Za turiste ležalniki in senčniki, za begunce k...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Ti zapisem v kakem drugem jeziku da bo bolj razumljivo... Edina relevantna institucija za taksne podatke je UNHCR in to je ze nekdaj. Seveda to ni 100% natancen popis ,ker je to nemoguce izvesti in drugega podatka NI. Te podatke uporabljajo tudi vse mednarodne organizacije, vlade, itd in je verjetno tudi dovolj zanesljiv za ALTER.

Ce po UNHCR podatkih zivio nekaj mio beguncev okoli kriznega obmocja in par tisoc v Evropi je filozofiranje o ekonomskih migrantih ,ki stojijo v vrsti pred Evropo kretenizem. Verjetno bos znal sam znam izracunati kolikokrat vec ljudi je slo v Jordanijo, Irak ali Turcijo?
Ni potrebno v drugih jezikih. Ker je vsebina tista ki sepa pri tebi. Bravo, ugotovil si da popis UNHCR ni tocen. Seveda ni tocen, oni popisejo tiste ki so registrirani. To kar rine v evropo pa ni popisano ce ljudje sredi parkov spijo. Tko da s to tvojo statistiko si lahko obrises rit. Ker je nerelevantna.

In ce nisi dojel - meni je vseeno kdo prihaja. Mi sno suverena drzava, ki za svoje interese skrbi tudi s tem da ne more kar vsak v drzavo. In neumno je sploh se menit o tem kok jih lahko sprejmemo ker vemo da jih prihaja toliko da zadeva ne gre cez. In namest da se colne vlece v evropo se jih lepo odpelje nazaj.

Ne bos verjel - ce bo na hrvaskem vojna sem takoj za to da se magar 200k beguncev sprejme. Ker ti ljudje razumejo nas sistem in jih lahko namestimo. Nekdo ki pa prihaja iz krajev kjer veljajo diametralno nasprotna pravila, kjer se stepejo zarad strganega korana - naj jih sprejma jordanija se naprej - vsaj podobno razmisljajo.

Drugo bi ocitno za tebe bil premalo... Treba ti je stvar narisati.
Popis UNHCR JE dovolj na natancen za UN, za vlade, za NGOje.... Vse razen tebe. Govorimo o seznamo 4+ mio ljudi. Ce se koga spregladali je generalno sestava te populacije enaka... Bos to razumel? Ce je 2, 4, 6 ali 156 mio je vecina v tej populacija mladoletna. Stekas? Ce njihovo stevilko pogledas bos ugotovil da prav toliko (cca) ljudi manjka v originalnih drzavah. Ja, tudi ti podatki obstajajo.

Taksna "suverenost", sploh 2mio drzave na tem planet je neumnost. Ja, odvlekel bos 10 ljudi kamrokoli ze.... Dosegel si kaj tocno? Razen da si ustvaril strosek? Nic, drugi dan bo spet na poti. Iz Sirije bo zaradi driskanja Zahoda v prihonjem letu (ali dveh) slo na pot okoli 12mio ljudi. Veliko sreco pri vracanju....
priden.gif

Btw, begunci bezijo zaradi IS in uveljevavljanja "diametralno nasprotna pravila". Tisoce Slovencev je dopustovalo pri Sirijcih (desetletja so tam tudi delali) in nihce ni ostal brez tica. Sedaj pa nekateri obnasate kakor da gre za Marsovce.

Da to pocne Reality je "normalno", da to pocne nekdo zaposlen v drzavnem organu je pa k. tragicno.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Savdska arabija, Združeni arabski emirati, Bahrain, Kuwait, Oman:
enako kultura, jezik, podnebje, imajo dolarjev da ne vedo kam z njimi, đamij kolikor hočeš, migrantom ni potrebno plačevati tihotapcem in prečkati nevarno Sredozemlje,

Vendar kot pravite ne_ekonomski begunci kljub temu raje rinejo v neverniško Eu, kjer živijo ljudje 100% drugače..
Tu se meni logika zagovornikov ilegalnega priseljevanja, ki pravijo da gre za ne_ekonomski migrante podre.

Za lažje razumevanje: prej omenjene države se nam smejijo, kajti če bi pridrveli k njim kot sedaj drvijo v Eu bi jih streljali pred mejo in nebi spustili nikogar skozi.

Če se koga spusti v Eu naj bodo to ženske z otroci, ki se morajo v max 1 letu naučiti vsaj osnovnega nivoja jezika države, kamor jih sprejmejo (brez da si oni izmišljujejo, jaz bi šel raje v državo XY) in začeti nekaj delati, ter si izbiti iz glave da bodo živeli tako kot v islamu, ne zdrave močne moških 18-60, ti naj gredo osvobajati svoje domove in bo isil hitro zgodovina.

