Zapora ceste in kazen

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Pozdrav

Skozi vas x so postavili tablo zapora ceste s pripisom razen za vas x.

In sedaj vprašanje kakšna je kazen, če se peljem skozi vas x in me dobijo.Kdo to preveri. Cesta ni privatna, cestne dajatve plačam in ne vem zakaj bi se moral vozit 10 km (400km/mesec) okoli ker se zaradi 5 hiš postavi tak znak.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Če se navežem na vprašanje - kaj šteje pod "dovoljeno za lokalni promet"?

Če je v ulici, na začetku katere stoji znak prepovedano za ves promet in dopolnilna tabla "dovoljeno za lokalni promet", trgovina in se jaz peljem v to trgovino, ali spadam pod "lokalni promet"? Oziroma kakšna je sploh definicija lokalnega prometa in kako lahko policija to nadzira? Da je zadeva še bolj zanimiva, takšen znak stoji samo na eni strani ulice, z druge strani ga pa ni.

Razumem, da so znak postavili zato, ker je veliko ljudi omenjeno ulico iz ene strani izkoriščalo kot bližnjico oz. za izogibanje semaforiziranim križiščem. Ampak ali to pomeni, da po črki zakona jaz, ki živim par ulic stran, ne smem z avtom do trgovine, ki je v tej ulici?

mat123

Pripravnik
21. jun 2009
138
0
16
Lokalni promet

112. člen

(1) Lokalni promet je promet vprežnih vozil, koles, koles s pomožnim motorjem, koles z motorjem, lahkih štirikoles, traktorjev in motokultivatorjev, ter promet motornih vozil, s katerimi se kandidati usposabljajo za vožnjo motornih vozil ali opravljajo izpite za voznike motornih vozil.

(2) Lokalni promet je na določenem območju tudi promet motornih vozil, ki imajo na tem območju izhodišče ali cilj, promet motornih vozil, katerih lastniki oziroma imetniki oziroma imetnice (v nadaljnjem besedilu: imetniki) pravice uporabe imajo na tem območju prebivališče, promet motornih vozil, ki so v lasti oziroma v uporabi pravne ali fizične osebe, registrirane za opravljanje prevozov, ki ima na tem območju sedež ali podružnico in urejeno parkirišče ali avtošole, ki ima na tem območju sedež ali podružnico in urejeno parkirišče.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
(2) Lokalni promet je na določenem območju tudi promet motornih vozil, ki imajo na tem območju izhodišče ali cilj,
Ok, torej se lahko peljem v štacuno. Ampak, kako policaj, ki recimo stoji na začetku ulice (ta je dolga dober kilometer), preveri, kam grem? Me bo spremljal do trgovine?

Da se razumemo, še nikoli nisem videl policaja, ki bi nadziral promet v tej ulici. Zanima me teoretično, kako naj bi se nadziralo upoštevanje znaka "samo za lokalni promet", saj se lahko vsak, ki se je že kdaj peljal tam, izgovori, da gre v trgovino ali v kafič.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Napisi ugovor, da si su v stacuno in si potem lokalni promet.
Od stotih, ki jim policaj goljufivo napiše kazen jih bo 90 in več gotovo raje plačalo 20€, kot pa pisalo ugovore, hodilo k sodniku in tam dokazovalo svoj prav (šli v trgovino in imajo račun spravljen).... tko da ma policaj od 100-tih 1800 eur keša. Pogoljufanega sicer, ampak normo je izpolnil, država pa pokasirala.

Mene je enkrat ustavil policaj na podobnem odseku,napisal kazen in sem se pritožil, k sodniku sem kar hitro prišel na vrsto, ko pa sem tam dokazal da prekrška nisem storil, pa potem nisem dobil nič, nobene kazni, tudi obvestila da je zadeva zastarala ne.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Zakaj bi pa zadeva zastarala, če se je zaključila na sodišču. Doh.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Zakaj bi pa zadeva zastarala, če se je zaključila na sodišču. Doh.
Zaključila? Ne vem. Če bi se zadeva zaključila na sodišču bi najbrž dobil kak sklep s sodišča o tem a ne?

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.341
113
Težko, ker si se zbudil preden je bilo zgodbe konec... morda se ti pa sanje spet kdaj ponovijo in bos izvedel epilog.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Težko, ker si se zbudil preden je bilo zgodbe konec... morda se ti pa sanje spet kdaj ponovijo in bos izvedel epilog.
Pomoje je blo takole. Sodnica je vidla, da nism nič kriv, pa me ni hotla kaznovat. V sklep pa tudi ni hotla (tako ali lepše) napisat, da me je policaj samo skušal nategnit pa je potem vse skupaj vrgla v koš.

Bi si pa v tem primeru tud policaj zaslužil kakšno kazen, ne samo da je skušal goljufat, še nesramen je bil.

No še vedno pa bolje to, kot v enem drugem mojem primeru, ko so mojo pritožbo najbrž že kar na policijski postaji vrgli v koš, kazen pa mi odtrgali od plače. Sem se pritožil v roku, poslal priporočeno na PP, takrat bi mi po zakonu morali pritožbo zame ugodno rešit alipa poslat k sodniku za prekrške, ki bi me moral povabiti na razpravo in poslat sklep, pa nič od tega, samo od plače so mi odtrgali. Če si tolk siguren da sanjam, a mi plačaš kazen, če ti dokažem da sem se res pritožil, in da so mi kazen odtrgali od plače? Mam zagotovo vse listke še nekje spravljene.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.341
113
Si pa optimist. To da si poslal ugovor oz. zahtevo za sodno varstvo dejansko nič ne pomeni. V končni fazi ti je lahko prekrškovni organ ali sodišče odgovorilo pa si ti to vrgel stran, kaj naj jaz počnem s tem kar si ti pošiljal?! Če so ti trgali od plače pomeni da si bil kaznovan s plačilnim nalogom in ni bila izdana nobena odločba ali sodba. To pomeni da tvojega ugovora ali zahteve za sodno varstvo ni nihče obravnaval. Saj zadeva je preprosta - ti jo pošlješ prepozno, dobiš na to odgovor, vržeš v smeti in potem jokaš po forumu... Ali pa bolj verjetno - vse skupaj si izmisliš na podlagi pričevanj tete od bratranca sosedove sestrične.

