Zalit podvoz za Leclercom *DELETED*

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Težko, ker nekako nimam navade sprobavat globine vode s svojim avtom.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.404
1.416
113
Pa ni tam prepovedan promet z znakom. Ker kolikor vem vsake toliko tam policija kasira tiste ki vozijo tam skozi.

Sicer pa če je zalila voda in ste avto pustili pri miru verjetno ne bo kaj hujšega. Če pa ste v vodi ali takoj ko je avto prišel ven probali verglat pa lahko polota kar za dele prodaš. Tisto kar ni bilo pod vodo bo še uporabno. Dva primera poznam pri avtih višjega cenovnega razreda in je bilo pri obeh za cca 15 kilo EUR škode.

Ostalo pa. Tisti, ki je vozil si je čisto sam kriv. Ve se da je tam ob vsakem dežju voda in to ve celi MB že 10 let. Občina za šoferjevo neumnost res ne more biti kriva. Je za marsikaj ampak tole pa ni ravno njihova...

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
jaz hodim tja občasno probavat, če mi še vrata dihtajo
evil.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Kolegu je par let nazaj voda zalila avto med vožnjo. Imel je zviti 2 ojnici in uničen en bat.
1184082-integra.jpg

Priponke

• 1184082-integra.jpg
    1184082-integra.jpg
    97,7 KB · Ogledi: 109

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
Občina za šoferjevo neumnost res ne more biti kriva. Je za marsikaj ampak tole pa ni ravno njihova...

Kriva je zato, ker nič ne naredijo s tistim podvozom... In to 10 let. Višek sramote.
bonk.gif

Vsaj 10 let je tako da ob vsakem dežeku nastane skoraj pol metra globoka luža, ob močnem pa še več..... je pa stric že pred 15 leti tam pokončal svoj avto
rolleyes-1.gif

Ja, znak je tam da je ob dežju cesta poplavljena, mariborčani pa bolj ali manj vejo da že ob par kapljah dežja tam ni za voziti. Sam sem pred nekaj leti šel skozi vodo, ki mi je pri robu vrat že noter tekla, ampak sem prišel skozi..... nikoli več nisem tega ponovil. Soseda ki tam poleg živita, sta jih ob deževjih včasih več kot 20 ven potegnila
smile-1.gif

Je pa ta saga okoli tega podvoza že prava komedija ja......

B81

22. jul 2007
37.699
10.959
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Včasih grem do Leclerca v MB samo podvoza pa še tam nisem videl ?

Če bi šel od Leclerca na Tezno, v TAM npr...pa mislim, da JE tabla tam...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.485
113
SV SLO
Toži boga ne občino, ker je poslal dež. Ali pa toži svojo neumnost, ker rineš v pregloboko vodo z avtom.

A bi bilo tako težko se peljat okoli in ne rinit v globoko vodo. Že deset let se ve, da je tam ob dežju globoka voda, pa še vseeno ob vsakem močnejšem dežju Mariborčani rinete v to vodo. Prav zanimiva nacija.

Potem pa je kriv nekdo drug. Lastno napako je najtežje priznati. In najbolj draga je. Drugič sigurno ne boš rinil v pregloboko vodo.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Med močnim deževjem v Mariboru je SPET zalilo podvoz za Leclercom. Problem je nastal, ker je med prevozom skozi zalilo tudi avto ...
kaj jaz ne razumem je kako je lahko voda zalial avto ?
da se tako vljije, da voda med prevozom avto zalije potem mora pasti v 1 minuti vsaj 1000 litrov na kvadratni meter. podvoz je dolg recimo 10m +- 2 m.
vsak ki ni slep, ne tipka po gsmju itd bo videl ali je voda v podvozu ali ne. če je. greš nazaj. tam je tabla , ki jasno pove da podvoz ob dežju ni prevozen.
najbolje da kanglerja osebno tožiš
stupid-1.gif

crazy1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
saj marsikdo proba iti skozi vodo ne glede na to, da je tam tabla in opozorilo.
enim rata enim pa ne. tudi jaz sem že parkrat šel skozi . no enkrat mi je potem po kakem km kišta crknila, ker je prišla voda v razdelilec.
ko se je posušilo se je kišta dalje kotalila
sicer pa to ni edini tak podvoz. so bile - ne vem če so še - opozorilne table tam pri podvozu pri hočah , da je ob dežju lahko podvoz poplavljeln pa je ta zadeva praktično nova. pa še se najdejo relativno novi podvozi, ki jih redno zaliva. slovenistan pač
naši vrli gradbinci obvladajo take zadeve v nulo
bonk.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.705
9.912
113
40
MB
ksz

zdaj vidim odkod pregovor, da človeška neumnost ne pozna meja.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Tale je pa res dobra... Vidš, da je voda, ampak, ker je pod vodo, mora it avto čez....? Halo?!?

Kdo pa je vozu (nekje si napisal, da ti table nisi videl, voznik pa tudi ne)? No, pa sej nima veze..

Kakorkoli, kriv si si sam, ker rineš z glavo skozi zid. Brez zamere, ampak tko je...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.135
113
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Tale je pa res dobra... Vidš, da je voda, ampak, ker je pod vodo, mora it avto čez....? Halo?!?

Če prideš dovolj hitro lahko zaglisiraš čez.

Če imaš terenca (s snorklom, ker tudi terenci več kot 0.5m vode redko preživijo) probaš malce kako se potaplja.

Sicer pa kar se tiče podvozov/podhodov so ti ponavadi na najnižji točki, velikokrat že na točki podtalnice (recimo v lj) in tam odvodnjavanje na klasičen način (koriščenje gravitacije) ni možno. Ko pride dež voda teče v podvoz in ne ven, edina opcija je mehanska črpalka (pa še to precej močna ker je količina vode lahko precejšnja) kar pa nisem še nikjer videl. Zato je edina alternativa tabla, tudi cestarji hitro postavijo zaporo, takoj pač ne.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
. Ko pride dež voda teče v podvoz in ne ven, edina opcija je mehanska črpalka (pa še to precej močna ker je količina vode lahko precejšnja) kar pa nisem še nikjer videl.
Črpalke so skrite v objektu podvoza, pač tam kjer gravitacijsko odvajanje vode ne pride v poštev.

To ima tudi podvoz pri Pragerskemu, vendar kolikor vem so tam s črpalko stalni problemi (čeprav v zadnjem času manj).