V EU je potrebno tudi omejiti število đamij in strogo nadzorovati, da imami preveč ne perejo možgane.

Verjetno ti ni znano begunci v arabske svetu zivijo ze nekaj let (3+). Begunci predstavljajo 1/3 populacije Libanona. To je nekako kakor ce bi Slovenija sprejela 650.000 beguncev. Govorimo pa o tem ali bo Slovenije sprejela 250 ali 750 ljud.

Dejmo sedaj nabijati o tem kako begunci rinejo v EU.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Slika je iz clanke oziroma casa ,ko je bilo v njem casu 160k ljudi. Bilo je precej in manj.... V vsakem primeru je stevilka grozljiva. Stevilo ljudi je doseglo vrh dve leti nazaj. Cez 200k... Brihtoli se bodo pa se naprej sprasevali kako pa kaj....
2278768-zaatari.jpg

Priponke

• 2278768-zaatari.jpg
    2278768-zaatari.jpg
    21,2 KB · Ogledi: 168

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Ti begunci se bodo lahko dobro integrirali v evropsko družbo, če bodo imeli zaposlitev in neke možnosti za razvoj. Če tega ne bo, bodo prisiljeni hoditi po robu in se ukvarjati tudi s kriminalom. Obsoditi ljudi na životarjenje s socialno pomočjo ni neka trajna rešitev.
Ali kdo verjame, da je trenutno v Evropi veliko pomanjkanje delovne sile in ogromno delovnih mest? Ima evropska politika kakršen koli smiseln odgovor na to? Drži sicer, da več je ljudi, več je potrošnikov, več je delovnih mest. Vendar to ne gre niti linearno.
Kuvajt na veliko zaposluje tuje delavce. Čudno, da jih noče.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.827
5.933
113
easy
Za Libanon mi je situacija znana, zato ga nisem omenil.Niti niso bogata država v primerjavi z naftnimi zalivskimi.ž

pepe
Citat:

Obsoditi ljudi na životarjenje s socialno pomočjo ni neka trajna rešitev.
V bogati Nemčiji je Hartz IV 399 eur.
In več kot dovolj domačih problemov imajo Eu države tudi brez dodatnih milijonov ljudi.

http://www.handelsblatt.com/po...n/11203134.html
tu je novinar prebil 2 tedna s tako porabo.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ti begunci se bodo lahko dobro integrirali v evropsko družbo, če bodo imeli zaposlitev in neke možnosti za razvoj. Če tega ne bo, bodo prisiljeni hoditi po robu in se ukvarjati tudi s kriminalom. Obsoditi ljudi na životarjenje s socialno pomočjo ni neka trajna rešitev.
Ali kdo verjame, da je trenutno v Evropi veliko pomanjkanje delovne sile in ogromno delovnih mest? Ima evropska politika kakršen koli smiseln odgovor na to? Drži sicer, da več je ljudi, več je potrošnikov, več je delovnih mest. Vendar to ne gre niti linearno.
Kuvajt na veliko zaposluje tuje delavce. Čudno, da jih noče.

Evrope (in okolica) ni sposobna kakorkoli sprejeti taksne kolicine. Cisto vseen kdo ali kaj so. Treba je ustaviti vojno in ljudi zadrzati v tistem koncu sveta na vsak nacin. Zal, je plan Zahodnih sil drugacen in bo v prihodnjem letu se vsaj 4x toliko beguncev.

Konec vojna bi za Zahod verjetno pomenil zacetek pravega terorizma saj cca 100.000 dobro oborozenih ljudi ostalo brez "sluzbe".

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
easy
Za Libanon mi je situacija znana, zato ga nisem omenil.Niti niso bogata država v primerjavi z naftnimi zalivskimi.ž

Citat:

Obsoditi ljudi na životarjenje s socialno pomočjo ni neka trajna rešitev.
V bogati Nemčiji je Hartz IV 399 eur.

http://www.handelsblatt.com/po...n/11203134.html
tu je novinar prebil 2 tedna s tako porabo.

Sej ni samo Libanon... Vse okoli je polno beguncev. Tam so ze nekaj let in je povsem normalno da bodo morali naprej. Kamorkoli.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.827
5.933
113
easy
Citat:

Konec vojna bi za Zahod verjetno pomenil zacetek pravega terorizma saj cca 100.000 dobro oborozenih ljudi ostalo brez "sluzbe".
Eu kot zahod je f.uucked up either way, par milijonov beguncev, ki bodo (so že) nasilni vs 100 k vojakov.
btw, nisem vedel da ima Eu tako število ljudi udeleženih v vojnah.
Razen če si mislil pod zahod ZDA, ki ima od sedanje situacije samo koristi, njihova vojna industrija dela na polno, vojaki imajo delo, probleme z begunci pa so naprtii Eu, ki ZDA samo prikimava.
Well played!

