Zakaj pljuvate po windows Visti (tehtni razlogi)

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.231
216
63
Citat:
Uporabnik stein pravi:
uradno ime). Ena druga velika (slovenska) pa ima XP in če samo omeniš Visto IT takoj odloži slušalko
wink-1.gif

Problem je, da ljudje v IT dejansko komp uporabljajo za delo (in jim je zadnja stvar, da se zarad tesnih rokov zezajo z bugi novega OS-a), ne pa marketingarji, ki lahko emajle zlagajo v mape na poljubnem OS-u in si popravljajo kravate.
smile-1.gif

Njih bugi OS-a ne zanimajo, ker itak nimajo pojma in bodo vse take stvari dali resit v IT....
grin1.gif

No saj pravim, kakor kdo zeli.
wink-1.gif
Po moje bo isto ko XP - ko pretece 5 let in bo zunaj SP2 bo dejansko Vista postala uporabna (slednje se zarad Win 7 itak ne bo zgodilo)....

Nazadnje urejeno:

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Problem je, da ljudje v IT dejansko komp uporabljajo za delo (in jim je zadnja stvar, da se zarad tesnih rokov zezajo z bugi novega OS-a), ne pa marketingarji, ki lahko emajle zlagajo v mape na poljubnem OS-u in si popravljajo kravate.
smile-1.gif
Trije moji kolegi v službi so naredili downgrade na XPje na notebookih. Prepočasna, preveč problemov, ki te ovirajo pri delu, ... Za nemoteno delo večina noče imet Viste gor.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem že petim na novih laptopih dal XP gor, trije od njih so imeli Visto že gori, dva pa free dos in zraven gonilnike za Visto (pol pa išči driverje za XP...).

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Predvsem Explorer je glede usability-a daleč pred onim od XP-ja. Tudi iskanje je končno tako, kot mora biti. Grafično šviga vse super gladko ck-ck, kar je v XP-jih pri še tako hitrem računalu sanja-svinja-kokice.
A govoriva o isti stvari ?
wink-1.gif

Ker meni je novi explorer krepko slabši.
Iskanje (fajlov) je iz verzije v verzije slabše. Že pri XP sem se navadil, da iščem z DIR /S.
Pa glih grafika (GUI) je počasnejša.

confused-1.gif
Mislim da o isti stvari. Se pa strinjam, da Vista dela hitro na novem računalu, na podhranjenih računalih pa gotovo ni gladka, in zato nisem niti razmišljal, da bi jo namestil na starem računalniku, če še XP-ji niso bili gladki. Total Commander pa meni osebno ne odgovarja, čeprav me marsikateri zaradi tega čudno gledajo.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Pred slabim letom sem dobil novega prenosnika - Core2Duo, 2.2GHz, 4 GB rama in tako naprej. Z Visto... Licenčnimi, da ne bo pomote. Največja napaka, ki sem jo naredil je bila instalacija Cisco VPN clienta. 14 dni dela perfektno, potem pa se naenkrat odloči da ne bo delal več.

Torej ga deinstaliram. Od takrat naprej sem imel sistem v popolnem razsulu, do ponovne instalacije clienta mi ni delovala niti ena mrežna povezava. Riskiram par dni za reinstalacijo OS in vsega programja, tokrat sem pri VPN clientih previdnejši. 4 mesece (razen že predhodno omenjenih minusov) dela BP, in potem naredim naslednjo napako : dovolim, da mi winsi instalirajo nek security update. Po tej instalaciji je postal sistem tako secure, da ga na noben način nisem mogel več zagnati. Ni šans da se ne bi zbootal v BSOD.

In sem končno ponorel, zamenjal HDD in instaliral dobre stare XP.

Da sploh ne govorim o tem, da imam doma cca 3 leta star prenosnik 1.6 GHz single core z 1 GB rama, pa je tu bilo veliko manj gledanja na peščeno uro kot pri vsaj dvakrat močnejši makini z Glisto.

