Zanimiva nesreca s policijskim vozilom

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Thesmos pravi:
Vse dokler BOSTE pljuvali cez policijo, kako nic ne delajo. Vsi se pizdijo, ces "kje si mene nasel, 16km/h cez omejitev in 300€.... mene tlele jebete, une norce pa nikol ne ujamete... blablabla.... jok jok jok .... " Ko pa "norca" ujamejo? No, kar berite komentarje in si oglejte reakcije. Ne mors da verjames....
Ja in koliko norcev, ki povzročajo nesreče so lani ujeli?, koliko avtomobilov, katerih vozniki povzročajo najhujše prekrške so zasegli?
Koliko pijancem so vzeli izpit? koliko so jih spravili v pridržanje?
Da je končni rezultat lanskega leta več mrtvih kot leto poprej?

In kakšen je bil lanski izplen v primerjavi z letom prej?

Je nov zakon z višjimi kaznimi, strožjimi omejitvami, zasegi, pridržanji voznikov kaj primogogel k večji varnosti in zmanjšanju nesreč ali je zgolj pripomogel k polnjenju blagajne?

Izplen kaže, da so policaji pridno delali, številke mrtvih pa kažejo, da policaji niso spravili s cest tistih, ki povzročajo nestreče ampak neke druge.

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Če je za verjeti avtorju tega prispevka , je model delal sranje v prometu že večkrat. Eden od njegovih podvigov je celo na youtubu:

Takim tudi odvzem izpita in avta ne pomaga in vsi pomisleki o legitimnosti prisilnega ustavljanja v nedeljo odpadejo.

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Si pomislil da je na cestah tudi vedno vec vozil, vedno vec voznikov in s tem tudi vedno vec norcev? Ce upostevam se vzgojo otrok, katerim starsi raje pripovedujejo kako umazani in neposteni so policaji, kot pa da bi jim vcepili olikanost in strpnost, je rezultat logicen.

Mislis, oz. mislite, da ste le vi naleteli na radar, ali placali kazen zaradi nepravilnega parkiranja? Joj, kako bogi ste. Zdaj si pa ne boste mogli kupiti iphona ker morate dati drzavi denar. Krivca iscite drugje, ne v policiji. Policija je le palica. Ze res da so ljudje tisti kateri dobijo po hrbtu, vendar se raje vprasajte kdo palico drzi, in se tja obrnite z svojimi tezavami.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Zakaj pa ne, če ni druge rešitve? Poglej malo preko oceana, kakšna pooblastila ima tam prometna policija in kakšen odnos imajo državljani do policije? Govorim o celotni severni ameriki...
Tam si lahko vesel, da preživiš, če se odločiš za pobeg, tistih 20 let čuze je malenkost...

Me prav zanima, koliko bi bilo pri nas junakov, če bi imela policija dovoljenje (in odobravanje iz strani raznoraznih pljuvačev čez delo policije) za uporabo orožja ali kakršnihkoli drugih prisilnih sredstev v primeru pobega...

Pa spet eden. Pa a ti veš zakaj imajo tam taka in taka pooblastila? Pa a ti veš, da tam nisem srečal policaja, da bi stal ob cesti in ustavljali? Srečal sem jih pa ogromno. Vedno so bili v movingu. Razen na enem odseku sem zasledil, da je večkrat eden stal. Pa a ti veš, da so se nabiti menili s policajem, kdo bo vozil, pa a ti veš....da ne nadaljujem naprej. Noben [censored] te ne vpraša po ničemer. Vsaj nas niso. Pa je bilo za vikende kar pestro. Pa nobenih butastih frulic nam nikoli niso ponudil v gobec. Imajo čist posebne prijeme in delujejo, men vrjem. Nikoli nič plačal, pa se tudi nisem vozil po omejitvah. Sam upošteval nekaj dejstev, ko so mi jih povedali ameriški sodelavci. Sej veš, ko gledaš filme se ti zdijo tile trooperji osebe, s katerimi ni heca
shocked-1.gif
.

