Zanimiva nesreca s policijskim vozilom

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
Ne, nisem te zamenjal. Če ne verjameš preberi svoj post št. 1430065. Jaz ne vidim povezave med novim zakonom in povečanjem prekrškarjev na cesti žal.
Nisem nič obrnil plošče, sedaj ali lažeš ali pa ne razumeš mojega pisanja, dejstvo pa je da nikjer nisem napisal da država z novim zakonom ne bo pokasirala več kot prej.

Pa še za konec, star čebelji pregovor pravi, kdor je slep kot krt naj dvakrat pogleda. In ne, ponavljal se tebi na čast ne bom.

LP

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik bjani pravi:
ti tudi verjetno nisi bil vinjen v času bega, se pravi si živ dokaz za tiste, ki trdijo da alkoholizirani boljše vozijo(bežijo)
uf-1.gif

Ko bi ti vedel celotno štorijo
crazy1.gif

Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Jaz govorim za tiste, ki divjajo skozi naselje več kot 100, na policijo se ne ozirajo, na prebivalce tudi ne... Ker tak bo divjal prvič, drugič, tretjič, n-tič... In če se prepove lov, bo tak še pogosteje trošil svoj adrenalin na ta način. Sploh, ker bo vedel, da ga ne bodo lovili, z ukradenimi tablicami pa ga ne bodo našli ali mu karkoli dokazali... Pa naj bo to avto, motor, kombi, šleper...

Eeeee vidiš. Razmišljava skoraj enako. Tudi sam ne odobravam 100-tke skozi naselje. Zatakne se pa takoj pri naslednjem stavku. Jaz bi takega, kot primer v Kopru (kjer je šlo čez vse meje, po moje) lovil tako samo 1x. Če že 125 pripelješ na 70 omejitve je WTF?!?!. Vsak števel laže, to je bilo po števcu več kot 130. Nimaš kaj, drugič, tretjič, n-tič in jovo na novo ogrožat vse po spisku. Tukaj se najbrž še sintič strinja. To vam trobi že veliko časa, v res krutem izbiranju besed.
tongue-1.gif

Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
KZS
samo (vstavi poljubno), lahko pričakuje da bo nov zakon odstranil vse prekrškarje oz. nevarne prekrškarje s cest. Če bi bilo tako bi tak zakon potrebovali samo 1 leto potem pa ne več, saj hujših prekrškarjev ne bi bilo več. Takšna pričakovanja so neracionalna oz. že na meji idiotizma. Žal.
A nisi ravno ti in tvoji somišljeniki ob sprejetju hvalil nov zakon ravno zato, ker bo spravil pijance in divjake s cest? Zakaj že so sprejeli ta zakon?
Nihče ni nikoli trdil, da bo zakon spravil VSE prekrškarje s ceste, ampak očitno ni spravil nobenega, oz. je še koga dodal, saj je bilo lani mrtvih več kot leto prej.

Ja, realno je bilo pričakovati to, kar sem pisal že pred več kot enim letom in se je tudi uresničilo. Da bo država pokasirala več, pri prometni varnosti pa ne bo sprememb. (in si jih država tudi ne želi).

Kakšno je pa tvoje mnenje, a nov zakon dobro deluje ali ne?

Kamelca, pa reč, da ni res.

Kazni so šle čez vse meje, varnost pa v podnu. To drži in temu ni za oporekat. Na soški poči skoraj vsak dan. Bemti mamo norcev na cesti. Kljub pobranih xy izpitov. Jaz, če se peljem 90-100, nimam problema v teh zahrbtnih dneh. Kako morajo šele eni noreti, če verjameš. Samo tista stvar, katera DEJANSKO vpliva na varnost, je pa težko ali bolje rečeno nemogoče, da jo zmerimo. In vem, da mi ne verjameš, ampak jaz sem 100%, da si naprej spustil že n število avtomobilov misleč, da so izpravni. Pa je daleč od tega.