Vista enkrat in nikoli več...

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Sem imel podobne težave pri eni stranki. Zadnja verzija Cisco VPN nekako dela, samo povezuje se 100 let in povezava ni najbolj hitra. Na XP-jih dela ko šus. Potem pa stranka *****, kako ne dela saj je vse novo in ohinsploh fancy ultra tehnologija. Z zagotovostjo lahko trdim, da je microsoft po Win ME naredil še en sekret, kateri upam da bo hitro zašel na smetišče zgodovine - podobno kot ME.

LP

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Podoben problem sem imel tudi sam. Težava je bila z (nekaterimi) verzijami Cisco VPN clienta. Se je namestil v sistem, naredil štalo, odstranit se ga ni dalo za boga. Natančneje: program je bil na prvi pogled odstranjen, štala pa je ostala.

Kot glavnega krivca sem diagnosticiral vsdatant.sys (fw, isti kot v ZoneAlarmu?), ki je povzročal bsod. Ko mi je pobil vse omrežne povezave, mi ga je uspelo odstranit šele v Device Managerju : View >> Show hidden devices >> non PnP drivers >> uninstall. Preden sem našel to rešitev, sem nekaj tednov klel kot pri norcih, besno reinštaliral Ciscote in nič.

Aja, verzija 5.00.3 (oz nekaj podobnega) je delala v redu.

Sicer pa tole pišem na Visti: sem ravno kupil enega prenosnika za domačo uporabo in iz firbca izbral Visto - 64bit, kot se spodobi za pravega deca
wink-1.gif
Najbolj sem presenečen, da Aero z vsem fensi-šmensi sranjem na low-end notebooku deluje tekoče. Če pa preklopim na classic vmesnik pri premikanju oken in prikazom vsebine med vlečenjem zadeva pušča za sabo zelooooo dolgo sled in se nasploh zatika. Weird...

B.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Podoben problem sem imel tudi sam. Težava je bila z (nekaterimi) verzijami Cisco VPN clienta. Se je namestil v sistem, naredil štalo, odstranit se ga ni dalo za boga. Natančneje: program je bil na prvi pogled odstranjen, štala pa je ostala.

Aha, torej je kriv Cisco ;]

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
wtf je cisco VPN client!?

skratka - sem dober mesec na Visti. ni problemov, dela okej, tudi enkrat mi ni zmrznila, razen, ko sem ga z raznimi fotoprogrami mal preteral.

potem sem fasal virus ta vikend (no, 4 viruse) in naredil format. iz neznanega razloga se je Vista updatala na Home Premium (prej "le" home basic) in deluje še bolj hitro in tekoče, moram reči, da sem zelo zadovoljen. všeč mi je, ker je, kar je zame zelo pomembno, zelo pregledna, fotke najdem hitro in takoj.

imam še eno particijo, na kateri pa so inštalirani XP. to particijo poženem, kadar sem na bateriji in se mudi.
grin1.gif

skratka, nimam pritožb čez Visto. zaenkrat.
smile-1.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Ksz

Nisem je uporabljal prav veliko. Vecino casa prezivim na XP prof., 2003 ent. in zadnje tedne na 2008 serverju.

Ampak kolikor sem je vseeno uporabljal (vsega skupaj nekaj tednov) je delovala cisto ok. Pocasnost? Jaz je nisem opazil (C2D, 3GB ram). V primerjavi z XP ni bilo razlike. Vse je delalo hitro. Mogoce bi benchmarki zaznali razliko v korist enega ali drugega. Clovek je ne opazi.

Kar se tice stabilnosti: po nekaj tednih pac ne morem dati ocene. Lahko samo recem, da je zelo podobno xp - nobene tezave.

Guia se nisem cisto navadil. Windows explorer mi je malo motec. Tudi popolnoma spremenjen IIS mi je povzrocal nekaj tezav prvo uro.