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
easy
Citat:

Eu kot zahod je f.uucked up either way, par milijonov beguncev, ki bodo (so že) nasilni vs 100 k vojakov.
btw, nisem vedel da ima Eu tako število ljudi udeleženih v vojnah.
Razen če si mislil pod zahod ZDA, ki ima od sedanje situacije samo koristi, njihova vojna industrija dela na polno, vojaki imajo delo, probleme z begunci pa so naprtii Eu.
Well done !

To niso samo EU drzavljani... Navlekli so tja vsega, v 100 frankcijah je na tisoce pacientov in vsi bodo cez noc ostali brez dobro placanega dela... Naceloma prepusceni Assadu (v najboljsem primeru). Sevedo bodo svoj bes prenesli na interese Zahoda. Po zadnjem "sestevku" je bilo taksnih krepko cez 100k.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
nisem bral cele teme, imam samo eno vprašanje, če mi zna kdo odgovoriti nanj.

A vsi tej begunci imajo potne liste, da jih lahko kar tako masovno spuščajo čez mejo v Makedoniji, Srbiji, Madžarski, Italiji in drugje?

Okej, če imajo potne liste me zanima ali imajo vize? Oziroma kako je zagotovljeno, da se bodo v doglednem času tudi spokali iz EU? Sklepam, da se ne bodo in to me jezi zakaj ima EU taka ohlapna pravila glede vstopa v evro območje???

Ker če hočem jaz priti npr. v Avstralijo (ali Kanado, ZDA, Filipine, Vietnam...) me bodo najprej jebali z vizami. Če se bom hotel tam ustaliti pa bom moral najprej čez marsikateri postopek pridobivanja vize kateri traja eno leto ali več.

Zakaj imajo tej "begunci" (raje bi jim rekel oportunisti, ekonomski migrantje) ta privilegij v primerjavi z mano??? Zakaj ima ta islamistična golazen več pravic kot jaz?

Ravnokar videl na TV, ekonomski migrant v Makedoniji je rekel: "Države nam dajejo hrano. Mi nočemo hrane! Mi hočemo službe, mi hočemo življenje!".
F*ck off, jaz tudi marsikaj hočem pa ne dobim. Še malo pa bo dodal stavek "Mi hočemo stanovanje, mi hočemo socialno podporo, mi hočemo džamijo, mi hočemo kalifat, mi hočemo šeriatsko pravo....".

Masovna islamizacija EU pred našimi očmi. Tistim, ki zagovarjate da se jih spušča v EU pa želim, da bodo vaši bližnji prve žrtve njihovih napadov ali pa izgube služb zaradi njih.

Ravnokar prebral na rtvslo tole:
Citat:
Danes je izbruhnilo nasilje v središču Beograda, kjer so se spopadli kurdski in afganistanski begunci.

A zdaj so se prišli pa še sem tolčt med sabo?? In vso to golazen mi spuščamo v EU???

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.827
5.933
113
Citat:

A vsi tej begunci imajo potne liste, da jih lahko kar tako masovno spuščajo čez mejo v Makedoniji, Srbiji, Madžarski, Italiji in drugje?
NImajo oz jih uničujejo.Preko meje gredo kot greš ti kot Slovenec v Avstrijo.

Avstralija in Kanada imata točkovni sistem, kdo se lahko preseli k njim.
Turisti so tam verjetno lahko 3 mesece, tako kot v ZDA.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
To so dramatični trenutki in največja napaka evrope!
Muslimani nas bodo z svojo agresivno vero potolkli ! Edina rešitev je začasna nastanitev in vračanje nazaj odkot so prišli !

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Evrope (in okolica) ni sposobna kakorkoli sprejeti taksne kolicine. Cisto vseen kdo ali kaj so. Treba je ustaviti vojno in ljudi zadrzati v tistem koncu sveta na vsak nacin.

Končno ena pametna.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
nisem bral cele teme, imam samo eno vprašanje, če mi zna kdo odgovoriti nanj.

Okej, če imajo potne liste me zanima ali imajo vize? Oziroma kako je zagotovljeno, da se bodo v doglednem času tudi spokali iz EU? Sklepam, da se ne bodo in to me jezi zakaj ima EU taka ohlapna pravila glede vstopa v evro območje???