Ne vem kako so lahko tisti ženski napisali, da je zdrsnila s ceste zaradi spolzkega cestišča? Kot sem rekel, jaz pri 90-100 ostanem na svojem pasu in nimam problemov. Torej, koliko je šla ženska čez dovoljeno, da je zdrsnila s cestišča? To ni spolzko cestišče, ampak je to zame čista neprilagojena hitrost. Država smatra, da si pri 90 varen ( kar si res, jaz lahko to potrdim), žensko je pa odneslo. Očitno ni peljala 90, kot pravi država, da bo varno. Preden pišete, da meni nikoli ni prav, pa ni važno kako policisti napišejo, prej 2x premislite v čem je finta mojega zadnjega odstavka.
evil.gif

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
Zdej nevem za katero stvar naj rečem da ni res
wink-1.gif

Sicer nevem, česa ti ne vrjamem, ampak dejstvo je da je potrebno hitrost prilagajati glede na situacijo in omejitev 90km/h, ne pomeni da moraš toliko vozit, temveč koliko lahko največ pelješ. Zdej točno na kater primer se navezuje ta ženska nebi vedel, je pa čisto možno da je za posledico kriva cesta. Ni ne prvič in ne zadnjič.
Kar se tiče kazni, se strinjam da so stroge, za določene prekrškem tudi preveč in niso sorazmerne s težo samega prekrška, za varnost pa nebi trdil da je na podnu, varnost je tam kjer je bila tudi prejšnja leta. Težko je varnost ocenjevati glede na število mrtvih, ker se lahko skanta en avtobus poln ljudi in ti zjebe statistiko.
Moje mnenje je, da se preveč dela na represiji pri manjših prekrških, in pri prekrških tam kjer dejansko nihče ni ogrožen. Je pa to seveda dvorezen meč, saj bi se potem v primeru nesreče na kraju kjer so opustili nadzor očitalo policiji ne-delo in posledično poslabšanje varnosti.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Sicer nevem, česa ti ne vrjamem, ampak dejstvo je da je potrebno hitrost prilagajati glede na situacijo in omejitev 90km/h, ne pomeni da moraš toliko vozit, temveč koliko lahko največ pelješ. Zdej točno na kater primer se navezuje ta ženska nebi vedel, je pa čisto možno da je za posledico kriva cesta. Ni ne prvič in ne zadnjič.

Se vse strinjam, v tale odstavek bom pa še malo dregnil.
redface-1.gif

No, pa se vrnimo v kruto sedanjost. Vsi vemo, da se najbrž ni peljala čez omejitev. Tudi vemo, da je bilo spolzko. Hja, s 4 leta staro trdo zimsko gumo, res ne gre drugače na teh (trenutno) res zahrbtnih delih ceste
smirk-1.gif

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
Ja, samo ti si mogoče sposoben, in veš kako odreagirati ko avto malo zdrsne in se znaš rešit iz dane situacije. Eni se pa pač ne znajo. Najverjetneje ni šla čez mejo ki jo postavlja omejitev hitrosti temveč je po mojem mnenju presegla mejo svojih sposobnosti in je zaradi tega letela ven. Same ceste ne poznam tako da bi težko komentiral kakšna je tako da se bom opiral na tvoje trditve o njej. Zdej zakaj so za nesrečo okrivili cesto ne vem, bi pa lahko dobila tudi kazen za neprilagojeno hitrost.

Ah, klinc, šele zdej sem prebral drugi odstavek
wink-1.gif
Je pa težko komentirat kdaj gre za napako na cesti kdaj pa za neprilagojeno hitrost še posebej če niso znani vsi fakti

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Ne, nisem te zamenjal. Če ne verjameš preberi svoj post št. 1430065. Jaz ne vidim povezave med novim zakonom in povečanjem prekrškarjev na cesti žal.
Nisem nič obrnil plošče, sedaj ali lažeš ali pa ne razumeš mojega pisanja, dejstvo pa je da nikjer nisem napisal da država z novim zakonom ne bo pokasirala več kot prej.

Pa še za konec, star čebelji pregovor pravi, kdor je slep kot krt naj dvakrat pogleda. In ne, ponavljal se tebi na čast ne bom.