Drugace pa zelo spodoben OS. Komaj pa cakam sedmico. Takrat bom tudi doma preklopil na 64 bitov (z 8 ali 16 GB rama).

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Nimam problemov z Visto zaenkrat. Zgleda, da ste eni obsojeni, da vas vedno nekaj zabava
smile-1.gif
al pa si mislite, da vas. Nekdo je omenil da ga mreža med xp-ji pa visto zabava torej sharanje datotek. Meni dela brez problema.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Če pa preklopim na classic vmesnik pri premikanju oken in prikazom vsebine med vlečenjem zadeva pušča za sabo zelooooo dolgo sled in se nasploh zatika. Weird...
Baje classic način riše CPU. Kot v osemdesetih.
Mogoče so to naredili tako zato, da potem Aero zgleda hiter
evil.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
wtf je cisco VPN client!?
wtf je google ?

Citat:

skratka - sem dober mesec na Visti. ni problemov, dela okej, tudi enkrat mi ni zmrznila, razen, ko sem ga z raznimi fotoprogrami mal preteral.

potem sem fasal virus ta vikend (no, 4 viruse) in naredil format. iz neznanega razloga se je Vista updatala na Home Premium (prej "le" home basic) in deluje še bolj hitro in tekoče, moram reči, da sem zelo zadovoljen. všeč mi je, ker je, kar je zame zelo pomembno, zelo pregledna, fotke najdem hitro in takoj.

imam še eno particijo, na kateri pa so inštalirani XP. to particijo poženem, kadar sem na bateriji in se mudi.
grin1.gif

skratka, nimam pritožb čez Visto. zaenkrat.
smile-1.gif
Torej tole niso pritožbe :
- zmrznil
- "zagojil" kup virusov
- slabo dela na bateriji
?
wink-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ne vem zakaj, ampak z XP-ji baterija malce dlje traja. kakšne 20 minut. to je dejansko že blizu treh ur potem. don't know why, ampak mi.

virusi so virusi - fasal sem jih in na XP-jih in na Visti. tko da je glede tega isti šmorn.

neke blazne razlike v hitrosti med obema pa niti ni opaziti, mogoče bi se na neki res dobri in močni mašini. je pa Vista, vsaj meni, veliko bolj pregledna, hitreje pridem do stvari, ki jih uporablam, in to mi je full pomembno.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Samo tolko da ti odgovorim (pa nisem poznavalec) sam uporabljam HPjev MiniNote 2gb rama, in preden se ta zadeva
zalaufa, ze narocam drugo kavo. Pa uporabljam laptop samo za nalaganje slik in internet, maile, nobenih iger, niti worda,
pa je zadeva zlo pocasna. Ob prvi priliki nalozim XPje...

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
hmm.. ne vem kako vam na dokaj spodobnih (berite novejših mašinah) Vista lavfa tako kot pravite (slabo).
Meni na domačem tri leta starem thinkpadu (pentium M 1.73Ghz, Ati Radeon X300 in 2,5Ghz DDRII RAMA dual channel) lavfa super. Hitro, celo Aero nič ne šteka. Tudi VMWare z WinXP lavfa perfektno.
ps tudi službeno sem prešaltal na visto, čeprav je novemu thinkpadu priložen downgrade XP, sem ostal na visti.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
KSZ:

Ena cvetka od danes.... profesor nam je dal usb ključ z nekimi dokumenti za laboratorijske vaje. Na dveh PCjih z visto ključ ni delal... na prvem PCju z XPji je pa takoj začel delovati
smile-1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Problem zna bit tudi pri novih racunalnikih, kjer proizvajalec nasopa gor svoje programje in zabase sistem, ker nalozi svasta ob zagonu. Povprecn uporabnik pa ne dela clean instalacije ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Jaz delam clean instalacije
wink-1.gif

(pa še par nepotrebnih servisov izklopim...)
(in vseeno Vista/2008 šteka)