Avtorju teme:
Zato, ker je branje in posedovanje knjig neke vrste način življenja. Pri nas doma je bilo vedno polno knjig in brali smo vsi, tako da je dnevna soba kjer imajo namesto knjig fotke, družinski porcelan in spominke iz počitnic za moje pojme totalno creepy.
Ni pa čisto isto, kupovati knjige zdaj ali 10 let nazaj, večina sodobnih knjig je zlepljenih in hitro razpadejio. V moji zbirki so knjige iz 19. stoletja, ki so seveda vezan in so v bistveno boljšem stanju kot sodobne knjige, ki so kao vezane. Toliko o napredku oz. nazadovanju.
Kar se tiče vzgonov, zakaj je fino imet knjigo doma, na polici: Moj je ravnokar poknil v posteljo s knjigo, ki jo je sicer že prebral, ampak jo zdaj še enkrat bere, ker je vmes prebral sociološko študijo, ki obravnava problematiko taiste knjige. Jaz počnem isto.. Kar pomeni, da določene knjige bereš večkrat .Do zdaj sva imela poleg tega še obsežno knjižnico na tableti, smo pa sprobali KIndle 2, in je rese kul, ker je odličen za branje in res lahek.
p.s.Sploh pa poezija ali esejistika. Tega pač ne moreš "prebrat", po mojem mnenju, to se pač bere, ko je trenutek za to. Zato je privat knjižnica edina rešiev.