zajebana nedelja

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
kar je tehnično res...
Tehnično je to res.
V Dražgoški bitki je bilo tudi veliko partizanov pobitih, ker so tehnično izsilili metek, ki ga je iz mrtvoreza izstrelil natančni domobranc.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Tehnično res in tudi v praksi so takšni vozniki motorjev (pa tudi avtomobilov). Vsak udeleženec v prometu ima pravico pričakovati, da bodo ostali vozili skladno s predpisi prometne zakonodaje. Težko je pričakovati, da bo nekdo anticipiral 150 km/h dirjajočega motorista, ki je lokalno cesto skozi Horjul zamešal z dirkališčem v Monzi.
Kljub temu pa se strinajm tudi z oceno, da so stardeci pogosto vir težav, saj neredko zapeljejo kar pred tebe s stranske ceste. Pred tem pa še buljijo kot ovce v smer, iz katere prihajaš. Mogoče možgani niso več dovolj sposobni prebaviti informacij, ki pridejo preko še vedno delno delujočega vidnega živca.

Skratka, zdravniške preglede na vsaki 2 leti za vse, vsak drugi pregled pa bi moral vključevati še osnovni psiho test. Obisk CPP pa je itak zagotovljen že sedaj pri prepogostih prekrških, kjer te uspešno zahakla policija. Se pa strinjam, da bi morali v primeru prometnih nesreč, kjer je očitno nepoznavanje prometnih pravil povzročitelja slednjega obvezno napotiti vsaj na teoretični del CPP, v vmesnem času pa mu odvzeti izpit.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
..roko na srce, se tudi tu strinjam s teboj... A poglej. Če v črni kroniki napišejo
Citat:
....neprilagojena hitrost.....
, vsi pa vemo, da je za policaje VSE neprilagojena hitrost, ker je to najlažje napisati, potem ti in nekateri sklepajo, da je bila neprilagojena hitrost... Žal, a potem se moramo tudi tu tega držati, in če napišejo, da ga je starček izsilil (pa ga v resnici ni, ker je bil motorist prehitr, a ker ni bremzal, se ne pozna žlajfa in se s tem dokaže, da je vozil po omejitvah), potem ga je izsilil....

Se strinjaš z menoj, ali ne?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Seveda se strinjam s teboj, le kako se ne bi.....
Se pa ne strinjam s tabo v tistem delu, kjer trdiš, da policaji napišejo "neprilagojena hitrost" samo zato, ker je to za njih najlaže napisat.
A je kaj težje napisat npr. "nezbranost", neizkušenost itd....

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Da. To moraš dokazati. Kako boš na sodišču utemeljil svojo trditev iz zapisnika, da je bil voznik neizkušen ali nezbran? Poleg tega neizkušenost ni kazniva, je kvečjemu predispozicija za to, da država zahteva določene omejitve pri vožnji neizkušenih voznikov, to pa že počne nekaj časa.
Neprimerna hitrost je pa super stvar. Neprimerna hitrost je lahko celo 20 km/h na cesti, kjer je sicer omejitev 90 km/h. Pač trdijo, da voznik ni prilagodil vožnje razmeram na cesti. Razmere pa vključujejo vse - cestišče, ravnanje drugih udeležencev, sončni mrk, luno, dež, listje na cesti itd.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Jaz sem imel možnost vidt, ko je stara mamca stala na priklučitvenem pasu za na AC (priključek Ivančna-LJ), brez vseh 4 smernikov, brez 3kotnika.. In to kake 30m za ovinkom, ko ravno dobr pospešuješ za vključitev na AC... Sem ravno na knap odmotal, da je nebi nabasal...Me zanima, kdo bi bil v primeru trka kriv...

Aja, in kaj je mamca delala? Neke vrečke je zlagala v prtlažnik
crazy1.gif
Je bila mama še v "deteljici" ali že na pospeševalnem (vzoporednem pasu z AC)? Če je bila v deteljici je omejitev 40, če je bila na pospeševalnem močno dvomim da je bil na njem nepregledni ovinek (vzporredno z AC!)

Grem brat naslednje strani....
evil.gif

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
S tem, da je nekdo odletel s ceste, prepozno zabremzal, zavil na nasprotni vozni pas... Če bi se vozil prilagojeno do nesreče ne bi prišlo. Ker je nesreča je očitno vozil neprilagojeno. Fajn, kajne?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Sem že nič kolikokrat tukaj in na suxu napopal še ostale vzroke nestreč. Ne da se mi spet brskat in iskat. Kar ti daj! Se pa to lahko izbrska tudi na policijski strani interneta policija.si

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
S tem, da je nekdo odletel s ceste, prepozno zabremzal, zavil na nasprotni vozni pas... Če bi se vozil prilagojeno do nesreče ne bi prišlo. Ker je nesreča je očitno vozil neprilagojeno. Fajn, kajne?
Tud ti se, tako kot ovca, zgodbice slabo izmišljaš. Bolj se potrudi.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Deteljica (wtf
grin1.gif
)? Ne ne, res je, da je bila na pospeševalnem/vključevalnem pasu, kjer morm pospešit, da se vključiš na vozni pas.
Dobr, če gremo by-the-book, prpelš 40 na toti pas, potem pohodš gas, pogledaš in fuk, zaviješ levo
evil.gif
.

