bohinja najraje naredil Baško.

Sem zato, da se postavi rampa malo naprej od Bohinjske Bistrice, kasira po 20eur na avto na dan. KR registracije imajo seveda 50% popust (tako kot delajo to primorci), imaš parkinge in kopanje zastonj. AMPAK, da vse ostane kot je. NARAVNI PARK! Se pravi brez sanjarjenja o hotelskih kompleksih. Naravno. Vsi, ki rabijo spa storitve in približek jadranske mlakuže z vsemi kičastimi storitvami vred ne gredo dlje kot do Bleda, nam pa ostane narava.

Msenjur ne leti nate!

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
O tem ti govorim. Vrvico okoli travnika in imamo parkirisce. Dixija na plazo in imamo wc...res da ne ponujamo nic, zato pa dobro kasiramo.

Kot sem rekel. Kdor zeli naj kar izvoli. Samo ne se razburjat ce vam kaj ne pase. Ker ste v bohinju.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ne vem od kje vlečeš vzporednice z Baško in dalmacijo

jah... težko je zdej omejit razvoj - zakaj pa ne hotela in toplic recimo? Vse to pripomore k urejenosti kraja...

vsa jezera v naši okolici v tujini so kar dodobra skomercializirana. Ne vem zakaj nebi bil Bohinj... Sej divjo naravo imaš v Cerknici recimo...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
O tem ti govorim. Vrvico okoli travnika in imamo parkirisce. Dixija na plazo in imamo wc...res da ne ponujamo nic, zato pa dobro kasiramo.

Kot sem rekel. Kdor zeli naj kar izvoli. Samo ne se razburjat ce vam kaj ne pase. Ker ste v bohinju.

ni vrica. je urejeno parkirišče, nekaj asfalta, nekaj makedam.

Dixi je lično ograjen z lesom, če bi zidali betonsko hišico bi bilo spet narobe, ker smo v naravi, a ne?

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
A to velja tudi za napihljive kajake? Jaz bi rekel, da ne, vsaj po napisanem v Delu.

"Vstop na jezero bo mogoč z do osem metrov dolgimi plovili in bo za en dan stal dva, za en teden pet, za vse leto pa 20 evrov. Pristojbino bo treba plačati za supe, NE pa za jadralne deske, kajte in manjše napihljive čolne."

Zame ja kajak manjši napihljivi čoln, kaj si pa oni tolmačijo pod tem terminom pa...???

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.022
190
63
Citat:

Če že govorimo o plačilu - kaj pa Logarska dolina? Ko sem bil nazadnje tam, sem plačal samo, da sem se lahko skozi peljal?!

V Logarski se mi zdi, da je cena 7€ na avto. In v tej ceni je všteto parkiranje po želji, ogled slapu in sprehajanje ali vožnja kjerkoli po dolini - seveda kjer je to dovoljeno.

Medtem, ko v Bohinju najprej plačaš parkirišče na s špago ograjenem travniku, nato pa še peš pot, če hočeš iti ali na slap, ali pa v dolino Voje in korita Mostnice. Bohinj, še manj pa Bled me ne vidi več.

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Ali ne velja več, da je 5 metrov od obale/brega zemlja državna??
Torej lahko kasira država ne pa požrti bohinjski župan!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.082
5.653
113
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Pozabljate, da je Bohinj v narodnem parku in hvalabogu, da se mu nekateri izognete,.

Sem zato, da se postavi rampa malo naprej od Bohinjske Bistrice, kasira po 20eur na avto na dan. KR registracije imajo seveda 50% popust

Točno tako razmišljajo v TNPju.......zato pa vse v njem stagnira.....žičnice propadajo.....hoteli pa tud ker vse kar znajo sproducirat se glasi "prepovedano" in " ne sme se".....

Kot zanimivost.....v TNP so žičnice ki propadajo...pred leti se je lokalni kmet odločil da bo lokalno žičnico odkupil....in jo usposobil za otroke.....pridobil je vse papirje izpeljal projekt.....premaknil žičnico za par 10m na za otroke primernejšo jaso/traso...

Nakar so mu na TNP začel srat da pa tista hiška za žičničarja ki je tam stala že 40let pa sedaj ker jo je premaknil ne sme bit več z enokapno streho ampak mora bit z 2kapno streho....je bilo še par neumesnih sam ta z hiško mi je bila najbolj "izvirna".....in je model spušil keš ki ga je vložil in sedaj žičnica propada naprej prestavljena par 10m drugam....
cheer.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Nihče noče ničesar zastonj. Pravim samo ne da je ponudba slaba ampak je ni. Če pa lično z deskami oblečenemu dixiju ki je ob desetih ze posran do strehe rečeš ponudba pa tudi prav. Aja ne, ponujajo tudi kavo. Iz avtomata nazadnje spucanega jeseni devetinosemdeset. Bohinjcem je TNP pisan na kožo. Kot izgovor da so zadnjih 30 let edina novost redarji in parkomati. Aja pa ene 10 hotelov se jim je medtem podrlo na glavo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik telex pravi:
PS- Če se prav spomnim, na Bohinju kasirajo vstop v vodo in ne vožnjo po njej. Pot do jezera in vstop vanj, pa je moral nekdo narediti, ga mora vzdrževati, skrbeti za red... Kje sem torej brcnil v temo?

Davkoplačevalci. A naj tud jankovič računa folku od drugje sprehode po ljubljani?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Nihče noče ničesar zastonj. Pravim samo ne da je ponudba slaba ampak je ni. Če pa lično z deskami oblečenemu dixiju ki je ob desetih ze posran do strehe rečeš ponudba pa tudi prav. Aja ne, ponujajo tudi kavo. Iz avtomata nazadnje spucanega jeseni devetinosemdeset. Bohinjcem je TNP pisan na kožo. Kot izgovor da so zadnjih 30 let edina novost redarji in parkomati. Aja pa ene 10 hotelov se jim je medtem podrlo na glavo.

lej, pretiravas.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Ja? Te zanima kako zgleda ko prides v bohinj prespat. Ko ti bohinjec namesto pozdrava zacne nastevat cesa vse ne smes. Lej, izkusenj z bohinjci imam dovolj da me bohinj ne zanima vec. Pa ni kriva drzava, ampak zarukan folk. Ce bohinjcem das sant moritz jim propade v petih letih. In obratno, ce bohinj prestavis v poljubno alpsko drzavo v tem casu postane ena bogatejsih obcin. S TNP ali brez.

klicko

Pripravnik
6. maj 2008
61
2
8
Ksz.

Tukaj kot jaz razumem vse ne gre za problem plačevenaje, temveč za razlago kaj ter kako naj bi se plačevalo.
Po navedbi župana, če uporabljajo pa naj plačajo, ker se bo tako poskrbelo za varnost veslačev ter čiščenje za njimi.

Kolikor daleč meni seže spomin na bohinskem jezeru ni bilo nobenega primera v katerem bi bil ogrožen veslač
smile-1.gif
ter varnosti tudi vztopno izstopne točke ne bodo povečale.
Kot drugo pa kolikor poznam veslače je njihova zvest do čiste narave ponavadi na višji ravni kot jo ima povprečen državljan. Tukaj pa se jih tretira kot, da ustvarijo ter zasvinjajo jezero veliko bolj kot plavalci, uporabniki majhnih plavajajočih naprav, kolesarji itd...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:

Sicer sem sam tudi močno proti v Sloveniji vsesplošno razpasli se kulturi zastonjkarstva, ampak pri tej primerjavi si pa brcnil v temo.
Parkirišče je pač moral nekdo narediti, zravnati teren, položiti asfalt, robnike, narisati črte itd... ...in to ni bilo zastonj tako, da je pobiranje parkirnine upravičeno.
Za jezersko gladino to ravno ne velja.
Nekdo je na naši skupni zemlji polagal robnike, polagal asfalt... in sedaj kasira
stupid-1.gif

PS- Če se prav spomnim, na Bohinju kasirajo vstop v vodo in ne vožnjo po njej. Pot do jezera in vstop vanj, pa je moral nekdo narediti, ga mora vzdrževati, skrbeti za red... Kje sem torej brcnil v temo?

Pri tem, da nimaš pojma, kaj je javno dobro in kako se razlikuje od zasebne lastnine. Najprej se to nauči, potem pa ne boš več pisal neumnosti in potem ti bo jasno, da kasirat parkiranje je OK, omejevat ali kasirat vstop v vodo pa pač ne.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik jello pravi:

... na Vrbskem jezeru parkiraš, plačaš vstopnino in se ce...
Jodlarjem vam ni težko plačat vstopnine Slovencem pa
stupid-1.gif

Za slabo pismena teleta bom napisal ponovno: Za enak denar dobim v Bohinju parkiranje (in nič drugega, z besedo: 0), na vrbskem pa parkiranje in vstopnino na urejeno kopališče za 5 oseb. Urejeno kopališče pomeni, da se mi ni treba usrat v grmovje, v kopalkah grem lahko na pir, nekaj pojest ali zlezem v svojo gumico in firbcam z njo naokoli. Čeprav gre za enega bolj zahojenih delov Avstrije so v primerjavi z Bohinjci kar se tiče zahojenosti pravi amaterji.

In ja, v Bohinju mi je resnično škoda pustit vsak cent. Ker je učinek enak kot bi ga že na Bledu fooknil v jezero.

Saj nista samo Bled in Bohinj
Seznam naravnih kopališč

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Pa kaj ste sedaj toliko navalili na bohinj, bled itd.... A drugih zelenih biserov pa ni? Ce vam je do zelenja, potem sta bohinj in bled dalec od njega. Sta pa "snobovska". To pa priznam. Nekaj km od ljubljanske obvoznice imate vec zelenja kot pa na bledu ali bohinju.