Zaposlitev v Avstriji

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
njegov post je na mestu.
Kaj boš delal v avstriji brez znanja jezika? Šajtergo vozo na gradbišču.

Odvisno kam v avstijo greš. Pri nas jih je že kar nekaj našlo delo čez mejo, ampak na avstrijskem Koroškem tak večina še vedno zna Slovensko, ali pa je zaposlenih že dosti naših gor tak da za štart ni panike. Ostalo pa če imaš interes se že naučiš. Poznam tudi takšne, ki so šli praktično brez znanja jezika, po dveh letih je pa delovodja v fabriki(začel je kot varilec) pač odvisno kolk interesa pokažeš.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Greš v Avstrijo in se zaposliš pri eni od gradbenih oz. fizičnih firm (zidarji, knauf, pleskanje....) samo moraš znat "naš" jezik

Ko boš nekaj mesecev živel v Astriji se boš že naučil nemško, da greš lahko kaj drugega delati (prevozi, dostava, ... kar te bolj veseli)
Če pa imaš neka strokovna znanja, bodo pa že oni poskrbeli
smile-1.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Avstrija ni slovenija, da bi tam zaposlili vsakega slovenceljna ... tako kot je slovenija, ki zaposli še ne vem kakšnega bosančka ali kogar koli že pač, ki živi tu že 30 let, pa še vedno ne zna slovenščine. Če znaš tam nemščino, oz. njihovo špraho, si ok, če ne, si pečen.

Verjetno, bolj kot ne, imaš možnost, da dobiš kje službo v avstriji čisto ob meji - tam 10, 20km maksimalno od slovenske meje, pa še to je vprašanje, če ne znaš nemščine.

Sploh ni težka nemščina, vsi samo jamrajo, da je zelo težka ipd.V resnici je pa zelo podobna angleščini (kar se težavnostitiče) samo da so tam drugačne besede. Nemci imajo res grd jezik (vsaj zame), ampak ko se enkrat te njihove šprahe navadiš, je vse veliko lažje. Čisto enostavno je se naučiti nemščino tako, da po netu nekje poiščeš kako stran, kako se čim prej naučiti osnove nemščine. Ko osvojiš osnove, pa je vse veliko lažje. Na primer, če ne veš kaj pomeni "ich, du, er-sie-es. wir, ihr, sie ... pol res brezveze, da sploh kaj tuhtaš o delu tam. pol pa še sklanjatve je zelo dobro vedeti ..
Simpl primer, ki ga je zelo dobro vedeti je osebni zaimek.
Jaz sem - ti si - on, ona, ono je - mi smo - vi ste - oni so
Ich bin - du bist - er, sie, es ist - wir sind - Ihr seid - Sie sind.

oziroma, našel sem spletno stran, kjer se splača kaj pogledat:
Osebni zaimki v PDF
Vse o nemščini za osnovno pa srednjo šolo

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
To glede jezika ni res. Poznam kar precej ljudi, ki so se v zadnjem času tam zaposlili, pa noben nima pojma o nemščini. En dela v leder fabriki s 6 razredi OŠ, nima pojma o nemščini pa so z njim zadovoljni.

I

Izbrisan uporabnik 3287

kot prvo si nacist.... kot drugo: ocitno praznoglavec (glede na alter).... kot tretje vedno samo buce prodajas.... jaz sem v A.... zdaj ze kar nekaj casa.... poznam (spoznal) gori precej folka..... tudi taki, ki ne znajo a bleknit..... kaj sele nemsko.... pa ne govorim o bosancih..... in pazi paradoksa: vsi imajo sluzbo..... fak, kako je to mozno..... in ja, za vse ostale: da se dobiti sluzbo, ne obupajte po prvi zavrnitvi... bolj kot na nemscino gledajo na: kje zivis (oz. si prijavljen). ... ce koga kaj zanima: si bom vzel cas in odgovoril.... samo brez praznoglavih pametovanj in naci izpadov.... in ja... gor vam bo prej pomagal bosanec kot slovenec.....