Tle je pa normalno, da ovinek zvoziš normalno, pohodiš gas ter gledaš, če je vozni pa frej... Ker je bil, sem se hotel normalno vključit, zato pogledam naprej in vidm mamo, ko je stala tm. Vem, da se sliš tole vse tko tko, a žal... To vse je trajal kake 3-4 sec. Od deteljice naprej.. Aja, pa tm, ko je mama stala, ni bla 40 omejitev, ampak pospeševanje, pač.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Tud ti se, tako kot ovca, zgodbice slabo izmišljaš. Bolj se potrudi.

Si ponovno zatiskaš oči pred resnico? Stardec, to je realno stanje, pa če vrjameš ali ne
wink-1.gif

4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Hja, kako pa lahko dokažeš neprilagojeno hitrost?

Neprilagojena hitrost je samo ena posplosena beseda, ki se jo zelo lepo uporablja v statistiki nesrec. bedarija svetovna na kubik.

Totalno bedn primer pa vseeno.
Ce na odseku, ki je oznacen za nevarnost divjadi(recimo dovljena hitrost 90), zbijes srno pri 5km/h, pa recimo lahko srna z vsem svojim susom prileti v avto, ti razbije avto, si se vseeno s strani policije tretiran kot da si neprilagojeno vozil, ker je bila na cestiscu oznacba za nevarnost divjadi. Prst v rit in zali se slucaj.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Žalostno, a res. Dozdeva se mi, da se niti policija, niti sodstvo ne poglabljata v izraz neprilagojenost razmeram na cesti. Postal je odličen izgovor za neodkrivanje dejanskih vzrokov prometne nesreče.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Hjaooooo, evo pa smo te!!!!!!!!!!!
Torej, kot vidimo, ti se sploh nisi prepričal, če je pred tabo pospeševalni pas prost!!!!!!!!!!!!!!!!
Issuuuusek...... a je mamca iz neba v trenutku, ko si tja pripeljal pred tabo z vrečkami in avtom padla?
Hjaoooo...........bejž hito na občino in jim svoj izpit nesi nazaj.....bejži hitro!!!!! Če pa nimajo danes več uradnih ur na občini, pa hitro daj svoj izpit mamici, in reci naj ti ga zaklene v špajzo, ključ od špajze pa spravi, med kakšno delovno orodje (kramp, lopata.....) kjer ga ti sigurno ne boš iskal..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

ne razumem te ????

jaz sem poprej prehitel nekoga in na prehitevalnem dohitel stargadeca, ki bi se po vseh cpp pravilih moral vrnit na vozni pas in se umaknit meni prehitevajočemu.. a je tko? al smo kaj prespali?
bonk.gif
Je tako, ni pa njegova "dolžnost" da te pričakuje zadaj, če vozi z največjo dovoljeno htirosjo
rolleyes-1.gif

Pa ne me narobe razumet, jaz se tudi pri 150 umikam na voznega, če je le dovlj prostora. Ne bom pa se umikal v kolono tovornjakov (zaviral na 90), samo zato da me bo nek dinamik z 200 lahko prehitel.
Bo pač nekaj seknud potrpel za mano (pospešiti pa tudi ne morem ne vem koliko, ker enostavno ne gre moja krača). Sem pa že "bežal" pred kiblo na nujni vožnji. To pa zato ker se nisem imel nikamor umaknit, kibla je pa tud kar nekaj časa rabila da me je ujela, potem sem ji pa bp "bežal"
Po 2km je zavila v odcep jaz pa normalno naprej. Če bi ji ustavil nekje na bankino, bi morala ona tudi praktično za mano ustavit(zaradi nasprotenga prometa in ozke ceste, tako pa sva se lepo peljala kakih 30 čez omejitev. (90-120)

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik SmirastoNastrikanPulover pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Hja, kako pa lahko dokažeš neprilagojeno hitrost?

Neprilagojena hitrost je samo ena posplosena beseda, ki se jo zelo lepo uporablja v statistiki nesrec. bedarija svetovna na kubik.

Totalno bedn primer pa vseeno.
Ce na odseku, ki je oznacen za nevarnost divjadi(recimo dovljena hitrost 90), zbijes srno pri 5km/h, pa recimo lahko srna z vsem svojim susom prileti v avto, ti razbije avto, si se vseeno s strani policije tretiran kot da si neprilagojeno vozil, ker je bila na cestiscu oznacba za nevarnost divjadi. Prst v rit in zali se slucaj.

Rešitev je, da voziš 1 km/h ter se tako prilagodiš razmeram na cesti. Srne so uboge živali in imajo prednost na cesti. Podobno kot debili in stardeci.
Jaz sem srno že podrl in sem prav vesel, da sem jo nabil pri 90 km/h. Letela je po zraku kakšnih 30 metrov in škripnila v minuti ali dveh, le nogice so ji še malo trzale. Zavarovalnica je plačala vso škodo, kazni pa ni bilo. Še policistom se je zdelo zamalo hoditi na ogled, a sem jim težil zaradi kaska. Srno pa je odvlekel lokalni jager in jo razkomadal ter z njo nahranil svoje pse (morda pa še koga, saj ima doma gostilno).