Ker če hočem jaz priti npr. v Avstralijo (ali Kanado, ZDA, Filipine, Vietnam...) me bodo najprej jebali z vizami. Če se bom hotel tam ustaliti pa bom moral najprej čez marsikateri postopek pridobivanja vize kateri traja eno leto ali več.

Zakaj imajo tej "begunci" (raje bi jim rekel oportunisti, ekonomski migrantje) ta privilegij v primerjavi z mano??? Zakaj ima ta islamistična golazen več pravic kot jaz?

Ravnokar videl na TV, ekonomski migrant v Makedoniji je rekel: "Države nam dajejo hrano. Mi nočemo hrane! Mi hočemo službe, mi hočemo življenje!".
F*ck off, jaz tudi marsikaj hočem pa ne dobim. Še malo pa bo dodal stavek "Mi hočemo stanovanje, mi hočemo socialno podporo, mi hočemo džamijo, mi hočemo kalifat, mi hočemo šeriatsko pravo....".

Masovna islamizacija EU pred našimi očmi. Tistim, ki zagovarjate da se jih spušča v EU pa želim, da bodo vaši bližnji prve žrtve njihovih napadov ali pa izgube služb zaradi njih.

Saj zagovornika sta bila samo dva. Easy in Utiševalec.
Utiševalec je poniknil, Easy pa je spremenil mnenje.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.312
113
Komu je v interesu čim več teh ljudi v Evropi? Zakaj Italijani afriške begunce sedaj pobirajo že pred libijsko obalo? Komu je to v interesu? Kdo ima korist od vsega tega? Normalni ljudje 100% ne.
Vsem, ki znajo razmišljati s svojo glavo, je povsem jasno, da bo zaradi velikega števila beguncev v Evropi kmalu veliko sranje. Komu je to v interesu?
Logično mi je, da želi Amerika destabilizirati Evropo, da želi spreti zahodno Evropo z Rusijo itd... Torej, sklepam, da to naseljevanje narodov podpirajo samo skorumpirani politiki, po različnih državah. Kmalu bodo potrkali tudi na naša vrata in prepričan sem, da bo takrat Pahor prvi delile hrano in se snemal z ubogimi ljudmi. Begunce bodo naselili v kakšno Sevnico
smile-1.gif
, daleč od Ljubljane, tako kot so Cigane. Kar pripravite se, forumski kolegi iz vzhodne Slovenije. Če jih bodo kje naselili, jih bodo pri vas. Še Maribor bo spet zelo zanimiv, tako da Štajerci ne boste jamrali, da ste vedno zapostavljeni. Tokrat boste v prvih bojnih vrstah.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik yahel pravi:

A zdaj so se prišli pa še sem tolčt med sabo?? In vso to golazen mi spuščamo v EU???

V Sloveniji naj jih še ne bi bilo. Glede na neko informacijo pa upam, da jih tudi ne bo.
Saj nihče nima nič proti beguncem. Samo glede na te njihove karakteristike in izkušnje z njimi naj raje ostanejo pred mejami Slovenije.

Evropa jih ne želi, zato tudi podpora Bruslja Makedoniji.

V tej temi, ki je kot praviš nisi v celoti bral, pa je zapisano marsikaj podobnega tvojemu razmišljanju.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
To so dramatični trenutki in največja napaka evrope!
Muslimani nas bodo z svojo agresivno vero potolkli ! Edina rešitev je začasna nastanitev in vračanje nazaj odkot so prišli !

Saj upam, da glede na to, da navadni smrtniki vidimo namen tega navala "beguncev", vidijo to tudi pristojne službe v Sloveniji in EU.
Drugače pa predlagam referendum o le teh.
Če je bil za bedarijo o delovnem času trgovin ob nedeljah, je ta tema 100.000 krat bolj pomembna.
Naj ljudje odločimo. Ne vlada.
Kvazi begunci imajo najnovejše gsm-je, polne žepe denarja,...
Kar želijo je prehod meje in električni priključek za polnjenje gsm-jev.

Ne vem, zakaj se jih rešuje iz ladij nekaj km izpred Libije v Evropo, če pa se jih lahko izkrca tam.

Ameriški interes je to, kar se dogaja, naš pa ni.

NATO pakt?
Zajeb..ti svoje partnerje, sami pa itak ne moremo nič.

Oziroma lahko.Mimo tega.

Za mlade še en podatek:

Ob osamosvojitveni vojni za Slovenijo so se ob neuspelem preboju tankov čez Medvedjek pretihotapile v Slovenijo sovražne formacije (peš).
Lokalni lovci na dolenjskem so ravno takrat imeli lovske vaje.
wink-1.gif

Hmm. Nihče več ni slišal za njih.

Popravljam. Saj tudi prej ni.
grin1.gif

Nazadnje urejeno: