Tip nima pojma, kaj so kisla piva, da take ven meče. Men grejo take stvari tok na jetra, da ni za povedat. Da narediš kislo pivo tako, da je vrhunsko, moraš bit precej velik mojster. Turjaškega še nisem pil, moram enkrat, sam glede na to, kako kuha mu takih napak ni za zamerit toliko, kot tistemu človeku tam dol, ker je pol trga zasičil z zanič pivom. In še vedno ne šljivi, ker ma kapacitete polne. Pa tam dol ni težava samo okužba, je še sto drugih neumnosti. To dobiš, če daš kuhat pivo dvema fizikalcema na minimalcu in se ti fučka za stvari, ki ti jih govorijo. Sicer je nekaj piv od tam dol precej dobrih, sam to so točno ta, ki niso videla polnilne linije in gredo v sode.Citat:
Uporabnik Zmikavt pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Kolikor vem, se gre Volk Turjaški star način pivovarstva. Včasih so bla vsa ALE piva mal kisla, tko da mu takih kiksov ne gre zamerit toliko, kot gre zamerit to pivovarju in vinarju, ki na svoji sodobni in vrhunski opremi gosti celotno SLO gipsy sceno. Tam bi pa lahko prodajal off flavor kite brez težav. Sam bi jih bilo precej težko ločit in zapakirat v epruvetke. Ta hip je pol polic od Špara zasedeno s to katastrofo. Sem zadnjič prijel steklenico enega izmed njegovih gipsijev, pa gor lepo obroček, seveda okužba in takih je blo pol steklenic na polici. Pa tisto kar pride od tam v sodih in se prec spije je še OK, flaške so pa...
Nisem bil nikoli fan kislih pirov, ampak tisto mi je bilo še posebej neugodno. Mogoče stvar okusa.
Kar se tiče gipsijev, sem pa enkrat od gipsi mojstra ujel, da se mu je runda skisala. In da ma srečo, ker so kisli skoz bolj 'in'
Citat:
Uporabnik bibi83 pravi:
aurora,magnum, hmelj za grenčico:
http://www.brew365.com/hop_substitution_chart.php
Citat:
Uporabnik bibi83 pravi:
alfa da, pa sej a ne delaš receptov v programu kot je na recimo na brewersfriend.com?