Zakaj pljuvate po windows Visti (tehtni razlogi)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
- predvsem praskanje po disku, ki je za moje pojme nepotrebno
- določena nekompatibilnost z nekaterimi programi, ki niso pisani direktno za Visto (64-bitno imam)
- z mrežo so še vedno kaki problemi

Drugače pa super sistem, kar nekaj stvari je končno prav poštimanih. Predvsem Explorer je glede usability-a daleč pred onim od XP-ja. Tudi iskanje je končno tako, kot mora biti. Grafično šviga vse super gladko ck-ck, kar je v XP-jih pri še tako hitrem računalu sanja-svinja-kokice. Prav tako je grafična usklajenost programov odlična, tako starih kot novih, kar so lahko le sanje za katerikoli linux-sistem. Poleg tega vse več programov izkorišča hitrost Viste, recimo AutoCAD 2009 dela občutno bolje in hitreje kot pa na XP-jih.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.231
216
63
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Piše na njihovi spletni strani med obljubami Winsov 7 - boot v 15 sek.

Res je, na tem racunalniku:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_3287_D1IVDLIZZA4A_Apple_MacPro_8-Core__3_2_GHz__NVIDIA

- problemi s starejsim SW & HW
- nisem zamenjal kompa zato, da mi bo celega pozrla Vista, ampak, da lahko poleg studia komot laufam oracle server na vmware
- UAC sem takoj izklopil:

- sistem je zaznal, da nekdo hoce odpreti Device Manager ? DA
- ali ste prepricani ? DA
- res ? ah kje, kliknil sem zato, ker sem mislil avto registrirat
grin1.gif

PS: ne pljuvam po Visti, napisal sem razloge, zakaj je nikoli ne bom uporabljal.... Komur pa je vsec, naj izvoli.
smile-1.gif

Ajd.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Predvsem Explorer je glede usability-a daleč pred onim od XP-ja. Tudi iskanje je končno tako, kot mora biti. Grafično šviga vse super gladko ck-ck, kar je v XP-jih pri še tako hitrem računalu sanja-svinja-kokice.
A govoriva o isti stvari ?
wink-1.gif

Ker meni je novi explorer krepko slabši.
Iskanje (fajlov) je iz verzije v verzije slabše. Že pri XP sem se navadil, da iščem z DIR /S.
Pa glih grafika (GUI) je počasnejša.

confused-1.gif

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Primerjat Explorer (Xp ali Vista) in Total Commander je kot primerjati lopato z bagerjem
wink-1.gif
.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
ksz.

Tak btw: zakaj pristasi "oh in ah" Win XPjev ne nalozite Win98 ? Delezni boste se 1x tolko performance boosta ob klasicnem retro looku winsev ... Milina vam pravim..

Osebno mi je XP presedel, ker gledam ze 7 let eno in isto stvar. Vista je pozresna in je cisti mimosun kot Windows ME, toda Server 2008 (ki ga trenutno laufam na desktopu) je ze dosti bolj optimiziran in ni pozresen, zadeva lepo tece na giga rama (Vista je bila tu neuporabna). Windows 7 pa bo na istem kernelu kot Server 2008 oz Vista SP1, s tem da dosti vec novih stvari.

Upam da uspe MSu, da zapre gobce macboyem in linuxasem (2008 - The year of desktop linux, jaja mogoce cez 5 let), konkurenca je bla se vedno dobra.

Mimogrede, nisem MS fanboy, OSX bi takoj imel, Ubuntu je pa za free stvar tudi super zadeva, ampak mi je smesno ze tole preferiranje XPjev. Spomnite se rajse kako se je pluvalo po prvi izdaji XPjev (povprecen racunalnik je imel takrat 128MB rama), prva uporabna je bila sele z SP2 (pa tudi rame smo takrat nabavili, da je zadeva boljse delala).

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
meni gre na visti najbolj na organ:

nonstop mi disk nekaj laufa. nevem ali zaradi glupih apdejtov, ali kar tako
internet explorer se nonstop sesuva
kr naenkrat mu več moj hp printer ne diši in javlja nek problem
rabi 2 giga rama da lahko normalno dela
nikakor ne morem v mrežo spravi visto in xp, da bi se datoteke med sabo lepo vidle, printer sharing,... na xpjih je to stvar nekaj klikov, tukaj se ubijam zraven že nekaj časa, pa noče
bonk.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
1. glede win98 - si jih sploh kdaj imel? Potem veš, zakaj jih nočemo (hint: blue screen)

2. ne rabiš gledat eno in isto nonstop, vsak dan si lahko drugo temo naložiš.