Ampak, a veš kje je keč? Močno se zavejo, da ko bo nekaj ušpičil, ne bo dobil nekaj 100 dolarčkov kazni, ampak bo šel direktno v zapor. Ga ne bo nobeden vprašal po ničemer. Tukaj se pa ustavlja vsepovprek, pa ni važno kako se pripelješ. Oni že vejo zakaj, meni pa tudi.
wink-1.gif

Na Spalu ob Idrijci, dajo avto tam, kjer se da kaj pokasirat. Še nikoli ga nisem videl nasproti gostilne. V Desklah tudi merijo na koncu table, VEDNO. Da bi merili v mestu, kjer otroci hodijo čez prehod za pešče, jih tudi še nisem videl. Logično, kršiteljev bi bilo dosti manj, ampak tam bi imelo merjenje vsaj en smisel. Pa še to bi laho merli vse nad 65. Ker je ravnina in ni nič kaj zahrbtnega tam. Viš to mot nas, ko se toliko oglašamo. Merijo nekaj na mestih, ki nimajo veze z ničemer, ustavljajo pa vsepovprek, da ja dobijo tiste kateri so brez izpita. Zakaj misliš, da so zapore na AC? Da lovijo roparje sigurno ne.
wink-1.gif

Sedaj pa hitro pisat, da zagovarjam tega v Cliu, bedake, pijance, mamilaše, nosečnice in vaše starše.
zmaga.gif

Aja....pa magična beseda. Pa če bi se ti že 1x vozil po omejitvah. Skoraj pozabil.
grin1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Dotaknil se bom tudi uporabnika exHair, pa naj mi ne zameri. Večkrat sem opazil, da jamra in pljuva čez tiste, ki sekajo ovinke. Na svojih posnetkih pa sam dokazuje, da tudi on spada med te, ki radi sekajo ovinke, mnogokrat tudi delno ali v celoti nepregledne.
Zato pač tu še najbolj velja tisto reklo, da naj vsak sam najprej pomete pred svojim pragom, šele potem naj s prstom kaže na druge...

Ni zamere. Kar na dan s posnetkom. So javni in nič ne skrivam.
wink-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Tudi jaz. Pa naj uvedejo ameriške plače in ameriška kazni, predvsem pa to, da policaji ne smejo ustavljati kar tako zaradi nekih kontrol.
Tam ti lahko na čelu piše, da si pijan, pa te policaj ne bo ustavil, če nisi napravil še kak drug prekršek. Delež pijanih povzročiteljev je pa približno enak kot pri nas.
Ko sem v zda narobe parkiral, je bila kazen ene 10x manjša kot pri nas. hehe pa še tisto nisem plačal, sem prej ušel iz države.
Pa ne preveč hvalit, nekateri avti so tam res šrot, pri nas nebi šli takšni nikoli čez tehničnega. Na cestah pa najhitrejši šleparji, ki te prehitevajo ko voziš točno po omejitvi.
Pa še nekaj. Tam skrbijo policaji za varnost, ne pa kot naši za državno blagajno.

To lahko jaz samo potrdim. In pod temi pogoji, se tudi sam strinjam za tak sistem. Ker drugače, bojo odobrili samo to, da lahko streljajo vsepovprek. Bodo pa vsekakor pozabili na tole, kar ni ravno voda na njihov mlin. Primer, da se ne ustavlja kar nekaj vsepovprek in tiščanje frulic v usta, v upanju, da bo kaj napihal.

sistemik zmenjeno.
wink-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Thesmos pravi:
Si pomislil da je na cestah tudi vedno vec vozil, vedno vec voznikov in s tem tudi vedno vec norcev? Ce upostevam se vzgojo otrok, katerim starsi raje pripovedujejo kako umazani in neposteni so policaji, kot pa da bi jim vcepili olikanost in strpnost, je rezultat logicen.
In ravno letos je tisti baby boom skočil množično na ceste ane.
Vedno se najde našel izgovor, če je nesreč več in lepo vreme bo izgovor, da je lepo vreme pritegnilo na ceste več voznikov, če je pa slabo vreme bo pa izgovor da je kriva nepazljivost na na slabših voznih razmerah ane.
Citat:
Uporabnik Thesmos pravi:
Mislis, oz. mislite, da ste le vi naleteli na radar, ali placali kazen zaradi nepravilnega parkiranja? Joj, kako bogi ste. Zdaj si pa ne boste mogli kupiti iphona ker morate dati drzavi denar. Krivca iscite drugje, ne v policiji. Policija je le palica. Ze res da so ljudje tisti kateri dobijo po hrbtu, vendar se raje vprasajte kdo palico drzi, in se tja obrnite z svojimi tezavami.
In ti misliš, da če nebi naletel na radar ali plačal nepravilnega parkiranja, bi koga zato povozil?
Policija so oboroženi inkasanti, ki jim ni mar za našo varnost, prva naloga je da kasirajo. (smo videli spet včeraj).
Ja bogi smo, plačali smo 100 miljonov kazni, varnost pa slabša kot lani.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Srandi pravi:
Takim tudi odvzem izpita in avta ne pomaga in vsi pomisleki o legitimnosti prisilnega ustavljanja v nedeljo odpadejo.
Ja, očitno je zakon uspešen samo pri polnjenju proračuna, ne pa tudi pri spravljanju s ceste teh bedakov.