In verjemi mi, sodniki nimajo nobenih zadržkov da policistu na obravnavi povedo v obraz da ga je usral in človeka oprostijo. Oni se držijo zakona in če ga je policaj usral si oproščen.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.049
450
83
tam ko se terc po tori rola
Jah, kakšen kilometer naprej od mene je zoženje ceste zaradi enih del. In prepoved prometa, razen za stanovalce. Normalno, da peljem skozi, saj sem stanovalec. Resda ne tam, stanujem pa....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Si pa optimist. To da si poslal ugovor oz. zahtevo za sodno varstvo dejansko nič ne pomeni. V končni fazi ti je lahko prekrškovni organ ali sodišče odgovorilo pa si ti to vrgel stran, kaj naj jaz počnem s tem kar si ti pošiljal?! Če so ti trgali od plače pomeni da si bil kaznovan s plačilnim nalogom in ni bila izdana nobena odločba ali sodba. To pomeni da tvojega ugovora ali zahteve za sodno varstvo ni nihče obravnaval. Saj zadeva je preprosta - ti jo pošlješ prepozno, dobiš na to odgovor, vržeš v smeti in potem jokaš po forumu... Ali pa bolj verjetno - vse skupaj si izmisliš na podlagi pričevanj tete od bratranca sosedove sestrične.
Ja lažje je diskreditirat sogovornika, mu rečt da laže, kot pa se soočit z dejstvi in dokazi, da policija goljufa.
Ma sej nima smisla, da ti že nevemkaterič razlagam, verjemi pa, da bi ti prav lahko dokazal, da je policija v tem primeru kršila človekove pravice. (pravica do obravnave pritožbe).
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
In verjemi mi, sodniki nimajo nobenih zadržkov da policistu na obravnavi povedo v obraz da ga je usral in človeka oprostijo. Oni se držijo zakona in če ga je policaj usral si oproščen.
Sej kakorkoli, policaj mi je napisal kazen, jest sm se pritožil in sodniku svoje povedal. Sklepa s sodišča pa nisem nikoli dobil, kar ni v skladu z zakonom. Plačal nisem, kazni mi pa tudi niso odtrgali od plače. In ne more se ta pošta kar tako izgubit, to se pošilja priporočeno. Če enkrat ne dvigneš ti pošljejo še drugič.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.341
113
Saj ce dobiskazen na sodiscu ti ne kar trgajo od place ampak te se v uklonilni zapor vmes posljejo.

Nabijas in semi ne da...res.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Saj ce dobiskazen na sodiscu ti ne kar trgajo od place ampak te se v uklonilni zapor vmes posljejo.

Nabijas in semi ne da...res.
Saj pravim, moja pritožba je najbrž pristala v kakšnem košu že na policiji in sodnika za prekrške ni videla, pa bi po zakonu morala bit tja poslana, če bi policaji mojo pritožbo zavrnili.
Tudi nisem dobil nobenega obvestila, da bi na policiji pritožbo obravnavali, ali da bi jo odstopili sodniku, niti ne vabila k sodniku ali sklepa sodnika. No jest pa imam listek policije kdaj naj bi storil prekršek in listek od pošte kdaj sem se pritožil. Jest lahko dokažem, da sem se pravočasno pritožil, ti pa povej kje se je potem pritožba izgubila. In če je to pravilen postopek.

Se je pa zadeva odvijala že precej let nazaj, nisem prepričan ali je uklonilni zapor tedaj že bil ali ne, ampak to v našem primeru nima veze, saj najbrž nisem bil kaznovan od sodnika. (pa bi moral biti, ker sem se pritožil)

Sicer pa ni treba bit preveč pameten. Če bi policaji mojo priporočeno poslano pritožbo vrgli direkt v koš, bi postopek naprej tekel tako kot je. Zato sklepam da je bilo tako. In če je bilo tako, mi je bila kršena pravica do pritožbe in pravične obravnave le te, kar je ena od človekovih pravic.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Sicer pa... enostavno... zakaj pravil ne bi za razliko upošteval?
Boljš če bi vprašal, zakaj policaji nebi upoštevali pravil in zakonov in zakaj goljufajo, kršijo človekove pravice...
Jest sm se pritožil, ker očitanega prekrška nisem storil.
Pritožba pa v nasprotju z vsemi zakoni, pravili, človekovimi pravicami ni bila obravnavana, vsaj ne da bi vedel. No pa tudi če me samo niso obvestili je to v nasprotju z pravili.

Nazadnje urejeno:

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
To je pa spet drugo. Potem sem preslabo prebral temo. Se opravičujem.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.341
113
Dej prvo povej ali si poslal zahtevo zasodno varstvo ali ugovor in kam si to poslal. Ker ti take nedoslednosti pises da je precej jasno da ali je vse izmisljeno ali pa da je nekaj res ostalo pa si sproti izmisljujes.