3. seveda smo takrat pljuvali po xp-jih, če smo morali zaradi njih dokončno upokojit 386-tke in kupit pentiume. Takrat je bil prehod potreben, dandanes pa lahko povprečni uporabnik (ki ne igra iger) čisto normalno shaja s 6 in več let starim računalnikom, na katerem laufajo xp. Pa mu dela vse, kar potrebuje - internet, email, word, excel, divx, flash... Včasih ti je računalnik v dveh letih zastarel in ni dohajal več novih tehnologij, zdaj temu ni več tako. Starša imata recimo 1.7 Sempron, 512 MB RAM, 80 GB HDD in vem, da ne bosta kupila novega dokler ta ne razpade, ker drugega ne potrebujeta. Tako ljudje ne potrebujejo nov OS samo zato, da bodo okna lahko napol prozorna in bodo zaradi tega morali kupiti nov računalnik.

In še enkrat glede Viste - NI POTREBNA. Niti najmanj, ker ne prinaša nič novega. V XP dela vse, in to dobro. Kar pri M$ dobro vedo, drugače nebi popuščali pri nadaljni prodaji XP-jev na novih računalnikih (pred kratkim so povišali najvišje zmogljivosti za računalnike, ki se lahko prodajajo z prednaloženimi XP). Prvi winsi, ki bodo uspešen naslednik XP-jev bodo tisti, ki bodo imeli tako dober varnostni mehanizem, da bo okužba z virusom ali vdor praktično nemogoč.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
ampak mi je smesno ze tole preferiranje XPjev. Spomnite se rajse kako se je pluvalo po prvi izdaji XPjev (povprecen racunalnik je imel takrat 128MB rama), prva uporabna je bila sele z SP2 (pa tudi rame smo takrat nabavili, da je zadeva boljse delala).
Za drugo ti je že SouthPark odgovoril.

XP-ji se preferirajo, ker so trenutno najboljša izbira ?
Jaz sicer sem večinoma na 2003.

In ja, 2008 sem probal (več mesecev). In šel nazaj na 2003.
Sigurno ker fanatično "ljubim" 2003, a ne ?
wink-1.gif

Ali pa preprosto, ker boljše deluje. (in ja, 2008 ima nekaj izboljšav napram 2003, ampak slabše lastnosti so prevagale)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kaj imate na domačih mlinčkih je konec koncev vseeno, a produkcija bo pripomorana iti na nove OSe.. (hebeni M$ pacek izvaja t.i. lifecycle izdelka... in kmalu bo tudi Windows XP upokojen, kot je Win2000 SRV. Sledil mu bo Win2003 srv...)
Vsi ki imate kanček veze z pravo produkcijo pa veste kako lepo je, ko enkrat nimaš več podpore za izdelke. Itak pa najprej ponikne podpora za konče stranke (end-user), nato za OSL in nazadnje v podaljšani dobi za PJS...

Tule pravijo, da bo podpora za XP Pro glavna podpora umaknjena aprila drugo leto...http://support.microsoft.com/lifecycle/?p1=3223
Za Win2003 pa leto kasneje...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Saj bo kmalu prišel ven SP2 (med drugim znan tudi pod imenom Windows 7)
hysterical-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
, ko enkrat nimaš več podpore za izdelke
Windows je boljši, ker ima PODPORO!!!!
Ups, wait a minute...

wink-1.gif

Resno: Ena veeelika firma (mednarodna korporacija) je še lani imela Windows 2000 kliente (torej Pro ali Workstation al kak je že uradno ime). Ena druga velika (slovenska) pa ima XP in če samo omeniš Visto IT takoj odloži slušalko
wink-1.gif

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Lahko pa opazimo kakšno korist je prinesla Vista:
Folk ne šinfa več XPjev. Samo še hvala in klanjanje kako hud in super OS je.

Kaj je bilo prej...pomoje vsi vemo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Vojska ima tudi še zmeraj 2K, pa jo počasi tepe kompatibilnost...
Isto bo za 2K3 in XPje.
Ko bo pa ta korporacija sklepala PJS ali pa naletela na nek specifičen problem, povezan z nezdružljivostjo bo pa kaj? Se ujela v lastno zanko?
Imam primere, ko je stranka zaspala po istem principu, katerega ti zagovarjaš. In sledil je trenutek streznitve, ko so hoteli nadgraditi čisto simple program oz. postavitev iz leta 2002, katere v vmesnem času še patchali niso...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
fail-owned-vista-dns-fail.jpg

Če to ni fotomontaža, potem ima en programer res bujno domišljijo
grin1.gif

EDIT: kolko sem pogooglal za error code bi rekel da ni fotošop