LP
Pa kaj se ti greš? V tem postu 1430065 nisem napisal ničesar od tega, kar mi pripisuješ.
V katerem postu si pa ti napisal, kam meniš o novem zakonu, ali dobro deluje ali ne?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Moje mnenje je, da se preveč dela na represiji pri manjših prekrških, in pri prekrških tam kjer dejansko nihče ni ogrožen. Je pa to seveda dvorezen meč, saj bi se potem v primeru nesreče na kraju kjer so opustili nadzor očitalo policiji ne-delo in posledično poslabšanje varnosti.
Dela se največ tam, kjer se največ pokasira, torej na množici majhnih nepomembnih prekrškov.
In če bi spremenili način dela, bi utegnil kdo od politike policiji očitat premalo pokasiranega in nič drugega.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
Citat:
Pa kaj se ti greš? V tem postu 1430065 nisem napisal ničesar od tega, kar mi pripisuješ.

Nisi?
Citat:

Ja kakor sem rekel, očitno nov zakon in policija ni spravila pijancev oz. divjakov s ceste, da vsakodnevno beremo takšne članke.
Hmm... bralno razumevanje... Torej, zgoraj napisano, ni pričakovanje da bo zakon in policija spravila vse pijance oz. divjake s cest? Ker je iz napisanega razvidno, da če bi policija in zakon s cest spravila vse pijance in divjake, potem takih člankov nebi več brali vsaki dan ane... Aja, je bilo mišljeno da bi jih potem brali enkrat mesečno in podobno ane haha
smile-1.gif

Očitno, samo jaz to narobe zastopim.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:

Nisi?
Citat:

Ja kakor sem rekel, očitno nov zakon in policija ni spravila pijancev oz. divjakov s ceste, da vsakodnevno beremo takšne članke.
Hmm... bralno razumevanje... Torej, zgoraj napisano, ni pričakovanje da bo zakon in policija spravila vse pijance oz. divjake s cest? Ker je iz napisanega razvidno, da če bi policija in zakon s cest spravila vse pijance in divjake, potem takih člankov nebi več brali vsaki dan ane... Aja, je bilo mišljeno da bi jih potem brali enkrat mesečno in podobno ane haha
smile-1.gif

Očitno, samo jaz to narobe zastopim.
Ja bo bralno nerazumevanje, ker nisem nikjer napisal da sem JAZ pričakoval da bo policija spravila pijance oz. divjake s cest.
Je pa bilo to spravljanje divjakov in pijancev s cest pred dobrim letom glavni argument zagovornikov novega zakona, o nujnosti sprejetja le tega.

Izkazalo se je pa to, kar vam trobim že ves čas. Učinek novega zakona je zgolj v večjem prilivu v proračun in večji represiji, ne pa v višji varnosti. Kar je bil pomojem mnenju tudi namen tega in tudi prejšnjega zakona. Jest pravim da zakon dobro deluje, pač temu, čemur je bil namenjen. Žlender tudi pravi da zakon dobro deluje. Edino za tvoje mnenje še ne vemo. Ampak razumemo da ti je težko priznat da si se motil.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.921
113
v lokalni ostariji
najprej se je potrebno zavedati da zakon in policija ne spravlja s ceste divjakov, ampak množice ki pač nimajo sreče, in jih ustavijo v "kontroli prometa"...

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
Citat:

Izkazalo se je pa to, kar vam trobim že ves čas. Učinek novega zakona je zgolj v večjem prilivu v proračun in večji represiji, ne pa v višji varnosti. Kar je bil pomojem mnenju tudi namen tega in tudi prejšnjega zakona. Jest pravim da zakon dobro deluje, pač temu, čemur je bil namenjen. Žlender tudi pravi da zakon dobro deluje. Edino za tvoje mnenje še ne vemo. Ampak razumemo da ti je težko priznat da si se motil.