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
Greš v Avstrijo in se zaposliš pri eni od gradbenih oz. fizičnih firm (zidarji, knauf, pleskanje....) samo moraš znat "naš" jezik

Ko boš nekaj mesecev živel v Astriji se boš že naučil nemško, da greš lahko kaj drugega delati (prevozi, dostava, ... kar te bolj veseli)
Če pa imaš neka strokovna znanja, bodo pa že oni poskrbeli
smile-1.gif

Pri taki firmi z "našimi" boš izpopolnil predvsem znanje srbščine - razen če se v Avstriji Balkanci čudežno sprevržejo v poliglote...

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Avstrija ni slovenija, da bi tam zaposlili vsakega slovenceljna ... tako kot je slovenija, ki zaposli še ne vem kakšnega bosančka ali kogar koli že pač, ki živi tu že 30 let, pa še vedno ne zna slovenščine. Če znaš tam nemščino, oz. njihovo špraho, si ok, če ne, si pečen.

Verjetno, bolj kot ne, imaš možnost, da dobiš kje službo v avstriji čisto ob meji - tam 10, 20km maksimalno od slovenske meje, pa še to je vprašanje, če ne znaš nemščine.

Sploh ni težka nemščina, vsi samo jamrajo, da je zelo težka ipd.V resnici je pa zelo podobna angleščini (kar se težavnostitiče) samo da so tam drugačne besede. Nemci imajo res grd jezik (vsaj zame), ampak ko se enkrat te njihove šprahe navadiš, je vse veliko lažje. Čisto enostavno je se naučiti nemščino tako, da po netu nekje poiščeš kako stran, kako se čim prej naučiti osnove nemščine. Ko osvojiš osnove, pa je vse veliko lažje. Na primer, če ne veš kaj pomeni "ich, du, er-sie-es. wir, ihr, sie ... pol res brezveze, da sploh kaj tuhtaš o delu tam. pol pa še sklanjatve je zelo dobro vedeti ..

Osebni zaimki v PDF

Jebomater, ti si car.

Slovenščina je tud ista kot svahili, samo besede so drugačne.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Jst sem tudi študiral, kaj hodim na že tretji tečaj. Če bi lahko šel samo 1x k praznoglavcu, pa bi mi vse razložu.
hysterical-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:

Osebni zaimki v PDF

Jebomater, ti si car.

Slovenščina je tud ista kot svahili, samo besede so drugačne.

Govoril je o težavnosti jezika (za Slovenca). Torej, da je po nejgovem težavnostno tam nekje z angleščino, kar po moje sicer ni res (nemščina je težja), gre pa za jezika, ki imata skupne indoevropske korenine in sta si med seboj po strukturi, slovnici in pomenu besed precej bolj blizu kot slovenščina in neki bantu jeziki.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Sem nekako doumel, ja.

In seveda si nista nemščina in angleščina niti blizu po težavnosti. Če začnemo samo pri sklanjanju, da ne gremo dalje.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.925
5.996
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Jst sem tudi študiral, kaj hodim na že tretji tečaj. Če bi lahko šel samo 1x k praznoglavcu, pa bi mi vse razložu.
hysterical-1.gif
Na pašnikih oz amazonu.uk poišči: Michel Thomas German.

http://www.amazon.co.uk/German-Michel-Thomas-Complete-Course/dp/0340780657

Bolj kot samo slovnico se uči besednjak (vokabular), jebeš pravila če ne poznaš samostalnikov in glagolov.

Da se navadiš na hitrost jezika začni poslušati DE radije preko neta oz kak DE film (s podnapisi) večkrat pogledaš
http://www.radio.pervii.com/

ORF kanal
http://tvthek.orf.at/
http://radio.orf.at/

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
No zdej hodim na b2, sem že malo prešel slovnico in besednjak.

Je šlo pa res vse na horuk.... tko, da me bolj gramatika (časi, skloni....) matra, besed se že naučiš tistih 3k.

Drugač pa začetnikom priporočam
Coffe break german
Grüße aus Deutschland
Quarks und Co 2013

Potem pa še
Marktplatz - Deutsch in der Wirtschaft

Nazadnje urejeno: