Ta vikend sem spet doživel koncept turizma v Bohinju. Se zapeljeva do Slapa Savica na ogled. Spodaj splužen parking in fant, ki usmerja promet. Parking je bil poln, komaj se je kaj našlo za parkirat. Fant samo usmerja, nič ne kasira, kar je čudno, saj so vse zadeve okoli parkinga zaprte. Nato do kučice za vstop, seveda zaprto, hoja na lastno odgovornost. Stopnice večinoma kopne, če bi dali enemu študentu 20 evrov, bi preostale skidal v dveh, treh urah. Zakaj je fant usmerjal promet in ne kasiral parkinga, pa ni jasno ne meni, pa verjetno niti njemu.
Kakorkoli, nikjer nikogar, ki bi kasiral, ljudi pa mravljišče, v veliki večini tujcev. Že samo od vstopnin bi po moji oceni zlahka pobrali jurja tisti dan, potem pa še kakšna gostinska ponudba pri parkingu, pa kaki spominki, pa si na dveh jurjih. Ampak ne, sedaj ni sezona in bohnedej karkoli odpirat, kaj šele kidat, to je delo za sončno upravo.
Seveda po drugi strani pa se je dežurni redar vestno vozil gor pa dol ob celem jezeru in čakal na nepravilno parkirane žrtve.