Zakaj ljudje kupujejo knjige?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
tudi meni se zdi kupovanje romanov ipd. "brezvezno", sploh zato, ker ga, ce me res prime, dobim v knjiznjici.

Me zanima, če si upaš sposodit kak erotično-ljubezenski roman; jaz si ga nebi upal...

Aha, kupit si ga pa upaš
hysterical-1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.115
7.679
113
Kakšna pa je poštnina na Amazonu do SLO? Oziroma kje v tujini kupujete knjige in kakšni so stroški poštnine?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
tudi meni se zdi kupovanje romanov ipd. "brezvezno", sploh zato, ker ga, ce me res prime, dobim v knjiznjici.

Me zanima, če si upaš sposodit kak erotično-ljubezenski roman; jaz si ga nebi upal...

Aha, kupit si ga pa upaš
hysterical-1.gif

Vidiš kako ne pogledaš "iz škatle".

Negre se zato da bi me blo sram si sposodit erotični roman, bol se mi gre zato, kaj je z njim počel prejšni bralec...
redface-1.gif

Get ti?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Kakšna pa je poštnina na Amazonu do SLO? Oziroma kje v tujini kupujete knjige in kakšni so stroški poštnine?

Poštnine so ponekdo celo zastonj, sicer pa tam 5 dolarjev iz us. Bolj se ti splača poguglat bestsellerje,
opa ko imaš kakega žlahtnika ki leti na dopust, ga nažicaš da ti pripelje pet komadov, znaš profitirat kr nekaj dnarja...
Pri poštnini je fak, ker je knjiga sorazmerno težka in se poštnina hitro pribljiža kupnini...

Sicer pa če ti ni do kupovanja, oz. naročanja si pa e-knjige dol potegneš in v službi natisneš, ampak to ni tisto pravo...
Vsaj meni je užitek ležat na soncu na hrbru, ena roka za glavo z drugo držim knjigo, tako sem na plaži lahko tut cel dan...

Sicer pa kaj takega: http://cgi.ebay.com/Painted-Ho...=item5ad9abac54

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.115
7.679
113
Opazil sem, da pri nakupih knjig ni Pay Pay-a, ki ga redno uporabljam na Ebay-u. Ni mi ravno do plačevanja s kartico...

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
ksz...

evo free shipment tudi do nas: klik

Drugače pa ko bodo cena e-readerjev padla tam pod 100 eur (tako kot so mp3 playerji) bodo tudi knjige lažje dostopne (hint: travniki).

SLO knjige pa hebe nedelujoča ekonomija obsega kot mnogo drugih stvari pri nas...zato so pač (pre)drage

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Razumem folk, ki si za doma ne kupi romanov, tud sama si jih ne, ampaka ne razumem pa knjižnic da nimajo vseh knjig oz. favorizirajo samo nekaj založb. Meni se smiselno zdi kupit edi knjge za otroke in razne priročnike.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Zakaj ljudje kupujejo knjige?

Za darilo.
tongue-1.gif

Jaz ne kupujem knjig, razen če se gre za kakšne priročnike, enciklopedije ipd..., pa še te so pri nas veliko dražje kot v tujini. Najbolje prek interneta kupit, če ti gre angleščina. Pa tudi, če ne gre..., se malo pomatraš in še kaj naučiš vmes.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Kot sem napisal že v nalovu, me zanima, zakaj ljudje kupujejo knjige? S tem ne mislim na razno strokovno literaturo, priročnike ali druge uporabne zadeve. Mislim na razne romane, kriminalke itd...

