Ne bluzi. Zaostal je folk, ki ne zna brat koncetrirano teksta in potem naredit v lastno dobro seveda, uporabno obnovo le-tega (temu se reče funkcionalna nepismenost). Poanta "posedovanja" knjig ni v količini ali nabavi fizičnega objekta, tj. tiskane knijige. Če se naučiš brat kot mulc (beri, najprej ti berejo staši, potem ti njim bereš, nato se pogovarjaš o zgodbah iz knjig s svojimi frendi), je izkušnja spoznavnega sveta knjige bistveno boljša kot iber fancy holivud kreacija v 3dju.
Pa ne mi o tehnologiji sra***. Tudi preden je prišel Ipad, ki je za moje pojme tehnološki, predvsem pa z vidika uporabnika ter potencialnih razvijalcev , totalen korak nazaj, je obstajalo kar nekaj vmesnikov in gadgetov, ki so podpirali eknjige. In ja, sprobala sem dokaj tega. So what, še najbližje se izkušnji branja približa kakšna HHPjeva tablea, bivši HP Ipaq ali zdajšnji Kindle, ki je ravno toliko uhporaben device, kot je moj Bosch multi thingy kithen uberlord machine. Ne samo, da rabim štrom, moram spucat delovni pult, pripravit hrano ipd. V končni fazi to vse naredim prej na roke, z enim zelo izostrenim japonskim nože. Get it?
V svoji zbirki nekaj deset in celo sto let stare knjige, ki so še vedo v zelo bralnem stanu.... Ker ne verjame v samoumevnost tehnolgij: Kako pa bo kaj s konverzijo v nove formate? Ali boste spet plačevaliza isto vsebino, ki je na voljo v novem mediju, oz. naslednjem junk toyu ? Aja pa o kakšnih EM sevanjih, propadanju diskov, dvdjev ipd. pa dejstvu da je treba vse e-podatke arhivirati redno.pa še nismo razmišljali, ane?
Pač nekateri ne kupujemo knjig na kratek čas, ampak zato, da jih lahko beremo še leta in leta, tudi če jutri crkne cel net pa tudi če štroma zmanjka.