Z novim zakonom se je znižala stopnja alkohola v krvi povzročiteljev prometnih nesreč, prav tako je bilo manj voznikov ki so napihali ekstreme. Torej, nekaj izboljšanja je zakonodaja definitivno prinesla.
Oz. ne, te podatke so priredili tako, da si najbolj pijane voznike izpuščali, da nebi kvarili statistike in da tako lažje zavajajo ovce. Pa jih mamo falote polcajske haha.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:

Z novim zakonom se je znižala stopnja alkohola v krvi povzročiteljev prometnih nesreč, prav tako je bilo manj voznikov ki so napihali ekstreme. Torej, nekaj izboljšanja je zakonodaja definitivno prinesla.
Oz. ne, te podatke so priredili tako, da si najbolj pijane voznike izpuščali, da nebi kvarili statistike in da tako lažje zavajajo ovce. Pa jih mamo falote polcajske haha.
Tole sem zapisal pred časom.
Citat:
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Ne gledam poročil. So že objavili rezultate? Bo predator zalimal kako slikco, pa da vidimo situacijo. Me zanima, ali bodo imeli težave pri posredovanju delovanje zakona ovcam, ali ne.
evil.gif
Nobenih težav ne bo.
Če je bil lani delež med povzročitelji smrtnih nesreč manjši procent pijanih kot predlani bodo hvalili zakon, ker je spravil pijance s ceste, če bo pa večji procent bodo pa hvalili zakon, ki je zmanjšal procent divjakov na cestah.
Kaj naj pa drugega? Ne moreš kar kritizirat zakon ki prav dobro služi svojemu namenu.
In nisem se zmotil.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
Po tej tvoji ozkoumni teoriji torej, dokler vseh dejavnikov ne zmanjšaš ne moreš govoriti o napredku ane. To je nekako tako, če se poceni kruh, ostale stvari pa ne, ne moreš govoriti o tem kot nečem pozitivnem
wink-1.gif

Jp Jp, destruktiva je lažja kot konstruktiva.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Po tej tvoji ozkoumni teoriji torej, dokler vseh dejavnikov ne zmanjšaš ne moreš govoriti o napredku ane. To je nekako tako, če se poceni kruh, ostale stvari pa ne, ne moreš govoriti o tem kot nečem pozitivnem
wink-1.gif

Jp Jp, destruktiva je lažja kot konstruktiva.
Ja huda teorija. Samo prešteješ število mrtvih lani in pa predlani, prešteješ izplen pa vidiš ali zakon deluje ali ne.
Če je letos delež pijanih povzročiteljev po zaslugi novega zakona manjši kot lani, je pa delež treznih povzročiteljev zato toliko večji, hehe a na to globokoumno teorijo misliš? A je zato tudi kriv zakon?

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
najprej se je potrebno zavedati da zakon in policija ne spravlja s ceste divjakov, ampak množice ki pač nimajo sreče, in jih ustavijo v "kontroli prometa"...

Dobra definicija.
zmaga.gif

Včeraj zapravil za dušo nekaj 10€. Nisem videl policaja, ne da bi ustavljali, ne da bi se pripeljali mimo. Prov
shocked-1.gif

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
zmanjšalo se je število pijanih povzročiteljev prometnih, zmanjšalo se je število prometnih nesreč s poškodbami. Povečalo se je spet število mrtvih, na splošno je bilo več prometnih nesreč.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Ah, klinc, šele zdej sem prebral drugi odstavek
wink-1.gif
Je pa težko komentirat kdaj gre za napako na cesti kdaj pa za neprilagojeno hitrost še posebej če niso znani vsi fakti

Ker ne vem kako grejo ti postopki, bom še malo dregnil.
smile-1.gif

Sicer pa ja, dejva se vrnit v kruto realnost. Kot si rekel. Gume so bile "dobre" z huulallaaaaaa profila najbrž. Nekje sem že napisal. V teh treh tednih se kažejo na soški dobre gume z veliko profila. Sej to, da so stare 4 leta, pustmo stat. Če je mela še Kristal Montero 2 recimo letnik 08, je men vzrok popolnoma jasen in logičen. Viš, z avtom s takimi gumami se pa ne morem voziti 90-100 po soški.