Zapora ceste in kazen

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Dej prvo povej ali si poslal zahtevo zasodno varstvo ali ugovor in kam si to poslal. Ker ti take nedoslednosti pises da je precej jasno da ali je vse izmisljeno ali pa da je nekaj res ostalo pa si sproti izmisljujes.

poglej, za tem nickom se skriva provokator, ki ima zelo veliko časa. Na sumu imam nekega drugorazrednega fotografa...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Dej prvo povej ali si poslal zahtevo zasodno varstvo ali ugovor in kam si to poslal. Ker ti take nedoslednosti pises da je precej jasno da ali je vse izmisljeno ali pa da je nekaj res ostalo pa si sproti izmisljujes.
Sm poiskal vse papirje. Hudiča. sm bil še sam presenečen nad debelino kupa kazni, ki ste mi jih že zakasirali. Mam vse spravljeno.

Pisalo se je leto 1998, tko da glej tedanje zakone, Dobil sem listek, (s položnico) na kateri piše: pravni pouk: po 241 členu ZOP ste dolžni v 8 dneh kazen plačati ali v istem roku ugovarjati.... No jest sm napisal ugovor, ga poslal na PP v roku (preveril listek od pošte). Naslednje kar sem dobil (naslednje leto) pa je bil sklep davčnega urada o prisilni izterjavi dolga iz osebnih prejemkov.
Po tedanjih zakonih bi morala policija moj ugovor ali zame ugodno rešiti, ali posredovati sodniku za prekrške. O čemer bio pa moral bit obveščen, vabljen k sodniku, če nebi šel bi bil prisilno priveden, prejet sklep sodnika... no pa ni blo nič od tega, samo denar so mi odtrgali od plače in poslali sklep o prisilni izterjatvi. Je to pravilni postopek?

Zdej te pa konkretno vprašam, kaj točno se ti zdi v mojem pisanju nejasno oziroma nedosledno? Kaj od tega se ti zdi izmišljeno?

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.341
113
ker zakonov ki so veljali takrat ne poznam dobro (in ker imam drugega dela dovolj jih ne bom sel studirat) ti na tvoje vprasanje ne morem odgovoriti, sem mislil da govoris o kakem svezem problemu, ne da si pobrskal po predalu in se spomnil na 12 let staro kazen.

V tvojem pisanju se mi zdi izmisljeno povecini vse, predvsem vsi primeri s katerimi dokazujes kaka krivica se ti godi na tem svetu. To da zagovarjas svoje mnenje (da je policija goljufiva in da je zvcp na svetu zato dadrzava kasira denar) spostujem in ti te pravice ne oporekam. Ampak ko ti zmanjka tehtnih argumentov, se zateces k svoji zbirki zgodbic s katerimi nato utemeljujes svoje trditve. In te zgodbice so po mojem skromnem mnenju izmisljene.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Skener stane pod 100 EUR oziroma se lahko izposodi...
wink-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ker zakonov ki so veljali takrat ne poznam dobro (in ker imam drugega dela dovolj jih ne bom sel studirat) ti na tvoje vprasanje ne morem odgovoriti, sem mislil da govoris o kakem svezem problemu, ne da si pobrskal po predalu in se spomnil na 12 let staro kazen.

Saj danes ni bistveno drugače. Če se pritožiš, morajo pritožbo obravnavat, in te o tem obvestit, ne pa bit tiho in denar odtrgat od plače.

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
V tvojem pisanju se mi zdi izmisljeno povecini vse, predvsem vsi primeri s katerimi dokazujes kaka krivica se ti godi na tem svetu. To da zagovarjas svoje mnenje (da je policija goljufiva in da je zvcp na svetu zato dadrzava kasira denar) spostujem in ti te pravice ne oporekam. Ampak ko ti zmanjka tehtnih argumentov, se zateces k svoji zbirki zgodbic s katerimi nato utemeljujes svoje trditve. In te zgodbice so po mojem skromnem mnenju izmisljene.
Nikoli nisem trdil, da je zvcp samo zato, da država kasira, ampak vedno pravim, da so kazni neustrezne in daleč previsoke, in so že zdavnaj presegle tist prag, do katerega kazni pomagajo k varnejši vožnji in od tam dalje samo še filajo proračun.
Kdor je imel dosedaj tolk jajc, da je vozil pijan, sedaj ko je bla zagrožena kazen, 1000€, jih bo imel tud odsedaj, ko bodo kazni 1200€. Le v proračunu se bo več nabralo. Za izsiljevanje vlaka imaš smrtno kazen, pa vsake tolk še kdo zapelje direkt pred vlak. Nedolgo nazaj je bla mamica z otrokom, vi pa tu bluzite, da je to namenoma in da bi višje kazne preprečile nesreče. Nič jih nebi, edino proračun bi bolj filali.
Ne poznam nikogar, ki bi se zaletel zaradi tega, ker je kazen prenizka.

Ko ne verjamete mojim argumentom, pač potegnem kako lastno izkušnjo, s katero podkrepim svoje trditve. Jih imam dosti na zalogi o goljufivih policajih. Te izkušnje sicer niso nove, kar nima veze, so pa moje lastne, resnične in neizmišljene, tako kot ta v tej temi, in vsa dejstva lahko tudi dokažem.
[censored] ga, če nočeš verjeti pač ne verjameš, Ampak ti svetujem da malce odpreš oči, niso vsi policaji tako pošteni, kot si ti misliš.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
[censored] ga, če nočeš verjeti pač ne verjameš, Ampak ti svetujem da malce odpreš oči, niso vsi policaji tako pošteni, kot si ti misliš.
Preidimo z verovanj na dejstva/dokaze. (skener...)

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Preidimo z verovanj na dejstva/dokaze. (skener...)
Poglej starejše poste, ko sm pisal o kolegu, ki ga je kaznovala policajka, ko je napihal 0,0, imel vse dokumente in opremo, pa je potem našla umazano šipo na zadnjih levih vratih in napisala kazen. Kaj ste vse zganjali, da si izmišljujem da sanjam, da zaradi tega sigurno noben policaj ne kaznuje, da se mi meša, nekateri so me blokirali, odvzemali pike, no dokler nisem prilepil skena. Pol ste bli pa tiho.
Pa kaj ste zganjali, ko sem napisal, da se je en mulc obesil, potem ko so ga dobili policaji in mu zagrozili z kaznijo. da si vse izmišljujem, da to ni možno, da je protizakonito, en je bil še posebej vztrajen in skoraj vsak dan zahteval neke dokaze. No ko sm prilepil sken časopisa je pa utihnil, pa ga ni blo več na forumu.
Od te kazni, k sva debatirala z Apollom, lahko prilepim sken kazni, sken pritožbe, in sken o prisilni izterjavi, več nimam in nisem nikoli imel, ker mi niso nič poslali. Pače vse skeniram kar imam, boste potem rekli da sklep sodišča sem pa proč vrgel pa ga ničem pokazat. Pa ti prilepi sken kako je policija in sodišče obravnavala pritožbo, kako so me vabili na sodišče, če misliš da se lažem. Pa še plačaj kazen, ki so mi jo policaji goljufivo zarubili, če si tolk siguren da lažem. Al kako bi lahko to razčistili? Ne morem dat skena od nekaj kar ne obstaja.

Sicer me pa prav boli qrac, al verjamete al ne, če ne je pač vaš problem, da se ne morete soočit z resnico, očitno živite v enem drugem svetu. Glih za vse kar si kdo izmisli pa tud ne bom iskal dokazov, skeniral kar obstaja in še kar ne. Nimam tolk cajta, da bi me šetali gor in dol.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.341
113
mislim da cas pri tebi ni problem
wink-1.gif

Da pa niso vsi policisti posteni pa je pac logicno, ker so pac samo ljudje. Ampak verjemi da tisti ki so lopovi delajo za svoj zep in ne za proracun drzave (beri: si ne izmisljujejo prekrskov ampak se ukvarjajo s pravim kriminalom)

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
mislim da cas pri tebi ni problem
wink-1.gif

Da pa niso vsi policisti posteni pa je pac logicno, ker so pac samo ljudje. Ampak verjemi da tisti ki so lopovi delajo za svoj zep in ne za proracun drzave (beri: si ne izmisljujejo prekrskov ampak se ukvarjajo s pravim kriminalom)
Verjemi da so tud taki, ki si izmišljujejo prekrške. O vzrokih za tako početje boš ti bolje vedel, ali pa tudi ne. Jest tud ne vem, kaj so tisti tržičani imeli od tega da so mučili mačke.