Jaz pa, recimo, ne razumem ljudi, ki imajo manj kot par 100 knjig doma :S

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.115
7.679
113
Verjetno pa si ti eden redkih! Poznam kar nekaj ljudi, ki so vrsto let knjige kupovali, kasneje pa zaradi pomanjkanja prostora knjige nosili brezplačno v knjižnice in jih malo manj kot metali stran. Tako da, po moje so papirnatim knjigam šteta " leta ", saj bodo v prihodnosti ljudje brali knjige preko raznih E-reader-jev ...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Verjetno pa si ti eden redkih! Poznam kar nekaj ljudi, ki so vrsto let knjige kupovali, kasneje pa zaradi pomanjkanja prostora knjige nosili brezplačno v knjižnice in jih malo manj kot metali stran. Tako da, po moje so papirnatim knjigam šteta " leta ", saj bodo v prihodnosti ljudje brali knjige preko raznih E-reader-jev ...

Heh, tega sicer ne razumem (je pa res, da imam vec kot dovolj prostora), ampak se pa tudi jaz nagibam k temu, da bi si omisil Kindla... 400 strani na dan (na dopustu).press

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:

prostora za knjige je zmeraj dovolj.

Problem je v novi moderni interni arhitekturi, kjer je višek mode kotni kavč in polica za LCD televizor.

Če si pred 15-20 leti šel v trgovino s pohištvom, je bilo regalov za knjige kolikor hočeš.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.046
446
83
tam ko se terc po tori rola
Bo kar držalo... V 70' so starši kupovali knjige, kot poje Šifrer -dober meter na obroke. Sčasoma se je nabralo knjig, da ne lažem, enih 20 tekočih metrov. Zdaj so pač na podstrešju, v omarah.
Sicer sem pa jaz isti bizgec, mogoče malo drugače. Na CD in DVD imam ''milijon'' filmov, ki jih niti 10% nisem pogledal... Izgleda, da smo Slovenci mahnjeni na zbirateljstvo.

Nazadnje urejeno:

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.115
7.679
113
Nagnjeni smo k kopičenju nepotrebne šare ali navlake, pa naj bodo to knjige, CD-ji, staro železo ali kaj drugega. JBG! meni izgleda zelo všečno, polne omare knjig, vendar če dejansko pomisliš bo to kmalu preteklost. Razumem da je to ostalo še iz blžnje preteklosti, ko so bile knjige relativno poceni, ali v tujini, ko stanejo knjige nekaj $ ali €. Pri nas pa je to danes NO WAY...

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Tudi sama jih kupujem, ker ne maram, da sem omejena s časom pa že toliko keša sem zmetala za zamudnine v knjižnici, da se mi ne splača
grin1.gif
Knjigo kupim in, ko jo dokončam dam na polico in jo mogoče čez nekaj časa spet ven potegnem, včasih zamenjam s kom drugim, ki ima knjigo, ki jo jaz še nisem prebrala, kakšno tudi podarim, če mi je bilo eno branje dovolj ... no tiste najboljše obdržim zase pa pač posodim, če kdo rabi. Leposlovje kupim enkrat na mesec ali na dva meseca, odvisno koliko sem kaj razpoložena za branje. Zdaj poleti mi kar paše in v parih dneh dokončam knjigo, razen tiste v angleščini vzamejo nekaj več časa, ker hitreje pade koncentracija pri branju ... enkrat na leto ali še redkeje, če je kakšna ugodna ponudba kupim tudi kakšno enciklopedijo ali slovar, to je pa to.

Sicer se mi pa znesek do 20€ za knjigo zdi normalen, kaj več pa težko namenim za to, razen če je že kakšna a must have knjiga.

Koliko pa stane tale Kindl?

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Jaz kamorkoli grem kupim knjigo bolkone za spomin. Npr. potovanje po Norveški, kupil 3 knjige o Norveški, potovanje po Franciji(reka Loara) kupil nekaj knjig. Ko katero kdaj pogledam, ini vidim slike se spovnem kaj sem tam doživel.
Sem mnenja da bi pri vsaki hiši morali biti Zemljevid Slovenije, Prešernove Poezije, ter slovensko leposlovje. Ostale knjige, ki jih še imam doma so bolkone tehnične narave, ali o naravnem zdravilstvu astologiji, astronomiji, razni leksikoni, slovarji...