Bi pa opozoril na dejstvo, da tale norc na posnetku ni povzročil nesreče, za razliko lovljenja v nedeljo, ko je do nesreče prišlo.
Kar kaže samo na to, da je lovljenje še bolj nevarno kot takšna vožnja ki jo vidimo na posnetku.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
..Če je bilo nekomu VD odvzeto, pomeni, da je kršil enega ali več pravil oz. zakonov, za katere se je kandidat izkazal sposobnega, ko je opravil vozniški izpit. To pomeni, da osebek brez vozniškega izpita nima kaj početi na cesti, saj ni tukaj vprašanje, ali zna vozit, ampak ali zna vozit po zakonih, kar pa je z odvzemom VD dokazal da ne zna!
Točno tako. Zato bi morali izpit vzet VSEM BREZ IZJEME, ki so naredili prekršek in s tem tako dokazali da ne znajo vozito po zakonih.
No, tako jaz nisem napisal, ampak če si ti tako to razumel, tudi prav.

Citat:
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Torej, če so komorkoli odvzeli VD zaradi pretirane alkoholiziranosti, zakaj bi ga mu potem vrnili, ko bo trezen?
Mogoče zato, ker je nevarna vožnja v pijanem stanju, ne pa v treznem?

Se popolnoma strinjam, vendar, preden si ga šel z avtom popivat, si bil vrjetno trezen in sposoben potegniti eno logično misel, da če si šel v gostilno z avtom, boš vrjetno moral iti domov prav tako z avtom. Ampak prbit, ane?
Citat:
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Če je to naredil enkrat, zakaj tega ne bi naredil še enkrat? Isto velja za pretirane divjake, potem takem, njim sploh ni potrebno odvzeti VD, policaj naj mu da en šnops, da se pomiri, pa naj pelje naprej.
Kot sem napisal v prvem odstavku, odvzemi bi morali bit za vse. Kdor je enkrat kršil pravila, jih lahko še enkrat.

Ja no kot pravim, če ti to tako razumeš, tudi prav. Napisal sem za hujše prekrške, kjer je odvzeto VD, ne za manjše prekrške.

Citat:
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Je pa res, da z odvzemom VD, takega potencialno nevarnega človeka, nisi odstranil s ceste, ampak si mu nekako prepovedal vožnjo, na njemu pa je, da to upošteva. Če tega ne upošteva, pomeni, da kljub neizmernim vozniškim sposobnostim, kljub vsemu tak osebek ni primeren za na cesto.
Če ne upošteva in potem zaradi visoke kazni beži, je že sistemik dal dober predlog, takega je treba ustrelit.
Kamela 123 bo z veseljem opravljal nalogo rablja.

Torej kolega lani ni znal vozit po predpisih in ni bil sposobem za na cesto ravno od 1.3 - 31.3 do polnoči, opolnoči pa se mu je čudežno povrnilo vozniško znanje in sposobnosti, a prav razumem?
In ker se je med enomesečnim začasnim odvzemom vsak dan zjutraj vozil v službo (vozit pa ni znal) bi ga bilo treba za 10 let dat na davkoplačevalske stroške v arest, če bi pa bežal pa ustrelit. A vaju s sistemikom prav razumem?

Aja izpit je izgubil za en mesec zaradi pijače. Nslednji dan je bil trezen, za razliko od divjakov in bedakov, ki ostanejo divjaki in bedaki tudi naslednji dan po prekršku.

Ne ne razumeš. Dobil je enomesečno prepoved, da v temu času lahko razmislil kaj je naredil narobe in da ga je zaradi bedarije doletela kazen. Kaj pa bi ti v tem primeru naredil, bi dal še za eno rundo?

Kje pa piše da pijanček ne ostane pijanček, prav tako kot divjak divjak in bedak bedak?

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Ni zamere. Kar na dan s posnetkom. So javni in nič ne skrivam.
wink-1.gif
Če ti povem po pravici, se mi ne da iskat po tvojem arhivu posnetkov, pa tudi zahrbtnosti nimam v načrtu...
tongue-1.gif

Sem pa tu in tam opazil sekanje. Pa da ne bo izpadlo čudno, tudi sam občasno sekam kak ovinek, ampak poredko, pa še to tam, kjer je ovinek pregleden...

Moje mnenje je pač takšno, da je veliko kretenov na cestah in jih je na kakršenkoli način treba spravit iz prometa, pa čeprav na silo.
Se včasih strinjam s sintičem, ampak on je izrecno na nasprotni strani policije.
Očitno temu mulotu ni pomagala niti denarna kazen niti odvzem vozniške, zato bi bil proti njemu potreben kak radikalnejši ukrep. Finančni zanj oz. njegovo familijo bi bil kar primeren... Pa čeprav bi imelo za posledico bankrot posameznika ali posameznikov.

Policija pa dela to, kar ji nalaga zakon, le da je za moje pojme policijskih patrulj še premalo... Na moji standardni službeni relaciji srečam le tu in tam, 2 - 3 x na mesec kakšno patruljo.

Pa da ne bom zasmetil teme, bom na novo odprl eno temo, v kateri bom postavil nekaj vprašanj...

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Tako da: bodi previden na cesti, da se ti ne bo kdo po tvoji strani pripeljal in da se ti ne bos komu drugemu.

Bom previden, hvala. Ko mi bo pa nekdo tako močno posekal, da se ne bo izšlo, bom pa zahteval, da mi ti napišeš kazen za neprilagojeno hitrost, ker nisem uspel rešiti situacije.
wink-1.gif

Tukaj se mi je izšlo. Enemu šleparju se pa ni. Je šel čez cesto točno na tem mestu. Kaj je bil vzrok? Ja najbrž je vozil z neprilagojeno hitrostjo in ni uspel rešiti situacije. Z njim je šlo še en kup komutatorjev iz Kolektorja in en kup ventilatorjev iz Hidrije.

Prvi del posnetka.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Ti ni jasno, kajne!? Če ima policija zakonsko osnovo, da odstreli takega bedaka s ceste, naj ga kar. Kuli me b.. zaradi njega. A resnični problem so eventuelne kolateralne žrtve, ki so apriori nedolžne. Kresalčki se grejo kaboje in sredi urbanega naselja na zelo prometni cesti izvajajo Holivudska zaletavanja in se pri tem še debelo lažejo, da je bilo vse skupaj naključje. Lahko bi koga resno poškodovali ali celo ubili.
Jaz bi jih stožil do konca in čez. In to čez bi bilo nujno potrebno, saj jim kresalčkom pri teh lažeh sodišče drži štango in se tako kot policija dela butastega. Sodišče bo v nasprotju s čisto osnovno logiko sledilo prijavi policije, pa čeprav je stvar tako bedasta, da glava peče. Ne glede na izjave številnih prič, bo tudi sedaj tako. Pomagala bi samo kamera.

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Citat:
Citat:
Uporabnik Srandi pravi:
Ja, očitno je zakon uspešen samo pri polnjenju proračuna, ne pa tudi pri spravljanju s ceste teh bedakov.

Bi pa opozoril na dejstvo, da tale norc na posnetku ni povzročil nesreče, za razliko lovljenja v nedeljo, ko je do nesreče prišlo.
Kar kaže samo na to, da je lovljenje še bolj nevarno kot takšna vožnja ki jo vidimo na posnetku.

Verjetno me nisi razumel - tale norec na posnetku (voznik) je ISTA oseba, ki je bila v nedeljo udležena neseči oz. pobegu.